Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasik 26,5

PROBLEM ZE ZDJĘCIAMI. Co mam teraz zrobić?

Polecane posty

Gość Ślub w październiku.
Panie Karp czy inna rybo ja też się takimi osobami brzydzę. Pod płaszczykiem czarnego nicka pan się reklamuje i do tego jeszcze oszukuje. Większym szacunkiem darzę fotografa, który ma różowy nick i się zareklamuje podając link do swojej strony. Zezwolenia ma pan tylko w bujnej swojej wyobraźni. Od fotografa, którego wynajęliśmy na nasz ślub dowiedziałam się, że nie ma żadnych zezwoleń na robienie zdjęć w kościołach. Jest tyko jakieś spotkanie z księżmi, po którym dostaje się na papierku zaświadczenie, że brało się udział w takim spotkaniu. Nieuczciwi fotografowie z tego papierka robią niby zezwolenie. Panie karp wstydź się pan.

Gość ejbisi
zgadnij kim jestem - jesteś chyba strasznie sfrustrowanym człowiekiem... Aż od ciebie bije frustracja. Powiedziałeś, że są lepsze miejsca na znalezienie fotografa niż internet, spytałam jakie a ty zamiast mi odpowiedzieć chrzanisz o tym, że szukanie fotografa na rok przed ślubem to głupota. To chyba moja sprawa kiedy szukam fotografa prawda? A skoro te twoje super elitarne miejsca gdzie można znaleźć fotografa to taka wielka tajemnica to trudno, przeżyje bez tej informacji :) I tak pewnie uważasz że tylko ty jesteś jedynym słusznym i najlepszym fotografem na świecie. Brr mam nadzieje że na ciebie nie trafię :o

Gość zgadnij kim jestem
ejbisi to ty jeszcze raz bierzesz ślub? Pewnie powinienem wszędzie na prawo i lewo rozpowiadać jak się pokazać, jak się promować, gdzie są moje miejsca plenerowe i jaka jest moja strategia marketingowa itp. Śmiesz mnie nazywać frustratem sama zadając takie pytania? To jak w takim wypadku nazwać ciebie? Taką jesteś panną młodą jak ja baletmistrzem. Dla przyszłych młodych par. Jest szansa, że może uda się wprowadzić do sejmu propozycję, aby pewne usługi związane ze ślubami w tym robienie zdjęć i filmowanie odpisywać sobie od podatku. Tak jest w całej UE. To spowoduje, że przynajmniej hochsztaplerzy pracujący na czarno będą musieli się zarejestrować.

Gość MIKSIO28
O tym czy fotograf jest dobry świadczy ilość poleceń i zleceń. Fotograf który zdradza tajemnice swojej kuchni fotograficznej to idiota i nie powinien prowadzić żadnego biznesu. Jak widzę ceny u fotografów na ich stronach to zawszę się z tego śmieję i szybko opuszczam taką stronę.

Gość a po kiego
w ogole na takie strony wchodizsz? Pomyslow brakuje?

Gość Dabii
ejbisi jeśli nazywasz ,,zgadnij kim jesteś" strasznie sfrustrowanym człowiekiem to jak w takim wypadku po twoich wypowiedziach nazwać ciebie. Jesteś osobą zazdrosną, zawistną bez grama kultury osobistej i w dodatku źle wychowaną. Od miesiąca szukam fotografa i muszę przyznać wypowiadającym się na forum, że w większości strony fotografów manipulują szukającymi fotografa. ejbisi widać że jesteś fotografem który nie radzi sobie sam z sobą.

Witam, z własnego doświadczenia wiem, że najciemniejsze zdjęcie można odpowiednio rozjaśnić i podkręcić kolory jeśli robi się je w odpowiednim formacie. Istnieje tyle programów do obróbki zdjęć że można wtedy zrobić coś niesamowitego ze zdjęcia, które w formacie jpg nie wyciągnie się już tej jakości. Niestety fotograf może powiedzieć że nie umówiliście na styl zdjęć więc nie możecie mieć o to pretensji. Nie polecić kogoś zawsze wam wolno, byle nie obrażać kogoś bezpośrednio że "ty siaki i owaki" bo wtedy rzeczywiście może ta osoba pozwać o zniesławienie. Co do forumowiczów którzy uważają że zdjęcia bez lampy nie mogą być zajebiste to zapraszam na www.wdniuslubu.pl, a tam na bloga. Najlepiej jest postawić wytyczne fotografowi przy podpisywaniu umowy, jakich zdjęć się oczekuje. A jeśli twarze wyszły ciemne to niestety pewnie zostało źle ustawione iso, a do tego padał jakiś cień. Spotkałam się już niestety z tego typu przypadkami że fotograf robił zdjęcia gości ustawiając ich w połowie w cieniu. Ale jest również wielu zajebistych fotografów którzy przeważnie nie mają niskich cen, ale ich zdjęcia są warte danych cen. Jest takich fotografów może i mniej od partaczy ale mimo wszystko jest ich wielu. Wystarczy tylko wytrwale szukać i nie przywiązywać wagi głównie do cen tylko do jakości zdjęć, a najlepiej poprosić o pokazanie dodatkowego portfolio na spotkaniu dla upewnienia się że zdjęcia na reklamie nie są zwinięte od innych fotografów i przedstawiane jako własne portfolio.

I wtrącę się jeszcze do wypowiedzi ejbisi bo ma ona racje. Fotografa najlepiej szukać wcześniej jeśli chce się złapać fajną ofertę i świetnego fotografa. Teraz terminy są już rezerwowane nieraz ponad rok do przodu. I z dnia na dzień znajdziesz fotografa tylko że nie koniecznie z takim stylem zdjęć jak oczekujesz.

Gość gość
Najlepiej szukać z polecenia, bo na tym pokazowym spotkaniu, w zdecydowanej większości przypadków wszystko będzie pięknie i idealnie. My wybraliśmy MDMFoto po zobaczeniu zdjęć z wesela znajomych. I radzę wyłącznie w taki sposób szukać.

Gość gość
Człowieku - przestaniesz w końcu reklamować tę żałosną firmę?! Przecież to już nawet śmieszne nie jest.