Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupie pszyszłe matki

czyli, że kiedy

Polecane posty

Gość głupie pszyszłe matki

nie pocieszjacie mnie na siłę, bo to nic nie da... po kilku tyg od pozytywnego testu i badania gin, się zawsze od lekarza dowiaduję "nie tym razem"... tyle już było tych "razy", że mam dość... nadaję się już chyba tylko na leczenie psychiatryczne... nie wiem, czy to ma jakiś sens i znaczenie, ale nigdy nie brałam tab typowo antykoncepcyjnych, tylko na "wyreguloanie cyklu", bo zawsze miałam między 22 a nawet 46 dniem..., więc nie było to normale gin mi zapisał Rigivedion (do dzisiaj jest refundowany na "wyregulowanie" cyklu), przerwy robił jak przy tab anty... a mimo to... jak zawsze "może następnym razem"...

Gość tajasne
"nie wiem, czy to ma jakiś sens i znaczenie, ale nigdy nie brałam tab typowo antykoncepcyjnych, tylko na "wyreguloanie cyklu", bo zawsze miałam między 22 a nawet 46 dniem..., więc nie było to normale gin mi zapisał Rigivedion (do dzisiaj jest refundowany na "wyregulowanie" cyklu), przerwy robił jak przy tab anty..." co z tego że ma tez inne wskazania skoro jest też anty jak najbardziej? ale w sumie to nie ma nic do rzeczy. po prostu - takie życie. czasem sie nie udaje i trzeba dlugo poczekac...

Gość no cozzz
no ten lek ma tez inne dzialania oprocz antykoncepcyjnego jak wyrownanie cyklu ,zmniejszenie bolesnosci podczas okresu. jak dlugo bralas te tabletki??? a tak to pisze sie przyszle matki :)

tylk odebil a nie lekarz przepisze ci coś na wyregulowanie cyklu ! :P ja miałam cykle 34-36 dniowe i na siłę lekarz chciał bym miała 28 dniowe po czym zrobiły mi się cykle 34-56 dniowe ! chciałam zajść w ciąże i miałam problemy z powodu takich długich cykli,wróciłam do mojej ginekolog do której kiedyś chodziłam,zrobiła mi kilka razy usg w czasie cyklu i jeszcze podczas 2 kolejnych. Owulacje miałam,wszystko miałam ok jeśli chodzi o hormony i powiedziała,że nic mi z tymi cyklami nie będzie robiła,najwidoczniej taka moja uroda i tyle.Zaszłam w ciążę dzieki metodzie termicznej za pierwszym razem gdy mierzyłam temperaturę,poroniłam... ale cykl w którym starałam sie ponownie zaowocował kolejną ciążą i to dzięki mierzeniu temperatury,dzisiaj jestem szczęśliwą mamusią :)

jak sie starasz zajść w ciążę 10 lat to kiepsko się do tego zabierasz! tabletkami takimi nie zajdziesz w ciążę,poczytaj ulotkę lub trochę na necie a dowiesz się,ze kobiecie czasami płodnosc wraca dopiero po roku od odstawienia antykoncepcji,ale i odrazu w 1 cyklu po odstawieniu można zajsc w ciążę ! a te 10 lat to wyssałaś z palca chyba,bo jakoś śmiesznie to brzmi...i co bierzesz te tabletki co jakiś czas,to chcesz zajśc w ciążę czy nie...