Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PMSA

mam dola, pogadajcie ze mna

Polecane posty

Gość PMSA

boli mnie, ze: -mam 22 lata, a nigdy nie bylam w zwiazku. -ze mam niskie poczucie wlasnej wartosci -ze nie wiem kim tak naprawde jestem, gdzie jestem naturalna,a gdzie skrepowana otoczeniem. -ze nie potrafie sie wyluzowac -ze czuje sie zle w prawie kazdym towarzystwie, w jednym jestem za malo przebojowa i czuje sie nudna, w drugim zas nikt ni gada i nie mozna poprowadzic ciekawej rozmowy -ze mam PMS

Gość jejku nie przesadzaj
każdy ma czasem gorsze dni;) jesteś młoda całe życie przed tobą więc głowa do góry !

Gość kokolokooo
wszystko przed Tobą, ja mam 21lat, 1 byłego na koncie i niskie poczucie własnej wartości, ale sie nie załamuję ;)

Gość Dux
cześć, mam podobny problem, jeżeli wyrazisz taka chęć możemy porozmawiać na Gadu Gadu. Pozdrawiam. :)

Gość PMSA
wiem, sorry, mam dola. ale to w sumie mnie boli, ze nie potrafie byc soba chyba najbardziej mnie wkurwia, ze jestem taka ciezko przestraszona, rzadko kiedy ryzykuje, nie mam w pamieci chyba zadnych szalonych chwil, czyjesz negatywne slowo szybko wplywa na moj zapal i jak ja mma stworzyc udany zwiazek, chce miec fajnego faceta, ale to chyba niemozliwe, od wszystkich uciekam, albo mnie odrzucaja.

Gość kokolokooo
wpierw musisz sie odnaleźć, bo póki co nie widze Cię w związku, sama taka byłam, krok po kroku chyba normalnieję :D

Gość PMSA
ja siebie tez nie widze w zwiazku i wiem, ze najpierw musze sie zmienic, ale ta zmiana moze twrac latami. i tak jest lepiej, ale ostatanio znow dola zlapalam, bo bedac z kumpelami, czulam, ze jako jedyna jestem taka bezplciowa, czasami sama nie wiem kim jestes.pewnie nie wiecie o czym mowie, bo osoba, nie majaca takich problemow nie skuma tego, w sumie nie dziwie sie nawet:O

Gość kokolokooo
przebywaj częściej z ludźmi ( z bliskimi przyjaciółmi), przy nich przypuszczam jesteś sobą i umiesz do pewnego stopnia wyluzować, jak będziesz przebywać z nimi poznasz siebie, jaka jesteś, co Ci sprawia przyjemność, a także nabierzesz swobody przynajmniej w jakimś tam stopniu. Taki pierwszy krok Drugi krok polub siebie, ładnie się ubierz spójrz w lustro i uwierz w siebie. Pomyśl o sobie jako o fajnej dziewczynie :)

a ja proponuję na dobry początek obejrzeć jakąś mega śmieszną komedię, albo poczytać dowcipy. Na pewno miałaś chwilę, które miło wspominasz tylko teraz ciężko jest sobie o nich przypomnieć. Wiem, że czujesz się fatalnie i "łatwo mówić zamiast robić", ale pomyśl co dają Ci tak negatywne emocje? Czy trwając w tym błędnym kole sprawisz, że poczujesz się lepiej? Dlatego na początek proponuję śmieszną komedię. A później można zmienić cały świat do góry nogami i zobaczysz uda się wszystko, ja to wiem:) a Ty niedługo się o tym przekonasz! Wystarczy naprawdę niewiele:) Pozdrawiam i przesyłam mnóstwo pozytywnej energii:)

Gość lamammamia!!!!!
mam znajoma, ktora ma 32lata i nigdy nie byla w zwiazku. wiec nie uzalaj sie tak nad soba :)

Gość PMSA
ja nawet przy zanjomych sie spinam -przy jednej staram sie mowic duo i jakos ja zabawiac, chcoiaz sama jest malorozmowna, ale w miare pewna siebie, troche taki meksi umysl, a ja nie wiem czemu jakos dziwnie na t reaguje -przy kolejnej mam wrazenie, ze wychodze jak dretwa dupa, chcoiaz to kiedys byla moja najlepsza przyjaciolka w sumie, przy kazdym jestem inna. bardzo cenie sobie bezposredniosc u ludzi, i szczerosc, a sama tego nie potrafie. jeszcze zalezy z kim.jesli druga oosba taka jest, to ja tez, jelsi nie, to ja tez taka nie bede:O mam wrazenie, ze malo wnosze do zycia ludzi, ze zwykle spedzamy czas, tak jak lubia oni, zemi zawsze wszytsko jedno, zawsze moge sie dostosowac. moze ja tez za 10 lat bede taka, jak Twoja koezanka.

