Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość galanonimmn

Pytanie w sprawie nie podjecia pracy z UP

Polecane posty

Gość galanonimmn

Sprawa wyglada tak ze jestem zarejestrowany w UP od ponad roku.Caly czasy nie dostawalem zadnej oferty pracy az w koncu dostalem wczoraj skierowanie do pracodawcy.Problem polega na tym ze mam juz zaklepana prace od 10tego sierpnia i musialem zrezygnowac z oferty dal mi UP.Na oswiadczeniu o niepojdeciu pracy pracodawca napisal mi naturalnie " Nie przyjal poniewaz oswiadczyl ze ma inna oferte pracy.Do trzech dni musze odeslac do UP to zaswiadczenie.Czy Urzad Pracy wykresli moj status bezrobotnego ? czy beda czekac az dotra za miesiac do nich papiery z mojej nowej pracy ?

Gość No nie dziwię się...
że od roku nie masz pracy skoro nie potrafisz zadzwonić do UP i zapytać się o informację.

Gość po pierwszej odmowie cie nie
wykreślą, zreszta przy rejestracji dostałes taki papierek co sie zwie "status bezrobotnego" oraz jego prawa i obowiązki , tam jest jak byk napisane.

Gość statut mialo byc

Gość heehbuiflbfjd
idż się rozliczyć i powiedz że zostaniesz przyjęty do pracy od 10.08, ale najlepiej żebyś miał pismo od pracodawcy informujące, że od 10 cię zatrudnia, albo umowę o pracę. Bo tak to każdy może ściemniać że ma pracę nagraną, a potem ściemniać że się pracodawca rozmyślił i go nie przyjął.

Gość heehbuiflbfjd
po pierwszej odmowie wykreślają jak najbardziej na 120 dni.

Gość kulka***
ja dostałam list z pup że mam sie zgłosic na "zajęcia grupowej informacji zawodowej" co to ma byc?

Gość kulka***
up

Gość do kulka
to jest spotkanie na ktore musisz isc obowiazkowo innaczej Cie wykresla.... musisz sie podpisac beda tam Ci mowic co mozesz w up zalatwic gdzie ze np jest u nich net i codzinnei swierze gazety z ogloszeniami.

Gość 123123123123123
bedziesz siedziała i sluchała babki która bedzie ci mowila jak masz szukac pracy, ze musisz chodzic po zakladach i sie pytac i takie pierdoły głupieco kazdy o tym wie

Gość kulka***
no napisali że skreśla na 120 dni, wariaty w czwartek ide