Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasciwie_to

5msc ciazy a zakup lozeczka

Polecane posty

Nic nie będę kupowała na pewno do 8. miesiąca, może w 8. już zacznę meble i ubranka kompletować. Dla siebie tylko jakieś ciuchy ciążowe czy krem. Niestety po doświadczeniach z poprzedniej ciąży, poród przedwczesny w 24 t.c. boję się po prostu. Długi czas walczyłam ze sobą żeby oddać ubranka które miałam kupione wcześniej, nie było ich dużo ale wszystkie ładne i wszystkie kupowane z myślą o córeczce, w każdym wyobrażałam sobie małą. Teraz poczekam wystarczająco długo aż dziecko będzie bezpieczne. Łóżeczko stoi jeszcze u moich rodziców, trzeba je odmalować, wózka na razie nie planuję- moja mama strzela focha jak słyszy o chuście. Nie wiem po co mi ten wózek, jak widzę matki które na obu sąsiednich ulicach z trudem przeciskają się obok zaparkowanych w połowie na chodniku samochodów, dziewczyny pchające wózek do nowych tramwai, w których miejsca na wózek nie ma, zbyt wąskie przejścia i schodki, to mi się odechciewa. Ale słyszę tylko: a jak my z wnukiem na spacer pójdziemy jak przyjedziecie :) W końcu powiedziałam że wózek mogą sobie kupić i trzymać u siebie na podwórku, w tamtej okolicy to ma sens jakiś.

my kupilismy cały zestaw mebli dla dziecka tez około 5miesiąca jak byłam, i nic poza tym. Teraz jestem w 30tc i powoooli sie rozkręcam, kupuję najpierw rzeczy dla siebie do szpitala bo nigdy nie wiadomo kiedy i co będzie....kupiłam tez już dosłownie kilka ubranek bo nie mogłam się oprzeć :P Poza tym to wszystko jest strasznie drogie, jak by tak człowiek chciał na raz kupować to by chyba trzeba bylo kredyt wziąć i to spory, a tak po trochu to się nie odczuwa tego ubytku kasy.... Poza tym im później tym nie wiaodmo jak sie człowiek będzie czuł, nie ma co liczyć zabardzo że się za wszystkim pojedzie i załatwi i 8 czy 9 miesiącu, zdrowie juz 'nie to' ;) My tylko wózek kupimy gdzieś pewnie pod koniec 8 meisiąca, ale podejrzewam, że zamówimy z internetu bo jest dużo taniej a na zywo sobie teraz oglądniemy jakieś interesujące nas modele chociaż ja juz mam swój typ.... Po porodzie to ja już musze mieć wszystko...jakoś niebrdzo liczę w kwestii zakupów na Męża w tym temacie ;)