Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papilotek2000

rosól w 3mc ???????

Polecane posty

Gość papilotek2000

przed chwilą rozmawiałam ze znajomą ,mamy dzieci w tym samym wieku (3 miesięczne) ona chce swojemu jutro podać rosól ,uważam ,ze to troche za wcześnie tym bardziej ,ze karmi piersia.Ale ona uważa ,ze to ja robie krzywdę swojemu bo im szybciej sie nauczy tym lepiej :ojeszcze sie nie spotkałam z tak wczesnym wprowadzaniem pokarmów a co Wy o tym sądzicie ?

Gość niunka awawaw 25
nie dziw sie bo tu babki w 5mcu podawaly bigos:O najlepsze jest to, ze na upale 40stopni mamy wystrojone wozily dzieci bez kapeluszy czapki i daszka:O a one okulary i lans jest:O sama jestem mloda mama mam 25lat ale nie robie takich glupstw!

no bez przesady nie rosol. moj mlodszy syn jadl obiadki z miesem pod koniec 3 miesiaca ale gotowalam mu specjalnie na parze do dzisiaj jest smakoszem a starszemu zaczelam dawac pozno i mial problemy z nowymi smakami do dzisiaj jest wybredny niestety a maly je wszystko.

Gość meeeea85
o matko w 3 mc rosól w 5 bigos -Bóg chyba kogoś opuścil

Gość KAPUŚCIANKA83
inny pokarm poza mlekiem można podać w 4 miesiącu, czyli jak dziecko skoczy pełne 3 miesiace. Na początku wprowadza sie warzywa i owoce. W piatym miesiącu dopiero mieski i wtedy można jakiś tam cienki rosołek podać z ryżem np. W szóstym miesiącu można już z makaronem. Ale nie polecam na kuraczku. najlepiej królik, indyk, cielęcina

Gość papilotek2000
Mam schemat zywienia niemowląt karmionych piersią i jest tu napisane zeby pokarmy stałe wprowadzać po skończonym 6 mc i tak jak któraś z Was napisała najlepiej najpierw na parze .Oczywiscie nie musimy sie az tak sztywno trzymac schematu ale 3 mc w dodatku nieskończone bo dopiero za tydzien tamten będzie miał to stanowczo za wczesnie .W pierwszej chwili myślałam ze ona sobie żartuje z tym rosołem :o

Gość a jaaa...
Cóż za oburzenie :o Ja mojemu już od 2 miesiąca pizze i kebaba podaję :o Wpierdziela ino mu się uszy trzęsą ;) Jestem zdania, że im wcześniej tym lepiej. Chciałam od 1 dnia życia podać, ale położna ryja darła :o Teraz ma 3 miesiące i pije nawet piwo i gorzałę ;)

Gość papilotek2000
kurcze szkoda tylko dziecka nie ma sposobu by takim matkom przemowic do rozumu ze krzywdza dziecko!

Gość nie podałabym nic poza mlekiem
przed ukonczeniem przez dziecko 5 mc

Gość nie ma sensu przyspieszac
po co do cholery obciążac tak młody oranizm ,skłaniac watrobę jelita i inne narządy do dodatkowej pracy nie rozumiem :o

Szczerze jesli podchodza w miare rozsadnie to nie szkodza widze to po moich dzieciach moj starszy sym byl na piersi 9 miesiecy i naprawde nie chcial jesc niczego procz mleka nie wyrobilam mu smaku przy drugim zaczelam wczesnie pod kontrola pediatry i ciesze sie bo on po prostu lubi smakowac nie je duzo ale widze ze lubi rozkoszowac sie jedzeniem warzywa na parzei odrobina cieleciny pod koniec 3 miesiaca nie zaszkodzily daly mu lepszy start ale rosol-nie rozumiem najlepiej z maggi i makaronem:)

Gość papilotek2000
kurcze normalnie mnie zatkało jak powiedziała mi ze krzywdze dziecko nie podając mu już rosołu

Gość papilotek2000
houseofpain masz racje najlepiej z maggi :D i z dodatkiem kostek rosołowych :P

jakie te niektore matki sa durne

ja mojemu dałam jak skonczył 5 mc i lubi jesc krzywdy mu tym nie zrobiłam ale 3 mc to masakra ciekawe co na to pediatra o ile ta laska sie przyzna ze daje juz rosól :o

Gość KAPUŚCIANKA83
kapuscianka tępa pało faktycznie pomyłka po 4 skończonym, ale bez agresji też bym sobie przypomniała, współczuję dziecku twojemu takiej matki nerwowej