Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona14

Mięso

Polecane posty

Gość ona14

Hej! Mam pytanie jak zrobić mięso na obiad? to nie jest napewno schab tylkotakie inne mięso nie wiem dokładnie jak ono się nazywa... Ja juz posmarowałam je Vegetta i innymi przyprawami i co dalej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciekawy opis:D:D:D jedyne, co mi przychodzi na mysl to mozesz je upiec w spacjalnej folii lub w naczyniu zaroodporntym - piecz tyle minut ile wazy (no chyba, ze tego tez nie wiesz:)) - przypraw je tym, czym lubisz, wlej troszke wody zeby meiso nie bylo za suche i upiecz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona14
hm, być może... tak to karkowka. Wiec jak ja sie robi? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
olej na patelnię, podsmaż mięso z każdej strony dodaj wody lyb kostkę bulionową rozpuszczoną w wodzie i duś pod przykryciem do miękości. Dodawaj wciąż wodę, pokrop maggi. możesz dorzucić liść laurowy, ziele angielskie, poszatkowaną cebulę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona14
ale ja chce to mieso z piekarnika.. Tak, tak nic nie umiem ;) Ale to moje pierwsze w życiu samodzielnie zrobione mięso (będzie jeśli się uda) i nic nie umiem... Mam 14 lat... I nie mam się kogo zapytać... POMOCY!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no to wkładaj do piekarnika tylko nie na blachę od razu, tylko w naczyniu żaroodpornym z przykrywką, albo w specjalnym rękawie foliowym do naczynia trochę wody, przyprawy i pieczesz w 180-200 stopniach tyle czasu, ile waży mięso, np. jak waży 1 kg, to 1 godzinę, jak półtora kilo, to półtorej godziny albo ciut dłużej, to na oko zobaczysz, czy już spieczone z wierzchu, czy blade

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona14
Dzięki! ;):D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×