Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbadef

Dieta lecznicza warzywno-owocowa

Polecane posty

Gość podnoszeeeee

" cbadef Max - cytuję: "Raczej trudno nie negować tego że pomysł był oryginalny inaczej. A podróbkę bym mógł stworzyć tylko czy bym mógł wykonać to w praktyce ? Tylko ciekawe dlaczego ona miałaby zarobić na warzywach jak jest pełno konkurencji ? Co innego piguły firmy bayer." Raz krytykujesz dietę dr Dąbrowskiej (że to podróbka), a innym razem ją bronisz." Przecież to nie było żadner zaprzeczenie:P.I nazwanie czegoś podróba to nie jest krytyka:P.Jedynie stwierdziłem że to coś podobnego ale nigdzie nie napisałem że wcale nie działa-co najwyżej stwierdziłem że metoda gersona jest lepsza:P. A co do lewatywy-lewatywa w przypadku nowotworów jest konieczna więc nie ma co myśleć o tym aby z niej rezygnować w tym przypadku:O.A w innych tez jest zalecana:O.A co do tego zarabiania to napisałem że raczej nalezy wątpić w wielki zarobek rolników przez to ze ktoś będzie się tak kurował-zwłaszcza ze zakup nie pochodziłby od konkretnego rolnika ktory tu się reklamuje:D.I to pytanie to nie była obrona tej metody tylko raczej sugerowałem że piguły sa beznadziejne:P.

Gość cbadef
Max a na jakiej podstawie twierdzisz, że lekarz dr medycyny nie zna podstaw chemii ? wg mnie czepiasz się mało istotnych szczegółów - Wykład był świetny lecz jest już niedostępny - komuś przeszkadzał - wielka szkoda :-(

Gość podnoszeeeee

Gość Ula-Ula
Witam wszystkich zainteresowanych najlepszą dietą na świecie czyli dietą Dr med. Ewy Dąbrowskiej. Pierwszy raz zastosowałam ją 10 lat temu .W trakcie stosowania już od trzeciego dnia pojawiały się efekty pozytywne.Przede wszystkim przy wchodzeniu na schody nogi ważyły o połowę mniej,przestał boleć krzyż zniknęła ranna opuchlizna pod oczami.Następnie poprawiła się jakość snu stał się spokojny, a jednocześnie wystarczało go mniej niż dotychczas.Trzy tygodnie stosowania diety przyniosły następne rewelacje ; skóra wygładziła się nabrała zdrowego kolorytu , po czterech tygodniach nastąpiła wyraźna zmiana w wyglądzie włosów i paznokci stały się mocne nabrały pięknego połysku. Najważniejsze jednak dla mnie były efekty zdrowotne : stałam się spokojniejsza zniknęły wzdęcia i bóle brzucha,przestały mnie boleć stawy.Niestety jest jeden efekt uboczny tej diety:) schudłam przez 6 tygodni 14 kg i po powrocie do zdrowego żywienia (pozwalałam sobie nawet na ciasto domowej roboty)nie mogłam przytyć . Polecam serdecznie tę dietę wszystkim , naprawdę warto to tylko 6 tygodni a dobrodziejstwa jakie za sobą niesie wystarczają na bardzo długo.

" [zgłoś do usunięcia] cbadef Max a na jakiej podstawie twierdzisz, że lekarz dr medycyny nie zna podstaw chemii ? wg mnie czepiasz się mało istotnych szczegółów - Wykład był świetny lecz jest już niedostępny - komuś przeszkadzał - wielka szkoda " Tam są mniej więcej takie nieścisłości-to tak jakby ktoś podał aby kupić koło jak jest potrzebne do samochodu:P.Ale by nie podał do czego i by nie podał wymiarów:P.Więc słowo koło nie jest jednoznaczne tak jak wiele tamtych wyrażeń które tam się znalazły:P.A na chemii lepiej się znam od większości konowałów:P.A widać oni nie mają zielonego pojęcia o dziedzinie zwanej stereochemią:O.

Gość podnoszeeeee

"poradynka Dieta warzywno owocowa często jest za mało składnikowa, i może powodować osteoporozą. W dojrzałym wieku trzeba pilnować, żeby nie zabrakło wapnia http://menopauza.info.pl/2010/11/04/osteoporo za-nie-lam-sie/" Zawsze można się dozywić odżywkami:classic_cool:.Mam taka na niedobór zwiazków wapnia:classic_cool:.Można też odpowiednio nawozić zielsko np. dolomitem i wtedy niedobory związków wapnia i magnezu będą wątpliwe:P.

Gość podnoszeeeee
???

Gość cbadef
WYKŁAD dr med. Ewy Dąbrowskiej jest teraz dostępny na dole strony: "Leczenie postem czyli dieta dr Ewy Dąbrowskiej" http://sarysz.pl/?p=35

Gość jedzenie_ma_znaczenie
Prof.dr Walter Weith z RPA mówi o MLEKU i jego przetworach - zobaczcie wykład: Mleko - Czynnik chorobotwórczy 1/11 http://www.youtube.com/watch?v=8hfDmC4UEBI&fe ature=related - szukajcie przyczyn choroby - leki łagodzą tylko skutki

gr.Małgorzata Desmond i Dr.Edyta Biernat-Kałuża z pierwszego w Polsce Centrum Medycyny Żywienia, leczą za pomocą diety nawet bardzo ciężkie choroby i osiągają rezultaty lepsze niż w leczeniu Farmakologicznym, wręcz odstawiają ludzi z brania lekarstw.Zaledwie po kilku tygodniach(a czasami dniach) po wprowadzeniu właściwych zmian (min.: nisko-tłuszczowa Roślinna dieta - wegańska, styl życia) lekarstwa przestają być potrzebne. Poziomy cholesterolu, insuliny, cukru normują się na tyle że lekarstwa stają się zbędne. dr med. Edyta Biernat-Kałuża będąc już na studiach zachorowała na RZS oraz SM http://www.youtube.com/watch?v=9-kafePoe4c

dawno nie odwiedzany temat, wielka szkoda Kochani polecam gorąco, gdyż dostęp do lekarzy specjalistów mamy ograniczony, a leki są coraz droższe Poczytajcie też na Google o KASZY JAGLANEJ - królowej zbóż tytuł: Właściwości kaszy jaglanej

Gość cbadef
Kasze jaglana i gryczana zawierają dużo krzemu, który odgrywa bardzo ważną rolę w naszym organizmie, a którego w naszej diecie brakuje www.krzem.org

Gość cbadef
podnoszeeeee

Gość qwetryretr
up

Od tygodnia znowu jestem na diecie oczyszczającej - schudłam już 3 kg, zamierzam ją prowadzić jeszcze przez 2 tygodnie, a może dłużej ?

jeśli ktoś jest zainteresowany dietą dr Dąbrowskiej może sobie ściągnąć z internetu e-booka z książką "Ciało i ducha ratować żywieniem" (jest na chomikuj) aczkolwiek wersja książkowa jest wygodniejsza w kuchni (koszt w księgarni 19,-zł) - powodzenia i dużo zdrowia życzę

Gość cbadef
cześć Anka - dzięki że odświeżyłaś mój topik, może też przyłączę się do Ciebie od poniedziałku Zachęcam gorąco wszystkich, którym medycyna dała się we znaki - naprawdę warto spróbować

Gość gość 55
teraz zrobiło się chłodno dieta oczyszczająca będzie ochładzać organizm, chyba że 1-3 dni w tygodniu a później zdrowe żywienie oczywiście wg dr Ewy Dąbrowskiej

Gość gość
ludzie! jak mozna tyle jesc zastanowcie sie w ogole pojecia nie macie jak sie odzywiac 777 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY