Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaolivki1990

ile jedzą wasze dzieci ? 1.5 -2 lat

Polecane posty

prosze napiszcie mi bo moja mała ma 18 mc a zjada tylko 100ml. mleka 11.00 zupke to jet jakies 100 ml 14-15 jakies miesko +1 ziemniaczek a pozniej to juz nawet na siłę jej nic nie wcisne czy dużo je? napiszcie jak jedza wasze dzieciaczki...

Gość naprawde wierzycie
a to moja je duuuzo wiecej ale jest bardzo ruchliwa i jest szczupła

Gość 22 miesiace
śniadanie- kanapka plus kubek herbaty obiad- miseczka zupy plus odrobinkę drugiego dania podwieczorek- owoc albo chrupki kolacja jogurt albo kanapka do tego 5-6 kubków picia dziennie i czasem jakieś przekąski np plasterek serka żółtego albo wędliny, ciasteczko, trochę lodów, galaretka itd.

no moja słodyczy niestety sie nie chyci mówi że są fuj.. A wypija moze 200ml herbatki i czasem 50 ml wody lub odwrotnie Mala sokow rowniez nie uznaje...

Gość 22 miesiace
mój waży 12 kg i ma 89 cm i też nie usiedzi na dupci ani minuty.Non stop gdzieś goni, gdzieś się wspina. Jak mała się rozwija dobrze to w nią nie wciskaj jedzenia. Ja wychodzę z założenia że nie ma co karmić na siłę bo to może powodować potem problemy z podejściem do jedzenia u dziecka.

Moja ma 18mies i wazy 11,5kg. Je tak: ok 7-cycek ok 8:30-kanapka lub kaszka na gesto (150-180ml) ok 12:30-zupa (jakies 200ml) ok 15-danonek, jogurt,czasem drugie danie z podwojna porcja miecha, bo moja cora jest miesozerca ok 17:30-kisiel, budyn,kanapka, parowka,owoce(to co aktualnie mam w domu) ok 20-kanapka,kasza,nalesniki. Roznie to bywa, staram sie nie powtarzac posilkow w ciagu dnia. W miedzy czasie podjada flipsy,zelki,wafleryzowe, paluszki, kabanosy albo sama wedline. I pije ogromne ilosci wody :)

Moja tez ma takie dni, ze nic do buzi nie chce wzisc a i zwykl tez sie musze niezle nagimnastkowac zeby zjadla to co wyzej napisalam. U nas jest tak, ze mala jest wiecznie czyms zajeta i nie ma czasu usiasc na te kilka min zeby spokojnie zjesc.

Gość naprawde wierzycie
ljej to jest kruszyna ,moja wazy gdzies 13 -14 kg

Karmisz jeszcze w nocy? Cholernie dlugo, jak jej teraz nie odstawisz to bedziesz miec coraz gorzej. My zrezygnowalimy z nocnego karmienia jak mala miala jakies 10mies.

właśnie Oli to cały dzien przebiega jak tornado po domu lub probuje mi po schodach do ogrodu uciekac... ciezko cos w nia wmusic jak nie chce to wypluje nawet czsem staram sie jej cos zmiksowac jeszcze zeby 1 2 łyzeczki zjadła.Dzisiaj jeszcze nic nie jadła tylko napiła sie moze z 50 ml herbatki i spi..

Jak moja ma takie dni to wlaczam jej bajke i sadzam w krzeselku. Ona sobie oglada a ja ja karmie. Albo sadzam ja na podlodze, podsuwam rozne kolorowe czasopisma i dlugopis. Potrafi zajac sie tym przez te 10min, ktore sa mi potrzebne do nakarmienia jej.

niestety ale moja to był tez przypadek gdzie u niej nic inegoo poza piersia długo nie było uwazane za pokarm ja z ila checia bym chciala juz dawnoa przestac ale nie umiem jej oduczyc i nie mam sily sluchac jak w nocy walczy o swoje...

ona bajek nie uznaje nawet ja nie interesuja co ja zatrzymie na chwilke to nasz labrador ale przeciez do domu psa nie wpuszcze?

Gość naprawde wierzycie
fotke usunełam i tak zostałam olana .....

a mój waży 12 i do najszczuplejszych dzieci nie należy. Zjada dziennie jeden posiłek- zaczyna rano a kończy wieczorem :D I też jest z niego mięsożerca. Ciągle łazi i mówi "daj mi kałbasę" :D:D:D 2 września skończy 2 lata

Gość mój ma 20 miesiący
7- 270 kaszki z butli (lubi z niej jeśc więc nie mam nic przeciw temu) 10- kanapka duża z szynka i serkiem, ogórek albo jajecznica plus herbatka 12-13: obiad zupa , pełna miseczka dla dzieci plus drugie danie, 2 dośc spore ziemniaczki, kawałek mięsa, sałatka, bądź mizeria 16-17 deser: robie kisiel z soku jakiegoś dla dzieci do tego trę 1jabłko, 1banana, 1 nekartynke 18: kanapka plus herbata 20 je znów 270 ml mleka z kaszka wazy 12kg i jest bszczupły, ale ciagle w ruchu w między czasie je jabłaka, i nne owoce, hrupki, i do tej pory zero słodkiego