Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania17

Po ilu tabletlkach anty jestem bezpieczna po 7 dniowej przerwie ?

Polecane posty

Gość Mania17

Witam! Biore tabletki. Zaczęłam drugie opakowanie po 7 dniowej przerwie. Wczoraj wziełam 4 tabletke (z drugiego opakowania) i współzylam bez innych zabezpieczen. Martwił mnie jednak dziwny śluz był taki jak przy owulacji. Czy wczorajszy seks byl bezpieczny?

Gość gaga2322
jesli nie pominęłaś żadnej tabletki i stosowałaś się do ulotki prawidłowo to jesteś bezpieczna. Ochrona antykoncepcyjna obejmuje również siedmiodniową przerwę.

był bezpieczny jeśli bierzesz tabletki regularnie i o żadnej nie zapomnisz to jesteś zabezpieczona cały czas, nawet podczas 7 dniowej przerwy (ponieważ jest to za krótki czas by poziom hormonów spadł na tyle by odblokowała sie owulacja) a więc nie ważne którą tabletke z opakowania bierzesz albo czy akurat jest przerwa, jesteś bezpieczna cały czas, non stop - póki bierzesz tabletki codziennie, regularnie

Gość sdfg
jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki... a także podczas 7-dniowej przerwy...

Gość Mania17
Dziękuje slicznie za odp ;* Miałam male watpliwosci poniewaz gdzies na forum przeczytalam ze po 7 dniowej przerwie dopiero po 7 tabletce jest sie bezpiecznym. Widocznie to bzdura. Dziekuje slicznie jeszcze raz za odp ;*