Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość !!!!!:):)

Jestem w ciazy a rozstałam się z ojcem dziecka...

Polecane posty

Co zzrobic jestem w ciazy a rozstalam sie z ojcem dziecka.Nie ukladało sie nam...Nie wiem czy mu powiedziec,bo on jest bardzo staroswiecki i religijny i bedzie pewnie sie oświadczyc a nie wyobrazam sobie z nim byc....powiedziec mu o ciazy,a moze nie??bo wiem ze wtedy bede zmuszana do sluby ze strony jego rodziny i mojej

Gość ja też miałam imieniny wczoraj
powiedz mu a,e przecież ślubu na siłe nie weźmiecie. to wspólna decyzja. dziecko będzie miało ojca, bo go ma. ale ojciec dziecka nie musi być twoim mężem.

jest ojcem, to jest zarowno Twoje ja i jego dziecko - powinnien wiedziec o ciazy. do slubu nikt Cie zmusic nei moze, ale ojciec moze i powinnien Ci pomagac w wychowaniu dzicka, a wcale nei musicie od razu sie zenic i mieszkac razem

Ile lat macie? Z jakich powodow zakonczylas zwiazek? Chyba lepiej, aby on wiedzial o tym dziecku,z roznych zreszta wzgledow. A do slubu nikt zmusic Cie na szczescie nie moze.

Poinformowanie go o tym, iż będzie ojcem, nie jest równoznaczne z wyjściem za mąż za niego. Przecież silą cię do ołtarza nie zaciągnie;)

to dlaczego się z nim puściłaś, skoro teraz nie wyobrażasz sobie życia z nim? Wkurzają mnie takie baby! Facet moze bedzie chciał stworzyć dziecku normalną rodzinę, ale nie...!!!przecież ty myślisz tylko o sobie i swoich przyjemnościach!

Mam 25lat dobra prace,mieszkanie,dużo przyjaciół.Mama mieszka w tym samym miesice wiec mysle ze zajełaby sie dzieckiem..Wiem ze beda nalegać,wiem że po paru miesiacach takiego marudzenia po prostu odpuszczę.Bede musiala ciagle ogladac jego gebe jak mu powiem o dziecku.ciagle bedzie mnie nachodzil.wtracal sie w moje zycie..Ja z nim zerwalam on nie moze sie pogodzic!!!nie pasujemy do siebie

Gość poprostu jaaa
nie ma sensu byś z nim byla skoro go nie kochasz i czujesz sie nie szczęśliwa po co dziecku rodzice którzy sie nie kochaja i wiecznie kłócą dziecko nie przekreśla szansy na nowe życie powiedz mu o ciąży by poczuł sie w rolę ojca ale nie zgadzaj sie na slub nikt cie nie pociągnie do ołtarza, fakt nie ominie cie pare kłótni ale z czasem sie pogodzą

Autorko, ten tekst o mamie ... :o Jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym, zeby uprawiac sex bez zabezpieczenia z kims, o kim wiemy, ze nam nie odpowiada, zachodzic w ciaze, a potem pisac, ze matka zajmie sie dzieckiem.....

nie zajmie sie!!!!!!tylko jak bede w pracy to mam kogoś zaufanego!!!!a nie nianie bede zatrudniac!!nie sadze aby każda na poczatku poznała idealnie swojego faceta!!!Niektorzy dobrze sie kryja

!!!!!:):) A jak dawałaś mu to wtedy jakoś pasowaliście do siebie? Kobieto! Dziecko musi mieć ojca. W przeciwnym razie bedzie z niego rozpuszczony bachor!To nie jest zabawka, albo zwierze, o którym możesz nieinformowac nikogo, tylko sobie go w domu hodować.

Gość gość
Powiedz mu bo to także jego dziecko niech płaci alimenty chyba że masz tyle pieniędzy że Ci są niepotrzebne a skoro nie chcesz z Nim być to nikt Cie nie zmusi chyba że jesteś popychadłem to obie rodziny zrobią z Tobą co zechcą :) Decyzja należy do Ciebie :)

Gość Pyatnko numer 1 ===
On jest bardzo staroswiecki i religijny? Chyba nie za bardzo, bo kosciol nie akceptuje sypianie ze soba do slubu!

