Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakręt

kogo słuchać rozumu czy serca

Polecane posty

Gość zakręt

spotykam się z facetem z rosji są to początki ale nie wiem czy cokolwiek z tego będzie na poważnie czy to ma jakąs szanse na przetrwanie?? Teraz jest fajnie ale potem: - ja katoliczka on prawosławny - w razie kryzysu czy rozpadu małżeństwa może zabrać ewentualne dzieci a ja nie zrobie nic - jak by był syn to mogą go wcielić do armi jak np pojedzie odwiedzić dziadków. To obawy moje i moja matka się z nimi zgadza sama mama mówi że miłość to głupota i powinno się wybierać partnera z rozsądku. Tak się pobrali moi rodzice :) Druga strona to że facet bardzo się stara, wiem że bardzo mnie kocha nawet bardziej niż siebie( mówi że żyć bezemnie nie może). Daje kwiaty na okrągło, nic złego nie mówi na PL. Jestem na życiowym zakręcie sama nie wiem jak postąpić raz rozsądek mówi żeby powiedzieć mu NIE a serce TAK tylko kogo słuchać. :( sama nie wiem co robić

Gość kobieto ile ty masz lat
jejku ile ty masz lat? 50? 60? takie myślenie ? więc nie pytaj tylko powiedz mu dowidzenia i nie dawaj nadziei że może coś z tego będzie, przy takim podejściu i mysleniu nie upieczesz chleba,czasy się zmieniaja, to że masz obawy jest ok,to świadczy o tqwojej swiadomości a nie bezmyslności ale nie pytaj ludzi o to czy masz z kims byc,

Gość zakręt
chyba naprawde nie ma sensu tego dalej ciągnąć to że teraz jest nam dobrze razem nie znaczy że tak będzie zawsze

Gość Antominka
Chyba, że dziecko będzie tylko polskim obywatelem i będziecie mieszkać w Polsce - wtedy prawo polskie jest z Tobą, a nie rosyjskie...

Gość zakręt
Chyba najlepiej z nikim się nie wiązać zawsze trafiam na gości z których nie jestem zadowolona

Gość gffghfgh
rouzm bo serce prowadzi na manowce

Gość co za dzień
niejeden kierując się rozumem po drodze serce stracił :)

Gość Miss Cole
Dla mnie uczucia i serce sa wazniejsze od rozumu. Sorry ale Twoje powody dlaczego nie sa troche smieszne. Ty katoliczka on prawoslawny, religia zblizona - to nie arab ze Cie zamknie w domu. Wazne zeby byl dobrym czlowiekiem. Co do wcielenia do armii rosyjskiej, nie wiem, ale przeciez dziecko moze miec paszport polski. A odebranie dziecka? Smieszne, zawsze jest taka mozliwosc, bez wzgledu na narodowosc. Ale chyba Ty i tak nie traktujesz faceta powaznie.

Gość poprostu jaaa
na to pytanie złapałam faceta:D posłuchaj serca co z tego ze bedziesz mieć byt ślub i itp jeśli nie jesteś z osoba która kochasz:)

Gość zakręt
najwyżej zostanę sama :( jak widzę małżeństwa z mojej rodzinki ( ciotki, rodzice, wójkowie) i żadne z tych małżeństw nie jest udanych :( . Sama mam trochę uprzedzenie do instytucji małżeństwa obojętnie z kim. Mam kilka chorób ale boję się powiedzieć o tym mojej sympatii - nie wiem czy mu powiedzieć że cierpiałam na depresje?? że byłam uzależniona od benzodiazepin Ze miałam kilka operacji ginekologicznych itp ?? troche się wstydze mu o tym powiedzieć :( bo to rosjanin

Gość 353
Jak chcesz z nim być musisz mu to powiedzieć o wszystkim

kogo słuchać rozumu czy serca' przestań oglądać te reklamy TP SA bo cię w końcu wykończą :P

Gość tak sobie myślę ale nie wiem
na początku tak jest,że partner na "wszystko " się zgadza bo kocha, bo mu zależy wiec ta rozmowa o jej obawach nic nie da.on na wszystko znajdzie odp. a co ędzie gdy faktycznie się coś popsuje?.....sami wiecie,że nie będzie patrzał na to co jej mówił wcześniej tylko będzie robił tak by było dobrze dla niego. na złość odbierze dzieci bo takie ma prawo , dziecko wyśle do armii ,żeby zrobić na złość. facet jest dobry póki jest z kobietą ale gdy tylko coś jest nie tak zrobi wszystko by zniszczyć partnerkę.Nie ważne czy to polak,rosjanin czy arab. nie jestem rasistką ale ja osobiście bałabym się wiazać z facetem innej narodowości tyle się o tym słyszy a myślenie,że mnie to się nigdy nie przydarzy jest mylne . nie wiem jak mogłabyś się zabezpieczyć prawnie w polsce wiążąc się z nim bo nie byłam w takiej sytuacji ale tak jak podpisuje się intercyzę ma się jakąś gwarancję ,że któraś ze stron nie liczy tylko na naszą fortunę tak może w twoim wypadku też można byłoby coś przed ślubem podpisać?

Gość kaajahh
O ja:/ znajdź takiego co Ci będzie odpowiadał pod każdym względem. Czemu niektóre baby takie durne, ja pierdole:/

Gość jak już to -
nie "kogo" a czego słuchać najlepiej po połowie tak jest bezpieczniej dla Ciebie

Gość zalezy6546
na ile ci na nim zalezy

Gość 575675676
Teraz początki a już się boisz?? może lepiej daj sobie spokój jak boisz się o przyszłość, poszukaj Polaka :) związek mieszany jest ciężki lepiej we własnej nacji albo wcale i będziesz wolna i sama decydujesz o sobie w zasadzie na co facet-tylko problemy z nimi

Gość zakręt
My już nie jesteśmy razem niestety i koniec tematu

Gość zakręt
1- różnice kulturalne 2- jego despotyzm 3- prawosławny dość powodów do zerwania