Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golciaa

ciagle siniaki na nogach

Polecane posty

Gość golciaa

co to maze oznaczac,siniaki pojawiaja sie samoistnie bez uderzenia i jest ich sporo co najmniej 6 na jednej nodze ,czasem bardzo duze czasem miejsze

Gość golciaa
prosze o odpowiedz ,prosila mnie o to kolezanka

Gość to oznacza wizyte u lekarza
bo to nie jest normalne ;/

Gość golciaa
ale to mloda osoba zaledwie 30 lat ogolnie czuje sie dobrze tylko ma pelno sincow na nogach glownie lydkach i udach ona sie boi isc do lekarza

Gość golciaa
dodam ze 3mc miala robione podstawowe dodania morfologi ,tarczycy ,rtg pluc, mocz ,lipidogram i wszystko jest w normie

Gość golciaa
jak to stracic nogi!? no nie strasz

Gość golciaa
podpowiada mi tez teraz ze jak chodzi szybko to ja bardzo mocno bola nogi glownie kosci piszczelowe i musi przystawac na chwile zeby moc isc dalej

nie straszę takie siniaki nie wróżą nic dobrego i jeśli szybko nie zgłosi się z tym do lekarza to MOŻE mieć bardzo poważne konsekwencje

Gość golciaa
ale jakie czy to rak jakis czy bialaczka wyniki podstawowe sa w normie

Gość golciaa
tak wiem ale kolezanka mnie prosila bym zapytala wiec przedstawiam jesj problem

Gość malwwwa
mam podobny problem. co prawda siniaki nie robią mi się ot, tak, z niczego, jednak wystarczy lekkie uderzenie, ugryzienie czy uszczypnięcie, by na nodze czy ręce wyskoczył siniak. to straszne, wyglądam jak pobita i skatowana! a wszystko to przez zbyt małą ilośc płytek krwi.. spowodowane jest to niewłaściwą dietą, niedoborem witamin, działaniem tabletek antykoncepcyjnych lub innych leków. polecam wizytę u lekarza i.. na siniaki polecam maśc arnikową, dzięki niej znikają naprawdę szybko.

Gość It's Not You
Znajomy miał cos podobnego, był u lekarza, który zdiagnozował to jako problemy z nerkami

golciaa -> wyniki były dobre 3 miesiące temu ale czy wtedy miał już te siniaki?

Gość golciaa
ilosc plytek we krwi ma dobra nawet blisko norny ,co do diety to niewiem duzo pali papierosow i pije alkohol ,antykoncep nigdy nie brala z tego co mi mowila a siniaki pojawiaja sie samoistnie nie od udezenia

Gość z lekarzami
to jeden z objawów białaczki...

Gość golciaa
levviatan....tak ma to ciagle ,bardziej na lato niz zime choc tez jej sie zdaza miec czasami sa srednicy 10cm i bardzo czarne szybko jednak znikaja po kilku dniach, jak dotyka je to nie boli jak zwykly siniak po uderzeniu no i narzeka na dolna czesc krzyza ciagle ze ja boli niewiem co jej doradzic moze faktycznie to nerki ale co nerki maja zwiazane z nogami

Gość golciaa
boze nie straszcie ....w takim wieku mozna miec bialaczke? ona ma 31 lat

Gość z lekarzami
nie sądzę, zeby to były nerki..

Gość golciaa
dodam ze ma przewaznie niskie cisnienie takie jak 100/62 110/58 albo 98/52 czasami normalne typu 130 /85

Gość golciaa
poradzcie jak wiecie co to jest nie chce jej straszyc jakas bialaczka bo sie zalamie

same siniaki nie swiadcza o bialaczce, to tylko jeden z wielu jej objawow tez mam sklonnosc do siniakow, bylam z tym u lekarza kilka lat temu powiedzal mam slaby układ krwionosny czy jakos tak. chodzi o obieg krwi. mowil bym sie duzo poruszala, jak odpoczywam to nogi polozyc wyzej...itp teraz dos czesto jezdze na rowerze i faktycznie mam ich mniej. jednak czasem wyskakuja i nawet nie wiem o czym to. Ale jak napisalam, juz nie mam ich tak czesto jak kiedys :)

Gość golciaa
dziekuje wszystkim za porade :) ten ostatni post jest naj bardziej zblizony do jej diagnostyki takze sie ciesze ze to nic powaznego:)

Gość wiola

Bardzo dobre są kompresy Flex mi w każdym razie bardzo taki okład się przydaje. Duzo trenuję i na różnego typu przeciążenia zimny kompres jest rewelacyjny.

Gość mark
Dnia 3.01.2019 o 10:57, Gość wiola napisał:

Bardzo dobre są kompresy Flex mi w każdym razie bardzo taki okład się przydaje. Duzo trenuję i na różnego typu przeciążenia zimny kompres jest rewelacyjny.

Polecam kompresy Flex dla całej rodziny, świetna rzecz przy dzieciach, ale razem z żoną też sobie robimy takie oklady wyjątkowo często.

Gość njnn

Z tych różnych kompresów żelowych które są w sprzedaży najbardziej będe polecał polskie Flex od Sanity. Mocne, wygodne, szybko się nagrzewa w mikrofalówce.

Gość aska
Dnia 23.04.2019 o 14:23, Gość njnn napisał:

Z tych różnych kompresów żelowych które są w sprzedaży najbardziej będe polecał polskie Flex od Sanity. Mocne, wygodne, szybko się nagrzewa w mikrofalówce.

Tez polecam kompresy Flex

Gość KUBA

Nie tak dawno przypadkiem trafiłem na kompresy Flex od Sanity i jestem z nich zadowolony. Są w czterech rozmiarach, wielokrotnego użytku i rzeczywiście można je fajnie wykorzystać. Radzą sobie z dolegliwościami bólowymi - na zimno i na ciepło . To nie pierwsze takie świetne rozwiązanie od tej firmy. Polecam!