Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blebleratunkuu

pierwsza wizyta u ginekologa.

Polecane posty

Gość blebleratunkuu

czy moja mama jak pójdzie ze mną a będzie czekała przed salą może sie dowiedzieć że nie ejstem dziewicą? mam 16 lat i boje się że lekarz może ją zawołać. wogóle pierwszy stosunek uprawiałam rok temu ale dziewictwo straciłam dopiero miesiąc temu palcami. wiem to dziwne. czy lekarz zauważy ze wczesniej odbywałam stosunek?

Gość mosaic
zapyta Cię czy jesteś dziewicą, bo od tego zależy badanie jajników. Teoretycznie nie może powiedzieć o tym co mówiliście w gabinecie, ale praktycznie zależy od lekarza może stwierdzić że jesteś niepełnoletnia i matka powinna wiedzieć.

znalazłam taki wątek, myślę, że powinnaś poczytać, szczególnie ostatnią wypowiedź. W artykułach etyki lekarskiej znalazłam taką informację, że lekarz ma wręcz obowiązek informować prawnych opiekunów o stanie zdrowia niepełnoletniej pacjentki. A tutaj wątek: http://www.forumowisko.pl/topic/92563-ginekolog-a-tajemnica-lekarska/

stan zdrowia to nie to samo co bycie (nie)dziewica! jakby byla chora to owszem, moze i ma obowiazek poinformowania ale brak dziewictwa to nie choroba :o

Gość fdeeee
Nie powinien mówić, a ewentualnie go o to poproś. Zaręczam ci, że nie jesteś jedyną "niedziewicą" w tym wieku... A skoro mama idzie z tobą to sadzę, że pogadać tez z nią można? Czy tak bardzo sie jej boisz?