Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykladnakafeterianka.3544

ILE SCHUDNE DO WRZESNIA? DAM RADE 5KG?

Polecane posty

Gość przykladnakafeterianka.3544

Mój plan : Rezygnuje z makaronu , bialego pieczywa, soków, napojów gazowanych itd. -Śniadanie to coś białkowego zazwyczaj np. jajecznica, jajka, chleb z warzywami (ciemny pelnoziarnisty ) , owsianka, twarog... -Obiad najczesciej jakies mieso z warzywami badz jakas ryba, ciemna kasza. -Kolacja to jakas salatka z warzyw z jajkiem, jakies jajka czy serek wiejski... Jezeli bede glodna miedzy posilkami to jakiś owoc, jogurt naturalny, warzywo, pare orzeszków. Z chleba tez reezygnuje, ale jak bede miala ochote to do 2 kromek dziennie ciemnego pelnoziarnistego. Jeżeli nie bede mogla wytrzymac bez slodkiego to zjem jakis owoc, a jak to nic nie da to 2 kostki gorzkiej czekolady , lub coś ze słodzikiem np. jogurt naturalny + słodzik. Nie "ruszałam się" od wielu lat, więc to bedzie duze poswiecenie : *co 2 dni aerobic 30 minut. *codziennie lub co 2 dni hula hop 5-10 min. później zwiększe jak mi się bedzie udawać *skakanka co 2 dni 5-10minut. j.w^ *callanetics 3 razy w tygodniu. (godzine) Czasami rower, bieganie. Mam zamiar kupic jeszcze stepper, ale nie wiem czy wyjdzie. I najwazniejsze: waze 60kg przy wzroscie 168 (przytyłam kilogram ważyłam mniej) . Uda mi się schudnąć do września 5 kg ?? Tak na oko jak myślicie? Czy coś zmienić, dodać, odjąć? Proszę Was o opinię.

Gość kiepska w te klocki
myślę, ze to jest całkiem realne, zdrowo jest chudnąc 1 kg tygodniowo

hej. też jestem na diecie, już 10 dzień. także zamierzam schudnąć do września około 5 kg, a jak sie uda to nawet wiecej. radziłabym ci jadać przynajmniej 4 razy dziennie, co trzy godziny, ale nie jeść po 18 :)

makaron, nie jest taki niewskazany. byle tylko nie z jakimś tłustym sosem. jedż makaron! ja jem. widać efekt. niestety nie mam wagi, tylko mierzę się i ubywa. :D:D:D:D

Gość przykladnakafeterianka. 3544
A Jaki jesz makaron? Mi się po makaronie bardziej chce jeść:P Jem tak okolo co 3 godziny, wstaje zazwyczaj koło 12:) teraz. Przekąski licze jako posiłki, czasami 3-4 posilki , czasami 5. Myslicie ze jak zjem teraz kolacje i pojde spac kolo 24 to ładnie się strawi:P? Ja słyszałam, ze mozna jesc nawet pol godziny przed snem , tylko musi to byc posilek bialkowy.:) gloria - schudlas juz cos:)? Jak wyglada twoj jadlospis?

Gość alabastrowa_księżniczka
Ja jestem co chwile na diecie :D teraz odpuściłam sobie bo wakacjowałam ale zostało mi 7 kg które chce zgubić do września. Dotychczas 5 kg zajmowało mi 2-3 miesiące ale teraz chce sobie uciąć limit maksymalnie więc wierze ,że i Tobie się uda :) Powiem Ci ,że wszystko zależy od organizmu ale warto walczyć i wierzyć ,że się uda :)

2-3 miesiace to dlugo.. Jaka diete stosujesz?? Ja przestalam stosowac diety cud, bo nic nie daja :o potem i tak jest jojo :o trudno utrzymac wage. Wlasnie tez "wakacjowalam " i przytylam ponad kg :D

