Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilaaa85

Problem???

Polecane posty

Gość lilaaa85

Za kilka miesięcy ślub, a ja mam poważny problem. Chodzi o to, że mam przyjaciółkę od kilku lat. Z Asią jesteśmy prawie jak siostry. Nie wyobrażam sobie, żeby miało jej nie być na naszym ślubie i weselu. Ale chodzi o jej chłopaka, a raczej o jego zachowanie. Marek jest chorobliwie zazdrosny o Aśkę. Jakiś czas temu byliśmy u naszej wspólnej znajomej na weselu i Marek urządził awanturę i prawie pobił jednego z gości, który ośmielił się zatańczyć z Asią. Takich sytuacji, gdzie dochodzi do awantury z winy Marka jest więcej. Nie wiem co zrobić chcę żeby Asia była na moim weselu (chciałabym żeby była świadkową), ale nie chcę żadnych awantur i bójek. Co wy byście zrobiły na moim miejscu???

Gość lilaaa85
????

Trudno radzić w takiej sytuacji. Niestety facet nie umie się zachować i nie masz żadnej gwarancji że i u was z czymś nie wyskoczy. Ale znowu nie zapraszać tak bliskiej przyjaciółki to też do niczego;/ Chyba musisz zaryzykować. Może spróbuj z nią wcześniej o tej sytuacji z poprzedniego wesele pogadać. BTW współczuje jej takiego faceta, będzie z nim miała ciężkie życie.

Ja miałam identyczną sytuację- nie była to najbliższa przyjaciółka, ale koleżanka którą chciałam na ślubie i weselu widzieć. Facet chorobliwie zazdrosny, a wiem że jakbym zapraszała ją bez niego dziewczyna miałaby jeszcze gorzej. Też lubił urządzać jej sceny, żadnego poczucia wstydu nie miał :/ Bałam się że będzie problem, bo wystarczyłoby że jakiś facet uśmiechnie się do K. przepuszczając ją w korytarzu, poprosi do tańca, albo popatrzy choćby za długo to będą jazdy. Chłopak "na szczęście" strzelił focha już na ślubie, na wesele nie przyszedł. Dziewczyna dobrze się bawiła, dużo lepiej niż z nim, a krótko potem się rozstali. Nie ma tego złego... Ale też się bałam z czym on wyskoczy :)

Gość tajasne
wziąć chłopa na rozmowe w cztery oczy i powiedziec wprost ze jak bedzie fikał do gości to zostanie z wesela wyprowadzony. i niech go pilnuje mimochodem dwóch silnych - dyskretnie, ale zauwazalnie...

Gość bez nicka i podszywów
rety współczuję jej co to za życie ........ Prosto z mostu-zaczną się sceny to niech go wyprowadzą i zakaz wstępu na wesele. Trzeba nie mieć wstydu żeby takie sceny urządzać ale osobiście znam takich i brak słów

Gość herbuś edytka
powiedz jej prosto z mostu ocb.to w końcu twój dzień a nie marka... jak jest twoją prawdziwą przyjaciółką to zrozumie http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość lilaaa85
Właśnie o to chodzi, że ja chcę aby ona była na ślubie i weselu. Wiem tez, że bez niego nie przyjdzie, a mi samej głupio by było ją prosić, aby go zostawiła w domu. Mój narzeczony powiedział, że jak M. będzie fikał to sam go "wyprowadzi". Kiedyś zresztą na wspólnej imprezie się pobili. M. oczywiście urządził awanturę, bo A. z kimś tam zatańczyła. Zaczął się rzucać, krzyczeć i wymachiwać rękoma i tak niefortunnie się stało, że ja stałam obok i dostałam od M. w twarz. Wtedy mój narzeczony się wkurzył i go uderzył. Nie chcę żeby do czegoś podobnego doszło na naszym weselu.

Gość tajasne
dlatego mówie - załatw mu dwóch silnych do obstawy. albo i trzech. z jednym się pobije, do trzech nie fiknie :)

Obawiam się, że musisz zaryzykować. Porozmawianie nic nie da - obrażą sie obydwoje. Zakochana kobieta interpretuje sprawty zupełnie inaczej. Może nawet uważa, że słusznie dostała, bo sprowokowała na przykład. Ja niestety tak miałam, że moja najbliższa przyjaciółka z nowym facetem była na moim weselu. No i on wypił za dużo i złapał agresorka no ale ona sie zachowała przytomnie i o 11-tej juz ich nie było. Było mi przykro, ale przynajmniej uniknęlismy awantury.

Przyjaciółka, to przyjaciółka. Na wesele raczej nie wypada nie zaprosić.... A jeśli jej facet jest taki problemowy, to nic na to nie poradzisz. Myślę, że dziewczyna będzie sobie zdawać sprawę, że to dla Ciebie szczególny dzień i maksymalnie postara się nie dopuścić do jakiś głupich sytuacji... Możesz też z nią delikatnie porozmawiać na ten temat, tylko uważaj, żeby nie poczuła się urażona;)

Gość lilaaa85
Rozmawiałam już wcześniej na ten temat z A. Powiedziała, że będzie go pilnować i postara się nie wywoływać w nim ataków zazdrości. Ale smutno mi, że moja przyjaciółka na moim weselu nie będzie się mogła fajnie bawić.