paula8889 0 Napisano Lipiec 27, 2010 Witam, Mam następujące pytanie: 18 lipca zakończyłam pierwszy blister tabletek YAZ, z dniem 19 lipca dostałam miesiączki i rozpoczęłam nowy blister tabletek. 20 i 21 lipca wystąpiła bardzo silna biegunka, tabletki przyjęte o zaplanowanej porze jednak w obu tych dniach zażyłam tylko po jednej tabletce, 21 lipca nasilenie biegunki się zmniejszyło i wizyta w toalecie odbyła się po 4h od zażycia tabletki w zaplanowanej porze. W dniach 18 i 23 lipca doszło do stosunku z mężczyzną. Jakie są szanse skuteczności tabletek ? Zaznaczam, iż nie została użyta dodatkowa antykoncepcja poza wspomnianymi tabletkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YourDesire 0 Napisano Lipiec 27, 2010 Dlaczego nie zrobiłaś 7-dniowej przerwy na krwawienie z ostawienia? ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula8889 0 Napisano Lipiec 27, 2010 gdyż są to tabletki o schemacie stosowanie 24+4 (24 tabletki zawierające hormony, 4 tabletki bez hormonów, czyli tzw. placebo) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YourDesire 0 Napisano Lipiec 27, 2010 ahh..nie zwróciłam uwagi. Wydaje mi się, że te stosunki nie powinny być jakoś bardzo zagrożone ciążą..niby należy zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni po biegunce, a u Cb stosunek był 2 dni po tym, jak dolegliwości ustały.. o ten z 18 lipca nie muszisz się martwić, biegunka nie działa wstecz... Dla pewności zrób test ciążowy, najczulszy już po 7 dniach od stosunku, jeśli dalej będziesz zażywać tabletki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula8889 0 Napisano Lipiec 27, 2010 dziękuje serdecznie za podpowiedź, pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula8889 0 Napisano Lipiec 27, 2010 jeszcze nurtuje mnie kwestia związana z żywotnością plemników... skoro do wytrysku doszło 18 lipca, a 20 lipca tabletka nie została prawidłowo przyjęta z powodu biegunki i skoro żywotność plemników wynosi 72h, wówczas mogły przetrwać do 20 lipca ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mogły Napisano Lipiec 27, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YourDesire 0 Napisano Lipiec 27, 2010 Nie, nie mogły. Podczas zażywania pigułek nie ma dni płodnych, a co za tym idzie odpowiedniego pH pochwy, zeby plemniki mogły przeżyć to 72h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach