Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mydestinationnn

Czy mogę być w ciąży??? Pomóżcie.

Polecane posty

nie mam okresu od 5 miesięcy. Właśnie skończyłam brać pierwsze opakowanie tabletek anty (po 10 miesięcznej przerwie od ich stosowania) ponieważ lekarz mi je przepisał na uregulowanie okresu. Brałam Luteinę na wywołanie i po 5 dniach od odstaiwenia miałam małe plamienia przez 2 dni. W 1 dzień plamienia wzięłam pierwszą tabletkę bo tak mi zalecił lekarz. Teraz nie jestem pewna czy jeżeli to było tylko plamienie to nie jestem zabezpieczona. W czwartek skończyłam opakowanie. Okresu jeszcze nie mam ale zawsze przy stosowaniu tabletek pojawiał się u mnie w 5 dniu od odstawienia, czyli powinnam dostać jutro. Owszem troche pobolewa mnie brzuch ale zauważyłam też, że mam ostatnio wstręt do zapachu dymu papierosowego i chociaż wcześniej paliłam papierosy teraz poprostu mi nie smakują, tak samo mam z alkoholem. Też mi nie smakuje. I co chwilę sikam chociaz piję tyle co zawsze. Czy to może wskazywać na ciąże? czy może na to, że dostane okres?

dodam, że przed przyjmowaniem tabletek zabezpieczaliśmy się prezerwatywą i nigdy nie pękła a przy przyjmowaniu tabletek nie stosowaliśmy dodatkowego zabezpieczenia a współżyć zaczeliśmy kiedy przyjęłam 10 tabletkę. I nie zapomniałam ani nie spóżniłam się z ani jedną.

Gość biedroneczkakaka
hellooo nie masz okresu od 5 mc i nie przyszlo ci do glowy zeby zrobic test?

byłam u lekarza wiele razy mam rozregulowaną gospodarkę hormonalną od 10 miesięcy od chwili odstawienia tabletek. MIałam w maju USG dopochwowe i mam male torbiele, które lekarz powiedział że same się wchłoną. Ale po badaniu zaczęłam dopiero współżyć. Ostatnio u gina byłam właśnie w maju.

Logiczne - może wskazywać na to i na to. A my nie zgadniemy co to jest. Zrób test, najczulsze wykrywają ciąże po 6 dniach.

czemu ty tak zwlekasz z tym testem? zrob go, co ci szkodzi ? moze dowiesz sie co sie dzieje...

dostałam w końcu okres !!! :D a z testem zwlekałam bo miałam poczekać do pt na chłopaka. Chciałam żeby był w tedy przy mnie.

nie o to chodziło. Miałam a właściwie mam rozregulowaną gospodarkę hormonalną właśnie od 10 miesięcy. Najpierw nie miałam okresy 3,5 miesiąca potem okres został wywołany Luteiną po wywołaniu nie pojawiał sie znów 5 miesięcy. Ale w ciążt nie byłam bo miałam robione USG i nic nie wykazało. Zaczęłam regularnie współżyć od czerwca. A ostatnio byłam u lekarza w maju. Więc teraz nie wiedzialam czy mogę być w ciąży od miesiąca. A miesięczną ciążę cieżko zauważyć. Przeczyaj najpierw wszystko od początku do końca.

przyznaję się do błędu, przepraszam. ciesz się, że dostałaś okres, a poza tym, witam w klubie. też dziś dostałam, co prawda wcześniej od ciebie, ale zawsze :P