Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamba55

bol jajnika

Polecane posty

Gość mamba55

Od 4 miesiecy przyjmuje tabletki antykoncepcyjne... Od okolo tygodnia pobolewa mnie prawy jajnik - niby tak jak w trakcie owulacji, ale przeciez tabletki hamuja owulacje, wiec bol owulacyjny raczej to nie jest... Zastanawiam sie, ze moze przeziebilam jajnik-ale raczej taka ewentualnosc wykluczam, bo pogoda dopisuje, nigdzie nie zmarzlam... Dotychczas jajnik bolal mnie raz, dwa razy na dzien, przez okres tygodnia... od rana boli mnie juz praktycznie caly czas - tzn. kluje przestaje kluje przestaje kluje przestaje... Wizyte mam dopiero na przyszly tydzien, a juz teraz sie martwie co to moze byc :( Miala ktoras z Was cos takiego? Moze to torbiel?

Gość mamba55
uppp uppp

Miałaś jakieś badania przez pigułkami? (poziom hormonów, USG) Jeśli tak i były pozytywne to nie martw się, ale do lekarza i tak musisz się udać. Jeżeli już masz stwierdzona jakąś chorobę np. PCO, często zdarzają się takie bóle. Torbiele nie powinny się tworzyć podczas zażywania pigułek, bo nie ma do tego warunków. Jeśli już jakaś tobiel to chyba taka, która wytworzyła się przed antykoncepcja hormonalną.

ja tak miewam czasem ale mój gin zrobił usg i wszystko jest ok:) nie ma sie czym martwic bo mówi ze ten ból moze byc spowodowany zrostami które powstają w stanach zapalnych pozdrawiam

Gość Mamba55
Nie mialam robionego poziomu hormonow, natomiast usg bylo ok... Dopiero w poniedzialek mam wizyte, boli praktycznie caly czas, choc nie jest to bol nie do wytrzymania - ale jest :(