Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dasrysa

Chcę mieć dziecko, ale nie mam warunków...

Polecane posty

Gość taka prawda
autorko tematu - kup sobie lepiej jakiegoś zwierzaka jak cie nie stać na dziecko, nie rozumiem jak można poddawać się jakimś głupim hormonom? ps. i co pójdziesz to do pracy, ledwo się zahaczysz i zaraz ciąża? nie dziwię się że pracodawcy mają takie mniemanie o kobietach w wieku rozrodczym. Złodziejki! ot co!

Gość taka prawda
"kochana.............. taka prawda----- łatwo ci mówić, jak mieszkasz pewnie z rodzicami, albo w jakiejs zapyziałej małej dziurze, gdzie są tanie mieszkania, bo weż np. kup mieszkanie w gdyni.... ludzie często mieszkają w wynajetych i nic się im nie robi, a ty pewnie jestes rozpuszczoną smarkulą, ktora wszystko dostała za darmo, albo małolatą, której się wydaje że swiat zawojuje i nie wie jak ludzie żyją łatwo jest kogoś oczerniac i zgrywać mądrale jak się jest anonimowym tak, wiem ty juz wszystko masz i sama do tego doszłaś, juz nie musisz tu nic odpowiadac i pisać...." ale laska jesteś agresywna! masakra.. pewnie jakaś klepiąca biedę zdesperowana dziecioróbka aaa... no i powiem ci laska, że jestem z gdyni, mam mieszkanie i daję sobie radę :D ale nie zaczynałam od zrobienia dzieciaka, tylko od ciężkiej pracy i nauki. Bo to jest prawidłowa kolejność w życiu.

Gość dasrysa
Taka prawda ciesze sie ze ty zyjesz według prawidłowej kolejnosci życiu. Smieszy mnie jednak twoj poglad ze twoja "kolejnosc zycia" jest jedyna i słuszna.Wedlug ciebie wszyscy powinni postepowac jak ty:-) niestety swiat nie jest doskonały i musisz sie przyzwyczaic ze czasem ludzie mysla inaczej niz ty. Chec posiadania dziecka ujełas jako hormony, moze jest w tym czesc prawdy, ale ja nie chcialabym zeby moja matka tak na to patrzyła. :-)

Gość kochanna ewwa
ja też chce dzieci:) I mam już KIm:) tylko sexu brak..narazie;):P

Gość kochana..............
taka prawda----jedyną osobą agresywną na tym forum jestes właśnie Ty, bo zażucasz autorce że pojawił się u niej instynk macierzyński, co zupełnie nie jest zależne od niej samej.... skąd wiesz, że autorka nie jest po studiach i powinna nadal się uczyć? znasz ją? więc po co piszesz takie bzdety? może jej rodzina jest dużo bogatsza od ciebie, a wypłata rzędu 7 tys jest dla niej mała, nie wiesz z kim piszesz i nie wymądrzaj sie tak, bo nikt tu cie nie lubie... a ja....oj kochana nie masz pojęcia z kim piszesz, ale wiedza ta nie jest ci do niczego potrzebna..

Gość taka prawda
dasrysa.. no najlepiej se narobić dzieci i liczyć, że chłop będzie na tę szczęśliwą rodzinkę robił. A jak ci się urodzą bliźniaki? Albo trojaczki haha państwo ci nie pomoże. Zwłaszcza, że nie dostałabyś nawet macierzyńskiego. Och jak ja lubie takie laski :) szczęśliwe mamuśki bez grosza przy d.. dziecko to nie tylko przyjemności ale też obowiązki. Trzeba się przygotować na to finansowo- a co jak się urodzi chore? (nikomu nie życzę, ale czasem i tak bywa). A potem to co .. w kolejce do mopsu? Lepiej popracować i mieć kaskę. Dla mnie proste. Ja jestem realistką i nie myślę JAKOŚ TO BĘDZIE, takie myślenie jest właściwe dla plebsu. Mam taka sąsiadkę. Ma już 3 dzieci, mieszkanie 35m2 i nie dorobiła się jeszcze szafek w kuchni. A mąż w domu jest może 30 dni w roku - resztę czasu zarabia na utrzymanie tej gromady. Dodam że sąsiadka nigdy nie pracowała.

Gość taka prawda
a ty kochana.. się do mnie nie odzywaj, jakaś paskudna energia od ciebie płynie! A kysz! zdesperowana agresorko! :D ps. od teraz już cię ignoruję! ciao!