No masz racje, ze na poczatku to faktycznie nie wiadomo kto jest kim i jak to mowisz "idealne" poznanie czlowieka nie jest mozliwe. Dlatego tym bardziej dziwi mnie Twoja niefrasobliwosc w temacie sexu.

Gość powiedz mu
gdyby sytuacja była odwrotna to chciałabyś wiedzieć prawda?

zaraz zrobicie ze mnie zdire na tym forum.Bylam z facetem pol roku,wiec normalne ze z nim uprawialam seks,mam 25 lata i btlam w stalym zwiazku a nie poznalam go na imprezie i wpadlam.Po drugie nie uwazam ze wychowywanie dziecka samotnie jest zle..bo na dzien dzisiejszy moge mu dac wszystko!!!stac mnie na to...i nie sadze aby bylo rozpieszczone...to zalezy od wychowania.Co do powiedzenia mu to obawiam sie ze przez dziecko bedzie mial mozliwosc spotykania sie ze mna...a nie chce go juz widywac...okazal sie chamem prostakiem i zazdrosnikiem i wiele innych cech negatywnych poznalam...dobrze sie ukrywal

Po drugie nie uwazam ze wychowywanie dziecka samotnie jest zle..bo na dzien dzisiejszy moge mu dac wszystko!!! Mylisz się! Nie możesz dać dziecku wszystkiego, jako samotna matka! Dziecko potrzebuje obydwojga rodziców! Ale mnoże rzeczywiście lepiej, żebyś je sama wychowywała, niż żeby miało patrzeć na wasze kłótnie ...:-o

ale przeciez nie jestem taka stara moze jeszcze kogos poznam oczywiscie nie zakladam to z gory.Czy nie wiem stawiam sobie to jako najwyzszy punkt!!!jak niektore samotne matki

Gość Samarkowaaa
chcesz go odizolowac od dziecka to mu nie mow ale dzieck oebdzie starsze i samo go znajdzie wtedy ty bedziesz ta zl;a kltora nei dala im szansy to jest logiczne i nie badz egoista powiedz mu ze jetes w ciuaxzy i jesli chce to bedzie mogl widywac dziecko i tyle ale ze miedzy wami skonczone i tyle co ty taka kurwa dziecinna jestes

Gość vi_
ja pitolę - same świtojebliwe siedzą na tym forum!! Te co seks uprawiają dopiero po slubie i nie ś aw stanie pojąć, że po jakimś czasie, poznając człowieka, jednocześnie z nim sypiając, można dośjść do wniosku, że to pomyłka!! Niech do was dotrze, że nawet ludzie się czasem pobierają, bo myślą, że do siebie pasują w potem się rozwodzą. szok, nie?

Ktoś normalny sie wypowiedział!!!Nie no przeciez 25 lat to za wczesnie na seks:)

Jako ojciec dziecka ma prawo wiedzieć. Popełniłabyś błąd nie mówiąc mu o tym i podejrzewam, że kiedyś byś tego żałowała. Jeśli postawić się na miejscu dziecka za kilkanaście lat zapytałoby kto jest ojcem i mogłoby mieć żal, że nie dałaś mu szansy na "normalne" dzieciństwo. Nie musicie przecież brać ślubu ale dziecko przynajmniej znałoby ojca. Z drugiej strony nie musiałoby patrzeć na rodziców którzy zamiast miłości czują do siebie nienawiść. Gdybyście wzięli ślub przez dziecko ono odczuwałoby, że jest ciężarem bo przecież "gdyby nie ja to rodzice nie musieliby się męczyć". Dziwi mnie też fakt, że wcześniej nie zauważyłaś,że to nie jest facet dla Ciebie. Czy możliwe żeby aż tak ukrywał swoje wady? Jeśli współżyjesz bez zabezpieczenia musisz się liczyć z tym że zajdziesz w ciążę. Czy kochałaś go? Jeśli tak to dziwne że tak szybko go znienawidziłaś, co wnioskuję po tym jak opisujesz sytuację.

Hm no jesli facet od ponad miesiaca przebija gumki to halo!!!mam go kochac??

Gość a tak robił?
to dlatego zaszłaś w ciążę?

no chyba!!!przyznał się żeod pewnego czasu pomaga aby stal sie ojcem...

skoro dążył do tego, żebyś zaszła w ciążę to chyba nie jest głupi i zauważy Twój rosnący brzuszek:) rozumiem, że jesteś zła, ale ukrywanie przed nim prawdy niczego nie da.