Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytyutyr

angielski i ogolnie jezyki obce - pytanie

Polecane posty

Gość tytyutyr

jakos radze sobie z czytaniem i pisaniem po angielsku, ale rozumienie ze sluchu i mowienie jest u mnie na gorszym poziomie i sie zastanawiam jak to nadrobic, czy ma sens sluchanie radio i ogladanie tv nawet jesli malo sie rozumie z tego? pewnie jakby to bylo napisane to rozumialabym prawie wszystko... gadanie do siebie ? ma to sens jak nikt nie sprawdza? macie jakies metody na nauke wymowy, gadania i rozumienia ze sluchu po angielsku ?

Gość tytyutyr
uuuuuuuuuuuuup

Znajdź sobie anglojęzycznych znajomych na skype albo popracuj za granicą, nic ci nie zastąpi kontaktu z osobą której pierwszym językiem jest angielski

Gość carrie a konska morde znasz
sluchanie radia i ogladanie tv czy filmow po ang. bardzo duzo daje, bo sie osluchujesz z jezykiem.

słuchanie radia i oglądanie angielskiej tv na prawdę dużo daje :)

Gość qwertura
tv radio, i filmy z angielskim głosem i angielskimi podpisami (wtedy kojarzysz dany dźwięk nawet nie rozpoznany z napisem i ci się utrwala)

Gość qwertura
a co do mówienia do siebie to tak, jak nie masz z kim konwersowac :D ja np jak się uczyłam z innego przedmiotu to na głos powtarzałam i próbowałam po angielsku, parę słówek sprawdzałam w słowniku ale wiadomo trudno czasem było więc próbowałam powiedzieć coś innymi słowami ale ten sam sens :D można też w necie poszukać osób do rozmawiania po angielsku