Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnidlo

Okres czy ciąża?

Polecane posty

Gość pytajnidlo

Współżyłam z moim lubym na początku miesiąca, gdybym cykl miała regularny powinny być wtedy już wtedy dni niepłodne, ewentualna końcówka płodnych -,- . Był to stosunek przerywany, zupełnie spontaniczny, bez przygotowania - strasznie teraz żałuję swojej nieodpowiedzialności.. Przez ostatnie kilka miesięcy okres mi się spóźniał, myślę, że to w wyniku diety i utraty kg, jednak teraz, już na prawdę długo go nie ma, myślę, że powinien być ok.2 tygodnie temu.. Cały czas chodzę w stresie.. Od jakiegoś czasu wyskakuje mi na prawdę nie ludzka ilość pryszczy, dlatego wydaje mi się że miesiączka powinna być tuż-tuż, chodziłam już poddenerwowana, miewam też bóle w podbrzuszu, na pewno były już 'suche dni' tak jak przed okresem a szyjka macicy była twarda i zamknięta, teraz się otworzyła.. Niby wszytko wskazuje jakby zaraz miała pociec krew.. Faktem jest, że wyjeżdżałam - zmieniałam klimat, do tego ten stres.. wszytko mogło opóźnić mój okres, ale niepokoi mnie jedna sprawa- bolące sutki, do tej pory nigdy to u mnie nie występowało.. Całe piersi też zaczęły boleć, lecz nieco później niż sutki.. Obiecałam sobie, że jutro zrobię test i niezależnie od wyniku umówię się na wizytę do ginekologa, ale powiedzcie mi - jak duże jest prawdopodobieństwo, że zostanę matką? Kurczę, gdyby to miało się stać, nie mogłabym zapewnić dziecku odpowiednich warunków..

To zależy od tego jak długo spóźniał Ci się okres wcześniej- ale skoro miałaś nieregularne cykle, to ciężko wyliczyć kiedy masz dni płodne. Jeśli nawet z poprawką na dłuższy cykl powinnaś mieć 2 tyg. temu, to przy takich objawach bardzo prawdopodobne że jesteś w ciąży- mi też jakieś dwa tyg. po spodziewanym okresie wyskoczyły pryszcze, piersi mnie bolały już od dnia spodziewanej @, najbardziej brodawki właśnie (sutek to jest cała pierś!). Podbrzusze pobolewa też przy zagnieżdżaniu. A test możesz zrobić już teraz, ponad 3 tyg. po stosunku wykaże Ci nie tylko w porannym moczu, bo stężenie hormonów jest już wyższe. Jakby negatywny wyszedł to rano powtórz, po co masz się kolejną noc męczyć. Co do szyjki- nie jestem nauczona aż tak takie objawy obserwować więc nie wiem o czym to może świadczyć.