Zaklopotana 0 Napisano Lipiec 28, 2010 hej mam takie pytanie do was wszystkicjh i prosilabym o madre i szczere odpowiedzi i opinie. chodzi o to ze spozna mi sie okres juz dosc dlugo (ostatni byl pod koniec maja) jeszcze niedgy tak dlugo sie nie spoznal, choc mam niereguralny i zawsze przychodzil kiedy chcial, nigdy rowno co do dnia. zamiast okresu mialam na poczatku lipca przez okolo 3 dni brozowa zolta wydzieline, i teraz rowniez ja mam od paru dni. dodam jeszcze ze bylam na wakacjach pod namiotem przez tydzien ostatnio i nie kapalam sie codziennie tylko uzywalam nawilzonych chusteczek (do demakijazu w dodatku) i sie nimi przemywalam, na wyjezdzie okolice intymne mnie piekly i szczypaly no i tez byla ta wydzielina... czy to znaczy ze moge byc w ciazy ??? nie chce robic testu bo teraz jeszcze mam cien nadzieji ze moze jednak nie ma tej ciazy i okres w koncu przyjdzie ... wole wiec go nie robic tylko czekac i jakos inaczej sprawdzic objawowo czy jestem w ciazy. nie mam zadanych innych objawow typu goraczka wymioty mdlosci apetyt itd... co wy o tym myslicie ????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alexa198605 0 Napisano Lipiec 28, 2010 mysle ze to jest mozliwe ze jestes w ciazy nic innego nie zostajke tylko zrobic test, siadz z chlopakiem kupcie test jak wyjdzie pozytywny nie zalamuj sie idz do lekarza bo nawet testy niekiedy sie myla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeggySue 0 Napisano Lipiec 28, 2010 I czekać aż brzuch urośnie..... Do apteki po test i będziesz wiedziała, a nie takie zgaduj zgadula baba czy kula :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość af Napisano Lipiec 28, 2010 zadam banalne pytanie: a uprawiałaś seks bez zabezpieczenia, czy tez w dni płodne? bo tak objawowo to nawet lekarz Ci nie powie, według mojej wiedzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaklopotana 0 Napisano Lipiec 28, 2010 co do tego czy uprawialam bez zabezpieczenia to ... tak jakby... od dawna tak robilismy czasem ze na poczatku chwile bez gumki, a potem zakladal... chwile tj kolo minuty, moze mniej... i teraz pewnie mogl byc ten pechowy dzien i wpadlismy ;/ no ale moze ta infekcja i wyjazd tez opoznila ten okres... i stres.. bo byl dosc spory w czerwcu, no i teraz jest stres ta ''ciaza''... nie chce robic testu nie chce nie chceeeeeeeeeee Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cocos! Napisano Lipiec 28, 2010 ja w tym roku mature mialam - stres straszny i przez to spoznil mi sie w kwietniu i maju duuuuuzo:) schizy juz byly ze ohohohoooo.. ale wszystko na szczescie wrocilo do normy, juz mam normalnie, jezeli byl stres to najpewniej przez to, stras na serio potrawi bardzo namieszac. a obserwujesz sluz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kremowkakremowa Napisano Lipiec 28, 2010 Zaklopotana: weszlam wlasnie na to forum bo sama tez jestem dosc zaklopotana..moja sprawa przedstawia sie mniej wiecej tak jak Twoja tzn kochalam sie z moim chlopakiem ale nigdy nie bylo wytrysku we mnie,zawsze z prezerwatywa,zawsze na koncu sprawdzalismy czy nie pekla i nigdy pekniecia nie bylo czy cos,ale czasem nam sie zdarzalo na poczatku chwilke bez gumki ale doslownie z pol minuty-minute.. jesli chdozi o miesiaczki to zawsze mialam nieregularne,wiec nie mam pojecia keidy powinnam miec okres bo czasem to i po 2-3 miesiace nie mialam okresu. w dodatku mialam sesje pelno egzaminow okropne stresy i ja nie wiem juz sama....ostatni normalny okres mialam na poczatku maja a potem to juz same plamienia, lekkie krwawienia, teraz mam juz czwarte takie plamienie,troszke krwi,wiecej brazowej takiej wydzieliny.. ,piersi mnie nie bola,nie zauwazam wiekszego brzucha ani nic z tych rzeczy ale nie mam normalnego okresu:(( boje sie strasznie jestem przerazona wrecz ale nie chce robic testu bo teraz jestem za granica ,nie ma chlopaka przy mnie,nigdy testu nie robilam i jak go tutaj kupie to cala instrukcja bedzie w innym jezyku..powiedzcie mi czy przez takie "wkladanie"penisa na poczatku stosunku bez zabezpieczenia moze to spowodowac ciaze?? z jednej strony czytalam juz duzo o tym plynie ktory sie tam wybodywa z penisa i w wiekszosci pisze ze nie jest mozliwe zaplodnienie bo te plemniki sa jakies uposledzone i costam costam..a z drugiej strony..boje sie:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciezarowkaa25 Napisano Lipiec 28, 2010 czemu niemasz okresu to niewiem ale myłas się chusteczkami do demakijażu? to niemogłaś kupić choć do higieny intymnej? mi wystarczy że umyje się 2 razy żelem pod prysznic i grzybica albo inne cholerstwo mam pewne - więc stawiam że masz jakąś infekcje i leć do gina bo potem jak bedziesz chciała ciąże to może niebyć tak łatwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cocos! Napisano Lipiec 28, 2010 wpisz "preejakulat" w wikipedii, tam masz opis ktory powinien Cie uspokoic, praktycznie wnioskujac z tam zawartych informacji to bez szansy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaklopotana 0 Napisano Lipiec 28, 2010 do kremowkakremowa no doslownie twoja historia jest identyczna jak moja... zawsze przed kazdym okresem tydzien mnie piersi bolaly. teraz nie bola tylko ta wydzielina jest browaowo czerwona i malo jej.. tak jak pod koniec okresu i na poczatku... byc moze ta wydzielina jest spowodowana tym moim wyjazdem, zmaiana klimatu no i ta slaba higiena podczas tego wyjazdu ..