Gość dftevger
jest to jak najbardziej realne, jezeli bedziesz cwiczyla :) powodzenia,z takim podejsciem na pewno ci sie uda:D zadnych durnych diet cud:)

niestety nie mam wagi. dzisiaj rano wstałąm załamana, bo stwierdziłąm że moje ciało się nie zmieniło, ale mam o wiele mniejszy brzuch i ubył mi centymetr w udach! moje menu jest proste: 8 - szklanka mleka z 4 łyżkami muesli 11 - pomidor pokrojony w kostkę z jogurtem naturalnym, sól pieprz (ew. cebula) , czasem dwa jajka, kromka chleba pełnoziarnistego ciemnego 14 - to co jest na obiad, ale w zmniejszonej porcji :( 17 - co mam w lodówce, kisiel, jabłko, jogurt o jakimś smaku... razem zawsze łatwiej! ja jeszcze teraz zacxzęłam ćwizcyc od dwóch dni, bo wcześniej pzreziembienie mi nie pozwalało. jeśli ma się zakodowane w głowie, że chce się schudnać, to bęfdzie dobrze. ja zcasem biorę do ręki batonika, żeby ćwiczyć swoją słabą silna wole i odkłądam na miejsce. :P damy radę!

dziekuje:) mam nadzieje ze wytrzymam, bo to trudne ehh:(.. za miesiac jak wytrwam to dam znac ile schudlam :)

ja bym nie mogla z tym batonikiem :D od razu bym wpierdzieliła :P musli sama robisz? tzn. wrzucasz owoce?? Czy sklepowe? Bo sklepowe na diecie to niezbyt niestety.. Ja podobnie do ciebie sie probuje "odchudzac" teraz:) jasne ze ramy dade:):D

Gość eliza..
nie dasz rady jak coś schudniesz, to potem sie nażresz i dupa zbitaa

Ja stosowałam dietę 1000-1200 kcal i tak jak mówiłam 0,5kg w tydzień to u mnie był max! Wiadomo ,że będąc 74kg babsztylem łatwiej i szybciej było mi schudnąć 10kg niż zejść z 64kg do obecnego 57kg ;/ czym mniej do schudnięcia i mniejsza nadwaga tym kilogramy wolniej lecą niestety :(

Gość wieczna odchudzaczka...
Ja również planuje (i mam nadzieje, że mi się uda:) ) schudnac do wrzesnia tak z 5 kg Mój "plan odtłuszczania" wyglada podobnie, jak załozycielki topiku (z tym, ze nie jem mięsa). No i tez cos koło 60 ważę, tylko mam centymetr lub 2 więcej. Co ciekawe, ostatnio będąc na wyjeździe, gdzie nie bardzo miałam czas zajmować sie jedzeniem, schudłam z 4 kg w niecałe 10 dni. Wiem, wiem, ze to niezdrowo, ale stało się to zupełnie niechcacy:) Jadłam na sniadanie (przed 12) jogurt naturalny z owocami, troche muesli i orzechami włoskimi, po południu kanapke z serem i jakies warzywo i potem znów kanapkę z serem żółtym (starałam sie oczywiście wciskać choc trochę warzyw, żeby było zdrowiej). To tak na marginesie, bo sama byłam zdumiona, jak mozna schudnać, jedząc takie ilości zółtego sera! a, i jeszcze orzeszki włoskie pogryzałam , a przecież taż maja sporo kcal. Czułam po sobie i ubraniach, że schudłam, ale niestety juz to nadrobiłam...

czemu jak schudne to sie nazre?? :) w sumie odpowiada mi takie jedzenie, nie mam ochoty na zadne tluste rzeczy. Dzisiaj dostalam okres w dodatku i chyba nie pocwicze, bo brzuch strasznie mnie boli :o ale za to wczoraj cwiczylam dosc duzo i dzisiaj ledwo zwlokłam się z łóżka :D dzisiaj tez sprobuje, wezme jakas tabletke:) 2 dzień pokazuje 59,5, ale to chyba nie mozliwe, mam zepsuta wage:D

wieczna odchudzaczka... ja tez nie jem mięsa i przez to trudno mi znaleźć jakąś dietę :) przykladnakafeterianka. 3544 ja jak mam okres to tylko bym jadła i jadła :D

Ja właśnie zależy, ale jak mam okres to o wiele bardziej mi sie chce slodkiego, niz innych rzeczy i moge pochłonąć duże ilości.. Musze przetrwać te 3 dni:o chciałabym dzisiaj pocwiczyc, ale brzuch boli.. ale chyba dam rade:)

hmm, no mam sklepowe muesli, ale same płatki owsiane i pszennymi i trochę rodzynek, i dużo nie jem tego, wiec nie będzie źle może. w pozrerwach popijam zielona herbatę (oczywiscie niesłodką) nie sądzę, żebym miała ochote się nażerać po diecie. im dłużej sie chudnie i mniej, tym łatwiej utrzymać wagę. ja zawsze jak mam rosół na obiad, to sypię chili, że aż pali :P ostre orzyprawy przyspieszają przemianę materii. uda sie! uda! ja chcę schudnać dla siebie. pierwszy raz w życiu tak sie wzięłam. i nie odpuszczę! ja na początku bardzo dużo myślałam o jedzeniu, a teraz to nawet zapominam czasami. trzeba to przyjąć do wiadomosci, że trzeba zrezygnować z niektórych rzeczy... co do makaronu, to jem normalny. ps. nie mogę sobie pozwolić na zmienianie diety całej rodzinie, bo oni mają inne przyzwyzcajenia. robię osobne zakupy :)

