Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andrea07

Dni niepłodne - temp 37.1

Polecane posty

Hej Dziś rano mierzyłam sobie temperaturę w pochwie. Wyszło mi, że mam 37.1. Jest to mój 20 dzień cyklu, a cykle miewam 26-28 dniowe. Napomnę iż z mężem staramy się o dziecko. Starania nastąpiły w 11 dniu cyklu a już później w 18 dniu cyklu. Ciekawi mnie ta temperatura, i pytanie czy mimo tego iż w ciąży być wcale nie muszę, temperatura ta jest normą? czy po owulacji i tydzień przed miesiączką powinna ona spaść do temperatury nie wiekszej jak 36.9?

Gość smrodek
ja pierdziele, juz nie macie o czym pisac, moze jeszcze napisz jaki Ci sluz leci :| o takich rzeczach z lekarzem rozmawiaj :|

Tobie za wypowiedz podziękuje. Wejdz na inna kat. tam bedzie ci sie lepiej czas spedzało. hej

Kazdy lekarz jest inny, a najlepiej jest się zapytac kobiet doświadczonych. lekarz jak sobie pod napletek włozy termometr to nie wiem czy mu cos skoczy i to odnotowywuje :) Przypominam, iż do lekarza jak mam pojsc, tylko do faceta ze wzgledu na to iż ponoc plec meska w tym zawodzie jest duzo bardziej rozgarnieta, dlatgeo tez siedze tu a nie u lekarza.

Noo... napiszcie coś prosze. Są tu także podobne tematy, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, dlatego tez zalozylam ten topik by sie czegos wiecej dowiedziec , podzielic z przyszłymi mamami lub tez obecnymi :)

w okolicach owulacji następuje skok o minimum 0,2st- najczęściej tuż po. Musisz mierzyć temperaturę cały cykl, żeby uchwycić skok. U zdrowej kobiety wyższa temperatura utrzymuje się minimum 10 dni do 16dni(jest to tzw. faza lutealna). Jeśli nie dojdzie do zapłodnienia temperatura spada i przychodzi miesiączka- czasami spada dopiero w trakcie miesiączki, ja tam miałam. Jeśli temperatura utrzymuje się na poziomie wyższych 18dni, a miesiączki nie ma, można podejrzewać ciążę. mam nadzieję, że wyjaśniłam jasno :) poszukaj na stronach o npr

czyli podsumowując: ta temperatura jest prawidłowa w normalnym cyklu przez około 14dni, spada czasami przed @, czasmi w trakcie i 18wyższych może świadczyć o ciąży

aaaaa :( czyli w zasadzie tutaj czas i mierzenie dzien w dzien odgrywa główna role informacji, szkoda. Nigdy nie sprawdzałam temperatury w pochwie hehe głupia sprawdzalam ja pod pachą :P ale tak to jest jak ciekawosc zrzera i nagle pchnie Cie na neta po informacje. Dzis pierwszy raz w zyciu mierzylam w pochwie i wlasnie szybko mi skoczyla do 37.1, ale skoro to normalna temp w tym okresie cyklu to trudno... dziekuje za informacje.

A szczerze pisząc, to już się nakręcałam. Ból piersi a konkretnie sutków, pod prysznicem zawsze badam sobie piersi kontrolując cysty do których mam zdolność i pojawiła mnie się z sutków przezroczysto - żółtawa wydzielina, wzdęcia wraz z rozwolnieniem, kłucia w okolicach podbrzusza i jajników i oczywiście niechęć do sprzątania, spędzania czasu z ludźmi, zmęczenie, senność ( zmęczenie i senność może być spowodowana niskim ciśnieniem, a do tego z natury jest ono niskie. No nic, poczekam jeszcze. Nadzieje wciąż są, bo przy 26-28 dniowych cyklach, starania się rozpoczęły 11 dnia cyklu, także może jeszcze po prostu poczekam :)