Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ciężarna- niestety

komu pomógł castandguś w zajściu w ciążę

Polecane posty

słyszalam, że pomaga castangus jak nic nie pomaga stąd moje pytanie. ilu z was pomógł i w którym cyklu starań po braniu leku zasżłyście, a ile wcześniej się starałyście? bardzo prosze o odpowiedź

up

nikomu nie pomógł? nikt się nie podzieli wiedzą?

Gość ja bralam i nie pomógł

Gość a mi pomógł
w 3 cyklu starań wcześniej przez 1,5 roku nie mogliśmy

o gratuluję!!! ja właśnie kupiłam i chcę spróbować!!! to moja ostatnia nadzieja

Gość mnie nie pomógł
Rozwalił mi cykle, tak, ze musiałam się pół roku leczyć żeby się uregulowały.

a przepisał ci go lekarz czy sama wzięłaś? mówił ci gin dlaczego tak się mogło stać? długo go brałaś? wcześniej miałaś regularne? sorki że tak duzo pytań z góry dzięki za odpowiedz

Gość a robilas wczesniej jakies
badania????????????? ze sama chcesz sie leczyc??

Gość mnie nie pomógł
wcześniej miałam regularne, ale starałam się 4 cykle i nic więc postanowiłam się wspomóc i wyczytałam na forum, ze jest ten castagnus więc go kupiłam i już więcej @ nie dostałam. Musiałam mieć wywoływany i później przez kolejne cykle też trzeba było wywoływać.

mój gin twierdzi ze wszystk jest ok, ale badan zadnych konkretnych mi zrobic nie chce:/ zdecydowalam sie na castangus, bo jest ziołowy , bez recepty więc wychodziłam z założenia że nie zaszkodzi, ale przed wzięciem go chcialam zapytac innych które stosowaly i zaczynam sie zastanawiac... chyba zmienie gina

o matko!!! a teraz jest już dobrze? robiłaś badania hormonalne? ja dłużej sie staram i nic:(

Gość mnie nie pomógł
Robiłam badania, ale wyszły wszystkie dobrze. Teraz jestem w 3 miesiącu ciąży. Udało się zajść jak sobie całkowicie odpuściłam bo musiałam się skupić na innych rzeczach.

a ile czasu sie staracie? ja z mezem juz 10 mcy i nic.. wlasnie sie wybieram do lekarza ,sama zrobilam sobie badanie na prolaktyne i jest zawyzona ,wiec chyba mam rozwiazanie naszych niepowodzen.

no my sie staramy juz 1,5 roku a mój gin cały czas twierdzi ze wszystko jest ok:/ odpuszczalam tez na chwile i to tez nie pomagało:(

1,5 roku???? zdecydowanie zmien gina !!!!! i proponuje zrobic to jak najszybciej bo szkoda czasu! a za wczasu zanim zaczniesz brac castagnus to zrob sobie badanie na poziom prolaktyny, prywatnie w laboratorium , to koszt ok 20 zl. castagnus obniza jej poziom, a jesli bedziesz miala ja w normie to niepotrzebnie bedziesz go brala i mozesz rozregulowac sobie cykle.

dzięki za info:* jesteś kochana!!! jutro zrobie badania a gina wyślę w kosmos!!! chodze prywatnie,płacę kupę kasy i ciągle słysze to samo!!! wszystko ok, musicie próbować:/

Gość na prolaktynę pomoże bromergon
często prolaktyna jest właśnie problemem przy zajsciu w ciazę. Zrób sobie to badanie. Kosztuje około 100 zł ale warto. Najlepiej zrobić to z podaniem MTC , prolaktynę z obciążeniem.

tak mam powiedziec w laboratorium ze chce badanie "prolaktyny z obciązeniem"? 100zł to nic w porównaniu z tym co zostawiłam u gina i nic z tego nie wyszło:/

w koncu jakby ci pomogl to juz bys nie lazila do niego co chwile i nie nabijala mu kasy! wyslalabym takich konowalow do diabla!!! tylko pamietaj, najlepiej zrobic to badanie w poczatkowych dniach cyklu po okresie ale jeszcze przed owulacja, na czczo, i najlepiej jakby je robic ' z obciazeniem' . pobieraja ci krew, dostajesz potem taka tabletke i po godzinie znow pobieraja ci krew, wtedy sa bardziej wiarygodne wyniki . i dzien wczesniej- zero sexu, wysilku,porzadnie przespana noc:)

to musze poczekac bo własnie mam owulacje... ale z pewnością warto więc poczekam

mnie czeka wlasnie leczenie podwyzszonej prolaktyny- tylko wlasnie slyszalam ze po bromergonie sie tyje- czy to prawda, wie ktos???

daj później znać tutaj jak ci idzie leczenie i czy są oczekiwane efekty? ja trzymam kciuki

poczytaj sobie w necie o podwyzszonej prolaktynie- objawy i przyczyny. moze znajdziesz u siebie jakies symptomy.

ja w sumie juz wiem ze mam podwyzszona prolaktyne i moglabym sama lykac ten castagnus ale chce isc do lekarza zeby mi dal skierowanie na jakies badania,zeby stwierdzic skad u mnie taki jej poziom, bo wysoka prolaktyna jest zawsze wynikiem' 'czegos'

kurde nie moge nigdzie znaleźć objawów:/

Gość lekarz nic ci nie powie
mi powiedział ze to od stresu i tyle. I ze na wynik prolaktyny ma wpływ wszystko. To czy gdzies wyjedziesz, to co zjesz, z kim będziesz rozmawiała, jaki program w TV obejrzysz. Trzeba sprawdzić tylko czy nie ma guzków w piersiach i w przysadce mózgowej, a jak nie ma to nic wiecej lekarz ci nie powie. Musisz zbijac tą prolaktynę którymś z leków- najtańszy jest bromergon, ale ma najwiecej skutków ubocznych.

Gość majne gitteeee
wpisz w google prolaktyna podwyzszona objawy pewnie w wiekszosci to na roznych forach bedzie, bedziesz musiala poczytac troche;)

no właśnie tak szukałam i wszędzie na forach piszą kobiecinki karmiące piersią :( a to nie to samo

Gość lekarz nic ci nie powie
objawy to np mleko z piersi, duża ilość włosków na ciele, nieregularne cykle, albo całkowity zanik miesiączki, albo wręcz przeciwnie- miesiączka dwa razy w ciągu cyklu, czeste bóle głowy. Ja nie miałam żadnego objawu, a prolaktyna po MTC wyszła mi ogromnie wysoka.