(tylko chusteczki nawilzone) odkazd wrocilam do domu i normalnie sie kape juz mnie tam nie swedzi i nie piecze tylko ta wydzielina zostala. jest teraz bardziej brazowo czerwona a kiedy pieklo byla bardziej zolto brazowa.. nie wiem co mam robic nie chce robic testu... i nie chce miec dziecka nie mam jeszcze pracy dopiero w tym roku zdalam mature, mieszkania tez jeszcze nie mamy a mieszkanie u tesciow? nieee... no i na aborcje a tym kraju nie mzona liczyc ...;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kremowkakremowa Napisano Lipiec 28, 2010 no wlasnie na wikipedii tez czytalam o tym plynie i ze niemozliwe jest raczej zajsc w ciaze z tego.. chcialabym pojsc do ginekologa ale nie moge bo dopeiro w polowie sierpnia bede znowu w polsce wrrr:/ Zaklopotana: na Twoim miejscu nie robilabym testu tylko poszlabym szybko do lekarza.. najpewniejsze zrodlo informacji a ja boje sie i boje:( ja tez nie mam absolutnie zadnych warunkow na dziecko niestety:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaklopotana 0 Napisano Lipiec 28, 2010 do kremowkakremowa no doslownie twoja historia jest identyczna jak moja... zawsze przed kazdym okresem tydzien mnie piersi bolaly. teraz nie bola tylko ta wydzielina jest browaowo czerwona i malo jej.. tak jak pod koniec okresu i na poczatku... byc moze ta wydzielina jest spowodowana tym moim wyjazdem, zmaiana klimatu no i ta slaba higiena podczas tego wyjazdu ..(tylko chusteczki nawilzone) odkazd wrocilam do domu i normalnie sie kape juz mnie tam nie swedzi i nie piecze tylko ta wydzielina zostala. jest teraz bardziej brazowo czerwona a kiedy pieklo byla bardziej zolto brazowa.. nie wiem co mam robic nie chce robic testu... i nie chce miec dziecka nie mam jeszcze pracy dopiero w tym roku zdalam mature, mieszkania tez jeszcze nie mamy a mieszkanie u tesciow? nieee... no i na aborcje a tym kraju nie mzona liczyc ...;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaklopotana 0 Napisano Lipiec 28, 2010 u lekarza jeszcze nigy nie bylam... (chodzi mi o ginekologa oczywiscie) i sie boje bo tak samo jak z testem bede juz miala pewnosc a tak mam jeszcze cien nadzieji ze okres przyjdzie i ze ta wydzielina jest spowodowana tym wyjazdem infekcja stresem.... chce wiedziec czy to ciaza a z drugiej str nie chce bo sie zabije... nie wyobrazam sobie rodzic!!! i miec dziecka. nie lubie dzieci i nie wyobrazam sobie jak moglabym byc matka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaklopotana 0 Napisano Lipiec 28, 2010 a co do obserwacji sluzu to nieee nie obserwuje... tyle tylko ze przed okresem zawsze mialam jakby mniej sluzu, prawie sucho, a tak to normalnie dzien w dzien sluz. czy przezroczysty czy bialy to nie zwracalam uwagi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Napisano Lipiec 28, 2010 ba nie igrać z ogniem każdy kto uprawia sex może ....................... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mysle ze jestes w ciazy Napisano Lipiec 28, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bardzo miła Pani Kinga 0 Napisano Lipiec 28, 2010 Idź niemądra dziewucho do lekarza! Uprawiać seks się nie wstydzisz i na to jesteś gotowa, a do lekarza to już nie? Weź koło i pierdyknij się w czoło, dziecko. Ludzie! Czy wam mózg odbiera już'? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cocos! Napisano Lipiec 28, 2010 no to szkoda ze nie zwracasz uwagi bo jak by byl przezroczysty i rozciagliwy to znaczy ze wystapila owulacja, a jak wiadomo - w ciazy owulacji nie ma na 100% :) pomysl, moze ci sie przypomni czy taki mialas w tym cyklu, niektorzy porownuja go do bialka jajka kurzego.. ech dziewczyny ja juz 2 stresy z ciaza zwiazane przeszlam i szkoda gadac jak sie wtedy czulam, chyba odpuszcze sobie juz te sprawy i poczekam z tym az spotkam kogos z kim chcialabym miec (choc raczej w ogole sie do macierzynstwa nie pale) albo chociaz do momentu w ktorym zaczne byc niezalezna finansowo i bardziej przygotowana na tego typu niespodzianki... bo tak to bez sensu, gdybym teraz wpadla to bylaby TRAGEDIA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lody o smaku truskawkowym 0 Napisano Lipiec 28, 2010 Zrób test. Jeśli będzie negatywny czy nawet pozytywny to goń do ginekologa. Takie brązowe plamienia mogą oznaczać, że coś złego się dzieje z twoim dzidziusiem albo masz ostre zapalenie pochwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grymasmam Napisano Lipiec 28, 2010 Do Autorki. Leć do lekarza to może być rzęsistek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grymasmam Napisano Lipiec 28, 2010 A nie leczony stan zapalny moze prowadzic do róznych problemów, w tym do niepłodnosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Samarkowaaa Napisano Lipiec 28, 2010 Ciaza mozliwa jak najbardziej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach