Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andrea07

Wydzielina z sutków - choroba, czy objaw ciąży wczesnej ciąży

Polecane posty

Witam Zwracam sie do Was z pewnym problemem, który mnie zaskoczył. Od 2 miesięcy staramy się o dziecko. W poprzednim cyklu nie wyszło. Dziś mam 20 dzień cyklu i już z drugiej piersi pojawiła mi się wydzielina z piersi pod naciskiem, bo niestety muszę sobie piers badać co jakiś czas, bo mam skłonność do cyst. Ostatnio miałam 2 zoperowane. jedną na karku pod skórą zaraz a druga tak samo pod skórą, ale na plecach. Malutką mam jeszcze na policzku, bardziej od strony ucha. Jest ona niewielka, ale wole sie juz poddać specjalisty jakiemuś lepszemu, bo wkońcu to twarz :P Zastanawia mnie, czy ta wydzielina może być powodem ciąży, bo przecież przy hormonach i ich wzroście może to byc normalne, ale tez juz sama nie wiem. Mam jeszcze 6 dni do @ lub 8, ponieważ cykle mam 26, 28 dniowe, choc ostatni miałam 23 dniowy - pierwszy raz w zyciu hmmmm... zastanawiające to, ale moze stres, przemęczenie ( zaczelam niedawno pracowac). Może ktos kiedys u siebie zauważył tego typu zmiany, a może lekarza się radził. Bardzo proszę napiszcie coś na ten temat, bo boje się. Wielka radośc była by, gdyby okazało sie, iz to objaw baaaardzo wczesnej ciąży, a test dzis robiłam i wyszedł mi wynik negatywny. Wkoncu na tescie pisało, nie wczesniej jak 6 dni przed planowaną miesiączką :) ale troche sie załamałam. Błagam napiszcie cos na ten temat Dziękuje z góry Wszystkim !

Wydzielina z piersi pojawia sie okolo w polowie ciazy a u Ciebie postawilabym na problemy z prolaktyna musisz pojsc do ginekologa.

Gość olenka28
jestem w ciazy i u mnie malutka wydzielina pojawila sie kolo 20 tyg,

ja tez mialam wczesnie i baaardzo duzo ale tu ewidentnie jest to probleh hormonow autorka jest przed@ czytalam ze wlasnie prolaktyna za to odpowiada.

Ale jeśli pojawia sie ona minimalnie i pod silnym naciskiem, tez jest to powodem do zmartwien? Słyszałam wlasnie od mojego hihi, bo wkoncu mu powiedziałam ze jak sie bardzo mocno naciska na sutka to wtedy moze sie pojawić, ale nie mozna tez tak robic bo zwieksza sie ilosc tego płynu, co może powodowac nawet bezpłodność. WIKIPEDIA - Do wzrostu wydzielania prolaktyny dochodzi w fazie REM snu, po małych zabiegach chirurgicznych, po posiłkach, stosunku seksualnym, wysiłku, stymulacji brodawek (w tym w wyniku karmienia piersią), w czasie ciąży, w wyniku reakcji na stres i po napadach padaczkowych. Czyli w zasadzie jeśli po posiłku to w takim razie ona jest cały czas hehe, zajrzałam do wikipedii, ale czy to jest dobra, prawdziwa informacja to nie wiem. Doszłam do wniosku iż jutro pojde sie zarejestrować na badania poziomu tego hormonu. Nie więcej jak 20 ng/ml. Zobaczymy czy wogóle mi zrobią w tym kraju takie badania, bo ostatnio na temat mojej corki powiedzieli, ze jak by miała anemie to zeby sie nie przejmowac, bo w tym wieku 80% dzieci tutaj ma anemie takze hmmmm fatalna sprawa - jestem wtrakcie zmiany lekarza.