Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ignarek

Urodziłam dziecko z gwałtu 8 lat temu a teraz!!!

Polecane posty

Gość ignarek

"Ojciec" mojego dziecka jest w więzieniu. Ale co z tego, mieszkam na wsi i matka mojego sprawcy mnie nienawidzi. Teraz nie wiem czy powinnam zaufać ojcu człowieka który mnie skrzywdził, w końcu to dziadek mojego syna. On mnie wiele razy przeprosił za to co tamten człowiek mi zrobił i prosił oto bym pozwoliła mu kontaktować się ze swoim dzieckiem? Czy powinnam się zgodzić??

Gość mówisz o ojcu człowieka który
cię zgwałcił? Ja bym nie dawała komuś takiemu drugiej szansy, napewno facet jest taki sam jak jego syn.

Gość mamusia z ksiezyca
ja tez mam córeczke z gwałtu ma 17 mc ale nawet nie mam pojecia jakbym mogla rozmawiac z kims z jego rodziny!!!! i co z tego że dziadek ? moja ma przybranych dziadkow i jest bardzo dobrze! chociaz jednego i tak nie zna

po 8 latach przypomnieli sobie o Was? a co czujesz jak powinnas postapic? czy przez te 8 lat dostalas jakakolwiek pomoc od tej rodziny wsparcie? ja nie zgadzalabym sie na kontakt ,...zawsze jest opcja,ze ojciec z czasem tez sie bedzie domagal praw a tego bym nie zniosla.. jednak moge gdybac bo na szczescie nie jestem na Twoim miejscu a Ty musisz sama zdecydowac co dla Was najlepsze

Gość ignarek
Mój synek jedynych dziadków jakich ma to moi rodzice, tamta babcia z tamtej strony ewidentnie nienawidzi mojego dziecka, ale ojciec tego faceta mimo wszystko wydaje mi się w porządku. Jednak nie wiem czy powinnam się godzić na to by utrzymywał kontakty z moim dzieckiem. Zaproponował mi że będzie mi nawet dawał pieniądze(coś w rodzaju alimentów) na mojego syna ale nie przyjełam tego.

Gość wiesz ale ten facet nieodpowia
da za to co zrobil jego synalek! gdybym byla na twoim miejscu napewno sprobowalabym tamta strone zrozumiec.

Gość mamusia z ksiezyca
ja nie mam zadnych pieniedzy a tymbardziej nie wzielabym od niego bo dla mnie wazniejsze jest dziecko .Nie wiem ale moze wydam CI sie SWINIA ale ja nieznioslabym mysli ze ktos mialby mi mowic ze chce dawac kase . a poztym gdzie byli wczesniej ?

Gość ignarek
Ten człowiek próbowal ze mną nawiązać wcześniej jakiś kontakt ale ja tego nie chciałam, dopiero niedawno odważyłam się na rozmowe z tym człowiekiem. I zaczęły pojawiać się we mnie wątpliwości, ze swoimi rodzicami i rodzeństwem też rozmawiałam na ten temat, oni twierdzą że nie powinnam zgadzać się na żadne kontakty mojego syna z tym panem.

Gość mamusia z ksiezyca
Słuchaj wiem co przezyłaś. wiez ze zalezy ci na synu skoro go urodzilas i wychowujesz ja tez jestem ze wsi ale nigdy nie pozwle na zaden kontakt taka osoba z jego rodziny z moim dzieckiem .po co chcessz sobie sama robic problemy?masz rodzine pomoga ci.Po co ci obcy ludzie maja tłumaczyc jak dziecko wychowywac? to jest twó syn i walcz o to!

Gość mamusia z ksiezyca
słuchaj a co bedzie pozniej jak on wyjdzie z wiezienia i bedzie u swoch rodziców przesiadywł? Powiedz mi twój syn wie o tym? jesli mozesz..

Gość ignarek
Wiem że jeśli ten człowiek wyjdzie z więzienia to napewno będzie mieszkał u swoich rodziców. Rodzina mi bardzo pomoga, ale wiem jedno że jeśli "ojciec" mojego syna wróci to się stąd wyniose. Poza tym i tak mam zamiar wyjechać z Polski do brata który mieszka w Londynie do pracy. Mój syn wypytuje u ojca ale ja powiedziałam mu że dopiero jak skończy 18 lat to wtedy powiem prawde.