Gość PMSA
jesli chodi o wyglad, to te strone swojej osoby juz opanowalam, mam swoj styl, wiem, w czym mi dobrze, ogolnie jestem atrakcyjna, ale wnetrze mam zjebane.

Gość lamammamia!!!!!
twoim jedynym problemem jest brak poczucia wlasnej wartosci... nie powiem Ci jak je odbudowac... bo byc moze to kwestia porady u psychologa... jesli sie przelamiesz....

oj jak dobrze, ze na Ciebie natrafilam. Ze mna tez jest kiepsko, nie umiem sobie wybrac studiow, uwazam ze kierunek ktory siudiowalam jest bez sensu, mieszkam w malej miescinie z ktorej mam ochote sie wybic a jesli juz przyjdzie okazja pracy to marudze, boje sie, nie wiem czy tego na pewno chce. oj! jestem bardzo niezadowolona z siebie i co najgorsze wszytskie wazne decyzje odwlekam

Gość ciekawa860116
jeśli Cię to pocieszy, to ja swojego pierwszego chłopaka poznałam gdy miałam 23 lata :)

Gość kokolokooo
na początku możesz robić to co lubią inni, np. koleżanka zaprasza cie na bilard - zgadzasz sie, moze ci sie spodoba i nastepnym razem to ty zaproponujesz jakimus znjaomemu wyjscie na bilard itd. nie probuj sie innym podobac na siłę Musisz cos z soba zrobic bo za 10 lat stwierdzisz ze zmarnowalas zycie

Gość PMSA
nie wiem, czy pojde do spcyhologa. raczej nie. staram sie sama nad soba pracowac. rezultaty sa oczywiscie, jak widac ;):O

Gość PMSA
malaga tikitaki-nie wiem co Ci nawet napisac, bo teraz uzalam sie nad soba :)

może jakaś lektura albo kurs uczący jak uwierzyć w siebie?

Gość PMSA
ja zawsze mysle, czy ta osoba sie nadaje do tego a tego miejsca, jelsi np ja lubie klimatyczne puby, gdzie jest intymnie, jakies sofki, polmrok, a znajoma lubie raczej takie modne miejsca, to od razu rezygnuje z tego miejsca na rzecz jej pubu, jej sposobu spedzania czasu.

Gość PMSA
poradniki czytalam, wszystko wystarczy, ale na krotko. jestescie kochani troszczac sie tak o mnie, dziekuje;) w zasadzie nie jestem taka beznadziejna, dzis mam taki dzien, bo jestem przed okresem i dlatego tak tu smece, a moje problemy wydaja sie byc 1005 powazniejsze niz sa w rzeczywistosci, co jednak nie zmienia faktu, ze mam problem z akceptacja samej siebie, zwlaszcza wsrod ludzi. bo gdy jestem sama, to mysle sobie: kurcze, jestes atrakcyjna, masz gust, nie jestes kiczowata, jestes ambitna, moze nie nadwyraz inteligentna, raczej przecietna, ale nie glupia, studiujesz, masz znajomych, przyjaciol, umiesz sie bawic, smiac, jak i skupiac na tym co wazne, nauka, samorozwoj, jestes ciekawa swiata, kochasz podrozowac, masz super rodzine, chyba naprawde jestes wartosciowa dziewczyna. dlaczego tylko tak ciezko mi w to naprawde uwierzyc i nie odczuwac smutku, uczucia bycia gorszej wsrod ludzi?

jesteś mało asertywna , nie masz swojego zdania :) za bardzo chcesz sie dopasować :)

Gość PMSA
no wlasnie, a przez to jestem nudna! wiecie, mam wrazenie, ze kogos bardzo unieszczesliwie, jelsi postawie na swoim, ale sama bardzo dobrze zniose, jelsi przystane na propozycje drugiej osoby. "zniose bardzo dobzre"- niestety na tyle zle, ze pozniej o tym pisze na kafeterii:D

Gość PMSA
dionizos-jelsi na zdjeicu to Ty, to musze Ci powiedziec, ze masz zajebiste plecy! kocham meskie plecy, ach.

Gość PMSA
hej, tak chcialam sie przywitac i powiedziec, ze dzis jest juz lepiej:) dzieki za wczorajsza pomoc, kochani!!