Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniuszka84

ankieta wyprawkowa

Polecane posty

Gość Aniuszka84

Drogie Mamy! Proponuję zrobić listę wyprawkową - jakich firm towary wybrałyście i dlaczego. Myślę, że warto podzielić się doświadczeniem - co polecacie, a co zdecydowanie odradzacie: 1. wózek 2. łożeczko 3. pościel - poszewki i wypełnienie 4. materac do łożeczka 5. ubranka 6. wanienka 7. stanik do karmienia 8. butelki 9. karuzela do łóżeczka 10. wkładki laktacyjne 11. pieluchy jednorazowe 12. kosmetyki Ja jestem dopiero na początku kompletowania wyprawki, mimo że do porodu zostało trochę ponad miesiąc. Na razie już mam: łóżeczko - firmy Tomi (model chyba Tomi III) - na razie nic złego nie mogę powiedzieć, przy składaniu nie było żadnych problemów, wszystkie otwory na właściwym miejscu materac - sprężynowy gryczano-kokosowy firmy Danpol, gryka+kokos są podobno najzdrowsze pościel - firmy Tomi z misiami na beżowym tle, bardzo mi się podobał ten wzór, długo szukałam, aż wreszcie trafiłam. Podobają mi się też wzory pościeli firmy mamotato, ale słyszałam różne opinie na temat jakości wanienka - mam zamiar kupić najprostszą, http://boboland.pl/pl,product,567131,wanienka,krotka,84,cm.html

Gość Aniuszka84
A to niby dlaczego? Nie chcesz, to się nie włączaj do tematu, po co takie odpowiedzi, które nic nie wnoszą.

1. wózek - głęboki kupiłam natańszy w sklepie a spacerówkę polecam Coneco Flash 2. łożeczko - nie ważne jakie byle solidne 3. pościel - poszewki i wypełnienie - poduszka ma być prawie calkiem płaska na poczatek 4. materac do łożeczka - mam taki jak ty ale nie wiem migdy którą stroną kłaśc :D 5. ubranka - najlepsze firmy Sofija, Fixoni, coolclub, coccodrillo 6. wanienka - starsza miała, młodą myłam w misce :D 7. stanik do karmienia - obowiązkowy, nawet ze 4 sztuki 8. butelki - ja mam firmy lovi, starsza miała Avent 9. karuzela do łóżeczka - miałam ale córki nie zwracały na nią uwagi wiec... 10. wkładki laktacyjne - wszystkie mi pasowały, kupowalam z różnych firm, ale chyba najlepsze Johnson's 11. pieluchy jednorazowe - tylko Pampers inne sie nie nadają 12. kosmetyki - moje mają skaze białkową i skóre atopową wiec używam ATOPERAL ale dla zdrowych dzieci polecam Nivea dopisze 13. chustki do pupy - Pampers (ładnie pachną) lub Toujors z Lidla (świetnie nawilżone i tanie)

Gość do góry ....... hej
1. Tako Jumper X 2.RADEK VII -KLUPŚ 3.Gluck,Drewex + coś no name (kupione na allegro) 4.gryczano-kokosowy 5.Batygar,next,cherokee,5-10-15, trochę z allegro , Ewa Klucze, itp.. 6. zwykła - dostałam od sąsiada :) 7.nie potrzebowałam -wiedziałam ,że nie będę mogła karmić 8.nuk- nie sprawdziły się u nie i przeszliśmy na avent. 9.baby mix - prezent . 10.nie używałam. 11.Pampers "białe" sensitive 12.nivea baby,sudokrem, ziajka,bambino, ciekła parafina lub Oillan (córka ma kłopoty ze skórą ) Tak to wygląda u mnie :)

Ubranka cherokee odradzam - po praniu się rozciągają i wyglądają szmatowato. A łóżeczko mam Drewex - przypomniało mi sie :)

Gość do góry ....... hej
materac : do 6mż kokosem do góry , po 6 mż gryką . Pościel: inie używam jedynie przecierała (mała śpi na płasko , pod kocykiem lub w śpiworku , a teraz to bawełnianym pajacu jak jest ciepło)

Gość do góry ....... hej
to ja mam chyba jakieś inne cherokee bo nie zauważyłam tego przy moich :D:D:D

Aha a bedziesz karmic piersią? Jak tak to OBOWIĄZKOWY laktator ręczny (polecam Medela) - przydatny zarówno jak masz nawał pokarmu, jak i gdy musisz sciągnąc aby gdzies wyjsc, a także gdy chcesz juz zakończyc karmienie (i nie chcesz ni nabawic sie zapalenia piersi ani łykac tabsów na zatrzymanie laktacji - sciagasz po trochu tak dlugo az pokarmu bedize coraz mniej i calkiem zniknie, ja własnie młodą odstawiłam)

do góry ....... hej - no moje są kiespkie te cherokee a w porównaniu z cocodrillo to wlasciwie wszystkie sa kiespkie :) tylko ze kurcze drogie są... Co do materaca to nie umiem rozróżnic która strona to która ale to chyba nie ma az takiego znaczenia bo dzieci mam juz duze a plecy mają proste i wsio ok.

Gość do góry ....... hej
osobiście też lubię cocodrillo - koleżanka pracuje w jednym z ich sklepów i zawsze mam świeże info o promocjach i wyprzedażach :)