Polecam płatki owsiane 'zdrowa kaloria' z amarantusem i jabłkiem ! naprawdę super :) nie trzeba ich gotować są gotowe do dodania do mleka ( w moim przypadku sojowego ). A jak macie zamiar dbać o swoje ciało w czasie diety? jakieś specjalne specyfiki? ja nie wierze w cud kremy ale mogę wam z czystym sumieniem polecić pilling kawowy :) Dzisiaj zjadłam dość obfity obiad bo rodzinka namówiła mnie do zrobienia makaronu ryżowego z sosem słodko kwaśnym z warzywami i niestety tez zjadłam. Wczoraj czytałam o diecie przy PCOS i chcę się tego trzymać ale kompletnie nie wiem jak rozpoznać produkty nisko-węglowodanowe jaka ilość węglowodanów na 100g to produkt nisko-węglowodanowy?

hmmm nie mam zbyt dużego pojęcia o węglowodanach... ale wiem, że jest w ziemniakach i chlebie i wgl w mącę ;P tzn w tym, co z mąki. ja żadnych specyfików nie używam. jakoś mnie to nie pzrekonuje. a z celulitem sama walczę. odpowiedni masaż, ale trochę boli ;/ ale: chcesz być piękna to cierp! :P

Ja tez nie uzywam niczego, kiedys uzywalam kremu na celulit i nic nie pomagal:) czytalam na wizazu recenzje jakiejs gabki na celulit za ok. 3-5zł serena czy jakos tak i chyba sie na nia skusze, bo czytalam ze naprawde nie ma celulitu po niej:) a w kremy nie wierze, ja tylko cwicze i zmieniam nawyki zywieniowe:) dzisiaj zjem 1-2 kluski na parze z jagodami:) raz na jakis czas mozna nie?:P potem moze na rowerek pojde, zeby spalic te kalorie.. ja mam zwykle platki owsiane i dodaje do tego slodzika i jest pyszne, albo owoce :) banany, jablka.. Schudłyście coś dziewczyny? Mi waga pokazywała 2 dni temu 60kg, a teraz 57, 3 :o , ale wczoraj dostałam okresu to moze przez to..

Gość Maskom202
spoko schodzniesz ale jajka bez żółtek mozesz jeśść rano tuńczyka z sokiem pomidorowym ni za dużo jogurtów między tymi posiłkami nie powinno się podjadac i kaszy pół woreczka najwyzej. www.dyskrecja.pl

czemu jajka bez zoltek? fuu.. nie moglabym tak jesc:P musze jesc tunczyka/? nie lubie zbytnio.. tzn. jadlam tylko w sosie wlasnym i byl obrzydliwy, jogurtow naturalnych nie jem, chyba ze na kolacje albo obiad do pomidorow, ogorkow.. A kasze jem pol woreczka, bo wiecej nie dalabym rady:) dzieki:*

ja nie wiem ile ważę ale sąsiadka przyszła do mnie i stwierdziłą, że nie mam brzucha! ohhh yyeeeaaa juz nie odpuszcze!!!! ja jem czasem sobie cos takiego pysznego. mały jogurt "serduszko" mieszam pół na pół z jogurtem naturalnym dodaję pestki słonecznika, maliny, pokrojoine jabłko i zjadam mmmm. apropos jogurtów, to czemu nie jeść dużo? ja jem przeważnie jogurty :)

przykladnakafeterianka. 3544 no to chyba dobrze bo ważysz mniej :P We mnie jakoś mało motywacji do odchudzania więc dzisiejszego dnia dietetycznym nie nazwę :P 3 plasterki chleba chrupkiego ,2 trójkąciki małej pizzy wegetariańskiej,bułka ciemna i jogurt 0%,mały Kubuś,mały kartonik soczku czyli buuuuuuuuuuuu :P

Gość Trupykosz3r
nie wiecie ile sie trawi owoc/warzywo? Gdzies czytalam z e pół godziny??