Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nitamfr90

Co mi dolega?

Polecane posty

Gość nitamfr90

Hej. Jak bylam mala przeszlam zapalenie krtani i pluc, dodatkowo odkad pamietam towarzyszy mi dosyc ostra alergia. Ale nie ona jest moim glownym problemem, a kaszel. Kaszle praktycznie bez przerwy, od tak dawna ze zdazylam sie do tego przyzwyczaic. Gdy bylam w wieku przedszkolnym lekarz stwierdzil prawdopodobienstwo astmy i przepisal mi budesonid forte ktory uzywalam od czasu do czasu, gdyz bagatelizujac sprawe rzucalam go w kat. Do tego w miare regularnie lykalam zyrtec a nastepnie claritine. Ostatnio kaszel nasilil sie do tego stopnia ze juz nie wytrzymalam i postanowilam cos z tym zrobic. Bylam u laryngologa ktory za nic nie potrafil stwierdzic co mi dolega. Dodam ze kaszel objawia sie w takiej formie, ze kaszle gdyz czuje jakbym miala "cos" w gardle. Gdy zdarzy sie ze przez kilka minut nic nie mowilam i nie odkaszlne to wtedy mam ostra chrype i mowie strasznie nieczystym glosem lub nie moge powiedziec slowa bo cos mnie blokuje, wiec wyobrazcie sobie jak czesto kaszle gdyz musze to robic przed praktycznie kazda wypowiedzia. Jest to bardzo uciazliwe i przypuszczam ze dla otoczenia bardziej bo kto ma ochote sluchac ciaglego dychania? Ostatnio mama przyniosla mi miflonide. Owszem, zaczelo mi pomagac. Jednak po tym jak skonczylo mi sie pierwsze opakowanie uminal okres tygodnia zanim zakupilam ponownie. Od tego czasu biore regularnie ale kaszel jest coraz gorszy, a od kilku dni momentami strasznie ciezko mi sie oddycha. Nie w sensie, ze sie dusze, a jedynie oddech jest trudniejszy. Czy ktos w koncu mi powie co mi jest i jak sie tego pozbyc? Pozdrawiam!

Gość Adina123
Mnie zastanawia ta Twoja alergia, robiłaś badania, wiesz na co jesteś konkretnie uczulona ? Kaszel jest często jedynym z objawów alergii wziewnej, może warto byłoby się wybrać do alergologa na jakieś szczegółowe badania. A ten kaszel masz przez cały rok, czy tylko w określonych porach roku? To może być wina drażniących pyłków. Najlepiej to sprawdzić i zacząć się porządnie leczyć. Nieleczona alergia może być przyczyną astmy. Przeglądnij stronę alergianapylki.pl

Gość spróbuj
Masz nieżyt górnych dróg oddechowych, zatem spróbuj: 1)inhalacje inhalolem (miska na lekkim ogniu z lekko parującą wodą, kilka kropel inhalolu, ręcznik na głowę i wdychać opary przez kilka minut, powtarzać kilka razy dziennie) 2)płukanki nosogardła zimnym roztworem soli, azulanu, dentoseptu 3) oczyszczanie organizmu z toksyn terapią Gersona, link do filmu znajdziesz w necie poprzez Google 4) hartowanie się zwłaszcza układu oddechowego na zimnym świeżym powietrzu np. jazda na rowerze 5) prowadzenie zdrowego trybu życia wg. wskazówek na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Jeśli to nie pomoże, to idź do lekarza płucnego i poproś o zrobienie wymazu z wydzieliny płucnej na posiew i antybiogram, bo być może siedzi Ci w płucach jakaś infekcja bakteryjna, którą należy zwalczyć antybiotykiem.