Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asia16

Wizyta u ginekologa

Polecane posty

Hej.kiedyś włozyłam sobie palca do pochwy ale płytko i chyba przebiłam błone nic mnie nie bolało ale było troszkę tak mlutko krwi na papierze.Moje pytanie jest takie czy na przykaład jakbym poszła do lekarza i miałabym robione badanie i zapytał czy jestem dziewica czy nie to co ja mam powiedziec ? bo dziewica jestem bo sexu nie uprawiałam a tylko błony nie mam ? i jak nie mam błony to któredy bedzie robione badanie ?

Gość błonę prawdopodobnie
sobie tylko naderwałaś. Palec jest dużo cieńszy niż penis i raczej nie byłaś wstanie jej rozerwać całkiem. Zresztą błona może pęknąć podczas uprawiania sportu również. A czasem jest tak, że az do porodu zostaje bo jest tak elastyczna i ugina się tylko w trakcie stosunku. Podczas wizyty powiedz że jesteś dziewicą i nie współzyłas, lekarz sam oceni jak może Cię zbadać. Czy normalnie czy przez odbyt

Gość effka18
ja mam niedługo pierwsza wizytę u ginekologa. dziewczyny jakie rady możecie mi dać? jak powinnam się ubrać? czy okolice bikini powinnam mieć wygolone? (chyba tak będzie estetyczniej....), czy będąc dziewicą jest konieczne badanie przez odbyt (jak sobie to wyobrażam to jednak mam ochotę zwiać) No i w sumie jak taka wizyta wyglada? o co głównie pytają? trochę dla mnie krepujące będzie sie rozebrać przed obcą osobą...

Gość to jak pójdziesz ubrana
i czy wygolona czy nie to tylko Wasza sprawa. Nie ma obowiązku golenia ani nic podobnego. Wiele osób zaleca ubrać np tunikę, aby pomiędzy miejscem gdzie sie rozbieracie a fotelem nie mieć gołego tyłka, ale np mnie tunika by przeszkadzała, jakoś nie wygodnie mi ja po wejściu na fotel było podciagac itd. A lekarz robi wywiad, czyli miesiączki ci ile, od kiedy, czy regularne, czy były kobiece choroby w rodzinie, jakie, ile, czy przyjmujesz leki lub jestes chora. Badanie przez odbyt trwa kilka sekund. W rękawiczce jest wkładany palec a następnie ręką naciskany brzuch. Nic specjalnego i nie ma podstaw aby sie bac

Gość effka18
a powiedz mi jeszcze o jakie badania powinnam poprosić? tzn chodzi mi czy mam poprosić o cytologię, usg pochwy (nie wiem co tam jeszcze bo się nie znam), chcę wiedzieć czy jestem zdrowa, nie mam żadnych torbieli i guzów na jajnikach ani raka szyjki macicy i innych chorób.. dodam że jestem dziewicą, czy każde badanie jest u mnie wskazane? p.s. wizyta jest w gabinecie prywatnym, ile mniej wiecej mnie to wyniesie + wszystkie badania? dziękuję z góry za odpowiedź

Gość skoro jesteś dziewicą
To USG przezpochwowe i prawdopodobnie cytologia odpadają - USG jest zbyt inwazyjne i straciłabyś błonę. Możesz jedynie mieć wykonane USG przez powłoki brzuszne. Koszt zalezy od miasta, ja za wizyte i USG przezpochwowe płace jako studentka 120 zł i 30 za cytologię. DO tego USG piersi, ale tylko pomiędzy 4 a 9 dniem cyklu 80 zł, ale nie na wizycie tylko przed u innego lekarza robie