Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

StatystycznaMiłość

Wpadki - jak???

Polecane posty

Gość a jak w nieplodne mozna zajsc
w ciąze????

Gość też
W niepłodne nie można. Ale weź tu człowieku stwierdź z absolutną pewnością, który dzień jest niepłodny, a który nie ;) Nawet jeśli nie wyliczamy, a obserwujemy objawy (temp, śluz), pozostaje możliwość błędnej interpretacji.

Gość kwiatekx15
DO - a jak w nieplodne mozna zajsc tu nie jest temat płodne, czy niepłodne tylko jak temat wskazuje WPADKA ! Jeżeli Wpadka no to można od razu stwierdzić, że były płodne mimo, że się myślało inaczej. Boże dlaczego są tacy tępi ludzie???

Gość ja nigdy nie
polegałam na tym czy mam płodne czy nie..zawsze się zabezpieczałam żeby potem nei było sytuacji ze ''przecież mialam nieplodne'' niestety to nie zadna nowosc ze kobieta zle wyznaczy i okazuje sie że jest w ciązy ;)

Gość oczywiście sama *

Gość kwiatekx15
WPADKA TO WPADKA myślałam, że mam niepłodne = WPADKA Ci co nie umieją rozpoznawać dni niepłodnych od płodnych wcale nie należą do tępych...

Gość hhhhhhhhhhffffffffffffffffff
heh jedne zachodza tak szybko a u mnie nic :( mimo 0 zabezpieczen od 3 lat chodz nie kochamy sie regularnie

Gość też
podnoszę temat!

Gość ojej11
Szok! mamy XXI wiek... i jeszcze ktoś wierzy w przerywany?!?!?!?!? yygh... to faktyczne odbry temat dla Was z tymi wpadkami..

Gość MF 2000 K!!!!!!!
Kiedys mialam sytuacje ze prezerwatywa zostala we mnie, ale kiedy ja wydobylam, sperma byla w niej nadal. i nic....

Ciekawy temat, Autorko. To teraz ja. Brałam tabletki przez ok. 6-8 miesięcy, nie pamiętam dokładnie. Postanowiłam zrobić przerwę- 3-miesięczną. No i w drugim miesiącu bez tabletek zaszłam w ciąże, po prostu wydawało mi się, że płodność wraca dopiero po kilku miesiącach, poza tym nie czułam, że owuluję, podczas gdy wcześniej zawsze wiedziałam kiedy to się dzieje. No i mam teraz córeczkę. Teraz jestem już bardzo ostrożna, mąż również.

Ciekawy temat, Autorko. To teraz ja. Brałam tabletki przez ok. 6-8 miesięcy, nie pamiętam dokładnie. Postanowiłam zrobić przerwę- 3-miesięczną. No i w drugim miesiącu bez tabletek zaszłam w ciąże, po prostu wydawało mi się, że płodność wraca dopiero po kilku miesiącach, poza tym nie czułam, że owuluję, podczas gdy wcześniej zawsze wiedziałam kiedy to się dzieje. No i mam teraz córeczkę. Teraz jestem już bardzo ostrożna, mąż również.

Gość ojej11
"wydawało mi się, że płodność wraca dopiero po kilku miesiącach" :))) w tak waznych kwestiach jednak lepiej mieć elementarną wiedzę... a potem się mówi, że brała anty i zaszła ;)

Gość ojej11
albo przynajmniej nalezy przejrzeć ulotkę...

Gość ojej11
Rozumiem, mówisz szczerze jak było i to jest OK.. ale w większości takich przypadków pojawiają się natychmiast opinie, że pigułki są niezwykle zawodne

Gość też
ojej11, cenię ten topik właśnie za to, że dziewczyny dzielą się tu prawdziwymi, konkretnymi informacjami :) Zawsze byłam ciekawa, na ile schizy przy pettingu są uzasadnione, albo na ile zawodne są środki barierowe - a wychodzi na to (przynajmniej na razie z tego topiku), że najczęściej przyczyną wpadki jest błędne wyznaczenie dni płodnych/niepłodnych, "kontynuacja" stosunku przerywanego albo nietypowa sytuacji hormonalnej (po odstawieniu tabletek, tuż po porodzie itp.). Ja na tabsach nie zaszłam w ciążę, ale też tego seksu była minimalna ilość ;) (bo spadek libido :( )

Gość nie mam pomyslu na nick...
Kosmitka-nie am 100% środków antykoncepcyjnych-o,sorry-są-abstynencja seksualna i wazektomia/podwiązanie jajników-tyle:P

Gość ojej11
Przy poprawnym stosowaniu pigułek statystycznie 1 kobieta na 1000 zaciąża. Więc 100% pewności nie ma. Ja biorę już kilka lat i w moim przypadku spisują się idealnie, zero ciąży, zero jakichkolwiek skutków ubcznych, ale też pilnuję się bardzo w ich przyjmowaniu, wiem co mogę, a czego nie i co zrobić w sytuacjach kryzysowych, typu np. pigułka+antybniotyk itp. itd. :-) Chyba, że, tak jak ktos napisał. abstynencja :-) Ale kobietki piszcie o Waszych wpadkach, bo temat naprawdę ciekawy.

Gość też
kosmitka20gt, pls załóż nowy temat i tam zadaj swoje pytanie. A poza tym: nie ma "najlepszych" tabletek. Mogą być tylko lepiej lub gorzej dobrane.

Gość ojej11
podnoszę temat

Gość też
ja też podnoszę :) Historia zasłyszana (i jak widać dość typowa): koleżanka wyliczała dni płodne i wyliczenie zawiodło, gdy wyjechali na wakacje (inny klimat, inna strefa geograficzna - pewnie coś się przesunęło w cyklu). Ma córeczkę.

Gość aquarius
100% pewności, daje Ci stosnek z prezerwatywą i z tabsami, oraz jak partner nie dochodzi. Taki sex od teraz będę stosował z moją, mam dosyć nerwów. Polska jest niestety strasznie złym miejscem do budowania rodziny. Moja koleżanka, 5 lat stosowała przerywany... MASAKRA i wielkie zdziwienie, jak zaszyli w ciążę :/

Gość ja biore tabletki dodatkowo
stosunek przerywany lub do konca ale wtedy mamy gumke.. i uwazam ze 100 % pewnosci.. ciąza bez spermy jest malo prawopodobna a tym bardziej z tabletkami ;)) mysle ze az tyle wam nei potrzeba zrezygnujcie z jednego ;))