Gość dasrysa
Taka prawda znowu piszesz tonem wszystko wiedzącej i najmądrzejszej.Wcale nie starasz sie mipomoc tylko oceniasz mnie. To ty masz chyba jakies flustracje. Chcialam ci powiedziec ze wcale nie mysle ze jakos to bedzie.Chialam sie po prostu wyzalic sie na forum , ze pragne miec dziecko, a nie stac mnie na nie.Ciezko mi z tym, ale o tym juz pisalam.Ty widzisz tylko to co chcesz widziec.A propo sąsiadki niektorzy nie przywiazuja wagi do rzeczy materialnych az tak bardzo.Po za tym to nie twoja sprawa co sie u nich w zyciu dzieje, nie powinnas ich oceniac!!!Ciesz sie ze zyjesz według swojego idealnego planu i pa....

dasrysa- mam podobna sytuacje,ale jestem starsza.juz strzelilo 27 lat,przy dobrym wietrze w przyszlym roku w marcu skoncze drugi fakultet studiow.warunki mieszkaniowe tez slabe.dopiero jak zaczne prace,to mozemy probowac z kredytem.dostaje juz do glowy przy kazdym okresie,ale musze czekac.tak juz cichutko licze,ze pod koniec 2012 roku bedziemy mogli zaczac starania,a to jeszcze tak daleko!ale zycie.nie ma innej opcji.musze skonczyc studia,popracowac na tyle dlugo,zeby dostac stalke,zalatwic sprawe mieszkania i dopiero wtedy dziecko.smutne,ale prawdziwe.

Gość dasrysa
Tak Szczerze to ty jestes kobietą??!!!! Po twoich wypowiedziach bylam pewna, ze jestes męższczyzną. Może to i prawdziwe i samo życie, ale to mnie nie pociesza :-(Chociaż przynajmniej wiem, ze nie tylko ja mam takie problemy....

Gość dasrysa
Tak Szczerze, przepraszam Cie:-) Pomyliłam Cie z zawsze Szczerym:-)

Gość dasrysa
Tak Szczerze jak sobie z tym radzisz? Mi czasem jest bardzo smutno i mysle tylko o tym. Czasem przekonuje siebie, ze tak bedzie lepiej...Jak pomysle ze jeszcze tyle czasu mam czekac, mimo ze jestem gotowa zostac mama to jestem wsciekła na cały świat!!!!Dlaczego w Polsce tak trudno jest miec normalna rodzinę?!!! Tak trudno mi sie pogodzic z tym faktem, ale jak sama powiedzialas to smutne, ale prawdziwe.Jakos trzeba żyć :-(

Gość dasrysa
eh, co tam :O postanowiłam, ze jak Bóg da dziecko to da i na dziecko, dziś się nie zabezpieczam i nic nie powiem mężowi, niech ma niespodzianke :)

Gość dasrysa
ale Smieszne :-) Zawsze mnie dziwią ludzie ktorzy sie podszywają, nie rozumiem ich.Jaki maja w tym cel? mysla ze to zabawne?mnie to nigdy nie smieszy...

Zawsze mnie dziwią ludzie ktorzy sie podszywają, nie rozumiem ich. mnie nieustannie dziwia ludzie, ktorym nie chce sie w 5 sek zalozyc czarnego nicka, zeby takie podszywy uniemozliwic

Gość dasrysa
Ja na przykład nie mam ochoty zaczernic nicka, bo nie jestem często na kafeterii.Nie jest mi ten nick potrzebny. Poza tym i tak kazdy wie, kiedy sie ktoś podszywa:-) Nie rozumiem intencji podszywaczy i tyle :-) Poza tym Zawsze szczery mam wrażenie, ze ty zawsze szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Dzisiaj dostalam od ciebie jedną konstruktywną wypowidź.W innych topikach takiej wogle nie mogłam znaleść.Zawsze piszesz nie na temat.Musisz byc bardzo sflustrowany....Pozdrawiam:-)

Poza tym Zawsze szczery mam wrażenie , ze ty zawsze szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. ja szukam problemow? :-) Dzisiaj dostalam od ciebie jedną konstruktywną wypowidź.W innych topikach takiej wogle nie mogłam znaleść. moze porozmawiamy o twojej inteligencji albo o wyksztalceniu? ;-) Zawsze piszesz nie na temat. jeszcze jakies projekcje z tego niebywania na kafe? Musisz byc bardzo sflustrowany....Pozdrawiam poziomem naszego spoleczenstwa? zaiste

Gość dasrysa
Nie porozmawiamy o moim wykształeniu i inteligencji, bo topik jest na inny temat. Na właśnie ten temat chce rozmawiać:-) Chociaz w tej kwestii chyba juz sie wypowiedziałeś ;-) Zresztą skoro pytasz o moje wykształcenie, to pewnie nie chcesz ze mna rozmawiac. Ludzie niewykształceni nie są na twoim poziomie... ps. Wiesz przypomniało mi sie jak poznałam mojego męża, też tak wciągałam go do dyskusji :-)Tylko ze moj maz nie oceniał mnie pod względem wykształcenia, tylko tego jaką jestem osobą.Dzieki za przypomnienie mi początków naszej miłości :-)Tobie też takiej życze:-)

bo topik jest na inny temat. gdybys miala jedno lub drugie, to najprawdopodobniej odnalazlabys nawiazanie do : Dlaczego w Polsce tak trudno jest miec normalna rodzinę?!!!

Gość dasrysa
Masz racje jestem głupiutka i niewykształcona, do tego chce miec dziecko.Szkoda ze tyle czasu spędziłes na rozmowie z kims takim, nie marnuj go wiecej!!!Pa

Gość fakt, jestes glupia i niewyksz
SFRUSTROWANY a nie sflustrowany

Gość no racja!!
zawsze szczery potwierdził właśnie swoja tezę dotyczącą naszego społeczeństwa i braku kultury, wchodzi nie na swój topik, w którym nie ma nic do powiedzenia, zaczepia, jest arogancki a o minimalnej kulturze juz nie wspomnę i wypowiada się na temat poziomu naszego społeczeństwa ! hahaha! uśmiałam się bardzo, bo zazwyczaj osoby chamskie, które mają problemy z zaadaptowaniem się w społeczeństwie i nie mają przyjaciół nawet nie dopuszczają do siebie myśli, że coś z nimi nie tak! Otoż moj drogi zawsze szczery(zawsze chamski) taki nick powinieneś mieć, jeśli nie masz pojęcia o czym jest topik, jeśli nie masz pojęcia na jaki temat trwa dyskusja, nie wypowidadaj się, bo nikt twoich aroganckich tekstów czytać nie chce! a jeśli mimo ciągłego przebywania na babskim forum (to świadczy o twoim braku męskości:-P) nadal chcesz obrażać nasze społeczeństwo i pokazywać wszystkim jaki to TY jesteś mądry, inteligentny i wspaniały, to daj se na luz, założ inny topik i spadaj z tego. Zastanawiają mnie ludzie oceniających innych po kilku zdzaniach pisanych na kafe zazyczaj w pośpiechu, a ten osobnik ocenia wykształcenie i inteligencję!!!!! co jest zupełnie niemożliwe do ocenienia. Wnioskuję, że jesteś brzydkim, zakompleksionym, niezaradnym życiowo ofermą, skoro tak piszesz do innych, skoro codziennie siedzisz na kafe i nigdy nic miłego nie napiszesz, nigdy nie doradzisz, jestes chamski... z resztą jaki jest z ciebie mężczyzna...jakiś słabeusz, zaden szanujący się facet nie będzie przebywał codziennie na takim forum żeby obrażać innych, ot mi rozrywka! weż zajmij się czymś pożytecznym i daj w spokoju porozmawiać ludziom, ty o instynkcie macierzyńskim kobiety to nic nie wiesz.....bo tego nie poczujesz, no chyba że z ciebie ni to kobieta ni facet...hahaha a Ty autorko nie przejmuj się takimi komentarzami, to właśnie świadczy o tych ludziach co tutaj się wpisują, często jest tak że innym się nie układa, albo mają nawet takie same problemy, czy też chciały by kobiety np. mieć takiego męża jak TY masz, to tylko kompleksy, żal i nieporadność przemawia przez tych ludzi, którzy nie potrafią zająć się własnym życiem a Ty widzę jesteś mądrą dziewczyną, bo nie idziesz za instynktem, ale rozmawiacie o tym z mężem, o przyszłości o warunkach finansowych, chcecie świadomie podjąć decyzję i ten topik o tym jest, o podejmowaniu decyzji, zastanawianiu się chociaż widzę, że niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Myślę, że powinnaś jeszcze chwilę poczekać, może znajdziesz jakąś pracę, nigdy nic nie wiadomo i wtedy świadomie zdecydujecie się na wasze upragnione dziecko trzymaj sie i powodzenia!

Gość ghghghdfdfgfdgf
dziewczyno ale o czym ty dyskutujesz? Jesli nie stac Cie na dziecko i wiesz ze teraz nie jest dobry moment na powiekszanie rodziny to nie ma o czym mowic. Chyba wiekszosc osob po slubie,na swoim mysli o dziecku ale nie zawsze jest tak ze to dziecko mozna miec od razu. Doroslosc wlasnie na tym polega,zeby umiec wybierac to co jest dla nas w tej chwili najlepsze. Mowisz ze po co masz placic opiekunce jak zarobisz akurat tyle zeby ja oplacic? A chociazby z tego wzgledu zeby miec potem prace. Bo jak ktos dobrze napisal jak posiedzisz w domu pare lat to bedzie Ci bardzo ciezko znalezc prace,bez doswiadczenia. A tak to chociaz za duzo pieniedzy Ci nie zostanie to bedziesz w tej pracy,staz pracy bedzie leciec,moze akurat awansujesz.Moja mama 24 lata temu wrocila do pracy po pol roku niecalym,chociaz ojciec sie podobno burzyl i chcuial zeby siedziala w domu. Wlasnie z tego wzgledu zeby utrzymac prace nie chciala dluzej siedziec w domu.A to bylo prawie cwierc wieku temu jak jeszcze komuna dobrze nie padla! A co dopiero teraz.. Jak nie stac Cie na opiekunke to sa jeszcze zlobki, z tego co sie orientuje to one troche mniej kosztuja niz opiekunka.

Wnioskuję, że jesteś brzydkim, zakompleksionym, niezaradnym życiowo ofermą, skoro tak piszesz do innych, skoro codziennie siedzisz na kafe i nigdy nic miłego nie napiszesz, nigdy nie doradzisz, jestes chamski... :-)

To jak mąż pracuje, to nie wystarczy? Co on 1500zł zarabia, że was nie stać, czy co?

Gość tiaaaaa
Znajdź pracę i zaciąż od razu po jej rozpoczęciu - świetna rada, już wcale się nie dziwię, że pracodawcy nie chcą zatrudniać młodych kobiet w wieku rozrodczym - żadnego pożytku z takiego pracownika, co to na miesiąc przychodzi i potem sru na zwolnienie... same problemy.

Gość jakby ludzie wymarli
to byłoby to ofermo z pozytkiem dla naszego globu i nie pieprz głupot!

Gość Ale pierdoły
A skąd pewność, że pracodawca od razu da umowę na czas nieokreślony? Ja pracuję od 3 lat u tego samego pracodawcy i takiej umowy nie dostałam. Co więcej zdecydowana większość moich koleżanek nie ma takich umów. Dlatego znalezienie pracy to dopiero początek. Jeśli ktoś sobie założy, że musi mieć taką umowę, to możeacierzyństwo przekładać przez 10 lat po skończeniu studiów. A zresztą umowa na czas nieokreślony i tak nie chroni przed likwidacją firmy lub miejsca pracy. To nie jest PRL, żeby można było spokojnie do emerytury dopracować.

Gość kalina-30000
Oczekuję dziecka, będę sama, bez mężczyzny... Miałam pracę, ale bez stałej umowy i mało płatną - nowej szukałam niecały miesiąc, wynegocjowałam zarobki, które przerosły nawet moje oczekiwania... weź się w garść i szukaj do skutku. Dziecku trzeba zapewnić przyszłość... zrób to dla siebie, dla niego, dla swojego mężczyzny. Mam znajomą 30 lat, bezrobotna od kilku... stara się o dziecko tzn. nie zabezpiecza się... żyje miłością... uczucia oczywiście są najważniejsze, ale zarówno dziecko jak i matka powinny żyć w godziwych warunkach. Ale to Wasze życie i wasze wybory - i przede wszystkim niech będzie to decyzja Twoja i Twojego partnera.

Gość Ale pierdoły
No tak, ale nie każda znajdzie pracę w miesiąc, z dobrymi zarobkami i do tego będąc w ciąży.