Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja jestem inteligentna

badzcie madrzejsze!!!

Polecane posty

hej dziewczyny po zajsciu w ciaze dbajcie o diete. Kobieta nie powinna przytyc wiecej niz 14 -16 kg podczas tych 9 miesiecy. Jezeli chcecie motywacji do porzadnego odzywiania, wejdzcie na topic diety - tan co druga przytyla 25 - 30 kg w ciazy i po kilka lat je zrzucaja. Badzcie madrzejsze!!!!!

to fajnie ma twoja kolezanka, ale ty jak nie bedziesz miala tyle szczescia to bedziesz nosic te nadwage przez lata. Zapraszam na forum diety - tam praktycznie kazda dziewczyna zaczyna wypowiedz przez: "przytylam 25kg w czasie ciazy" albo "nie moge zgubic pociazowych kilogramow" Ale robcie co chcecie ale nie placzcie potem ze maz was zdradza, albo rzucil bo wygladacie jak wieloryby

i teraz już wale sie w gumce bo wcześniej nie wiedziałam do czego służy, a zuzyte kondomy rodziców napełniałam powietrzem i przyozdabiałam mieszkanie balonami na sylwestra

to po co sie wypowiadasz? Przytylas zgodnie z tym co mialas przytyc to i schudlas bez problemow. Ja sie zwracam do tych ktore jedza za "dwoje" i przybieraja po 30 kg! Poza tym rozstepy na ciele przy ciazy robia sie wlasnie kiedy jesz za duzo - przy kontrolowanym przyroscie wagi mozna im zapobiegac i to skutecznie!!!

w sumie przyznaje ci racje. oczywiscie ze mi o wiele latwiej bylo wrocic do dawnej wagi niz kobietom ktore przytyly po 20-30kg. ale na przykladzie mojej kolezanki widze, ze to jest wykonalne. duzo zalezy od metabolizmu, bo osoba szczupla ktora nie stosuje diet nie ma problemow z zrzuceniem nadmiaru.

A ty co objawienia dostalas ze wszystkich umoralniasz?jesli masz problem -to twoj problem kuzwa prorok sie znalazl;(

Gość szej szejjjk
w ciazy nie powinno sie przytyć więcej niz 20% swojej wagi ;)

poczytajcie zasada jest prosta okolo12-14 kg to waga dziecka plynow lozyska itd ale jesli kobieta ma niedowage organizm najpierw wyrownuje wage do wlasciwej a potem nabiera ciazowych kg znowu u osob z nadwaga moze byc odwrotnie ale niestety nie musi.

nie jestem prorokiem, tylko przypominam, bo co sie teraz na ulicach porobilo to az strach, co druga (albo i czesciej) z malym dzieckiem gruba - normalnie wstyd! W dodatku teraz upaly, poca sie te baby w autobusach, pachna nieciekawie... a wystarczy zadbac o siebie w czasie ciazy i nie ma problemow. Ja tak wyskoczylam z tym tematem, bo mam u siebie gosci z zagranicy i dzisiaj wlasnie mielismy ciekawa rozmowe. Otoz panowie zadali mi pytanie jak to jest ze wiekszosc mlodych dziewczyn w Polsce jest pieknych i szczuplych a praktycznie wszystkie laski po 30 to grube matrony... no i tak doszlismy do wniosku (na podstawie obserwacji w miescie - szczupla - bez dziecka, gruba - prawie zawsze za reke z dzieckiem, albo zakupujaca produkty dla dziecka) ze to wina ciazy. Wiec apeluje jeszcze raz, badzcie madrzejsze, bo wyglad ma znaczenie, przeciez nie chcecie zeby wasze dzieci musialy sie za was wstydzic!!!

dziewczyna po prostu dobrze radzi,ja nie byłam w ciąży i nie czuję się tym urażona(bo po prostu wiem że w ciąży bym o siebie dbała a nie obżerała),chyba po prostu już macie wszelkie oznaki poporodowe,czyt.rozstępy,nadwagę,itp.że jestescie takie niemiłe

A wiesz ze nie cholera tylko kazdy zyje jak chce i sam za siebie sie wstydzi pomysl ze moze jakas mloda mama sie tym tak przejmie ze bedzie sie odchudzac w ciazy jak myslisz skonczy sie to dobrze na forum pelno malolatek wiec moze jednak zostawmy kazdemu we wlasnym rozumieniu wlasna tusze i przyszle zycie ps-skonczylam 30 lat urodzilam dwoje dzieci waze 50 kg kg po ciazy kiedys znikaja to po ciazy trzeba troche popracowac a nie w trakcie.

alez ja nie mowie o odchudzaniu, tylko o kontrolowaniu wagi! Chyba nie ma tu kobiety ktora dla wygladu zdecydowalaby sie zagrozic zdrowiu dziecka! Natomiast te ktore sie staraja, lub te ktore sa na poczatku ciazy maja jeszcze czas zeby zadbac o zdrowe odzywianie. Tak czy nie???

ty house of pain jestes prawdziwym pain in the ass!

ah to moj nick tak cie wkurza :) zapomnialam ze polglowkowym mamciom nie wolno machac przed oczyma czyms innym niz polglowkowatoscia, inaczej cie nie lubia. Jakbys byla w moim to juz dawno siedzialabys w sciekach gdzie twoje miejsce :)