Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esophagus

niska temperatura w ciazy

Polecane posty

Gość esophagus

witam. jestem w 2 mcu ciazy, zmierzlam moja temperature i wynosila 36,5 Czy nie jest ona za niska? Czy ktos tez tak mial, bo czytalam ze zazwyczaj temp podnosi sie ponad 37... ??

zależy jaka jest Twoja podstawowa temperatura ciała sprzed ciąży? Może masz np. 36,2 i jest ok. A mierzysz ją zgodnie z zasadami npr: w pochwie, przed wstaniem z łóżka itd. ? Jeśli pod pachą, to się nie liczy

Gość esophagus
mierze pod jezykiem, rano jak zmierzylam mialam jeszcze nizsza, jakies 36,3

Gość najlepiej mierz w pochwie

pod językiem można, ale musi być minimum 5minut(nawet przy elektrycznym termometrze 1min) i to jest zawodny sposób. Spróbuj w pochwie. A jaką masz podstawową temperaturę sprzed ciąży? Jeśli nie znasz, to nikt nie powie Ci, czy jest dobrze

zazwyczaj wykresy mierzone pod językiem to zygzaczki z których niewiele można wyczytać :) trzeba mieć duże doświadczenie do tego pomiaru, a pochwa jest najdokładniejsza

Gość esophagus
zazwyczaj nie mam wysokiej, z tym ze rok temu rowniez bylam w ciazy i temp byla niska, poronilam ok 3-4 mca...

na 28dni są ciąże z 36,5 nawet, więc to nie reguła. U mnie było w Itrym powyżej 37, a teraz mam 36,7-36,9 i jest ok