Gość fdgjdj
tyle że uczynni sąsiedzi mogą powiedzieć mu to wcześniej, jak masz możliwość wyjazdu z synem to zrób to

Gość mamusia z ksiezyca
słuchaj ale ty musisz mu powiedziec ! tak jak ktos pisal wolisz zeby sasiedzi mu to powiedzieli? sasiedzi sa różni i dzieci w szkole takze a twoj syn to duzy chłopczyk juz

Gość ignarek
Ten człowiek w tym roku wychodzi na wolność. Dzięki Bogu mam możliwość wyjazdu i to zrobie. Tylko jak ja to powiem synowi? że jego ojciec mnie zgwałcił? on jest jeszcze mały i pewnie by tego nie zrozumiał.

Gość fdgjdj
szczerze to myślę że nie powinien dowiedzieć się nigdy

Gość mamusia z ksiezyca
oszczedz mu szczegołów powiedz ogolnie ... a syn nie pyta sie gdzie jest tata? wie mnie tez czeka ten sam problem... jezeli masz mozliwosc to wyjedz ...

Gość ZACK EFRON
ja bym dzidkowi pozwoliła sie spotykać z wnuczkiem.to nie on a jego syn popełnił błąd.nie powinnaś karać go za czyny syna http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość dobraaa sobieee
najpierw sprowokowała dała a teraz m owi, że ja gwałcił,

Gość moja sugestia jest taka
jeśli masz możliwość wyjazdu to wyjedź. dziecko prezej czy później ktos może poinformować skąd się wziął na świecie albo co porabia jego tatuś. a chłopczyk ni powinien się o tym dowiezieć. to zbyt ciężkie, niezależnie od wieku. zadaj sobie pytanie, czy chciałabyś się dowiedzieć, ze powstałaś nie z miłości,a z przemocy? bo ja nigdy. co do kwestii kontaktów z dziadkiem to mogłabym to przełknąc gdyby nie fakt, że ojciec dziecka wkrótce wróci do domu rodzinnego. jak piszą dziewczyny, może ci robić problemy. dlatego dla dobra twojego i dziecka nigdy nie zgadzaj się na kontakty z tamtą rodziną. masz do tego prawo, ich syn wyrządził ci ogromną krzywdę. jest przestępcą. masz prawo chronic sojego syna tym bardziej, że ten kryminalista będzie mieszkał właśnie u jego dziadka. co z tego że dziadek wydaje się być w porządku, skoro jego żona dziecka nienawidzi, a jego syn - no sama wiesz. to w sumie obcy ci człowiek. a ludzie są różni. może nie jest do końca uczciwy tak jak mówi? może przygotowuje grunt aby ułatwić synowi kontakty z dzieckiem? ja bym nigdy nie zaufała, to obcy człowiek. nie zgodziłabym się na to. bałabym się o dziecko. ale sama musisz podjąć decyzję.

Gość moja sugestia jest taka
a dziecku możesz po prostu powiedzieć ogólnikowo, że jego tata zrobił w życiu wiele złych rzeczy i musi za to ponieść karę i dlatego siedzi w więzieniu, bo każdy kto źle postępuje, ten prędzej czy później zostanie ukarany. ale że to nie jego wina. że ty zawsze będziesz go kochać. więcej nie musisz mu mówić. nie mów nigdy synowi o gwałcie. nigdy.

Gość nie pozwól na to

Gość a ja mam do ciebie pytanie
jakim cudem zdecydowalas sie urodzic dziecko z gwaltu? przeciez po gwalcie przyslugiwala ci z automatu w 100% refundowana aborcja! nie rozumiem!? nie boisz sie ze twoje dziecko bedzie identyczne jak jego rodzina? (geny przechytrzaja psychologie bez dwoch zdan) 80% szans jest takich, ze nie bedzie ono bezpieczne dla otoczenia kiedy wkroczy w wiek dojrzewania i mlodzienczego buntu, tym bardziej, ze ojciec siedzi, czyli jest kryminalista. podejrzewam, ze ojciec byl tez nieukiem po zawodowie, bez perspektyw na normalne zatrudnienie i przyzwoite zycie. na co ci to bylo? nie boisz sie, ze bedziesz do starosci utrzymywac takie dziecko, bo bedzie niezaradne zyciowo i moze jeszcze stosowac wobec ciebie przemoc fizyczna, psychiczna, zabierac pieniadze?

Gość dekehhll
bo to był gwałt sprowokowany, chłopak kopnął w dupę i trzeba było mu jakoś dokopać

Gość Bez sensu sie wpakowalas w
takie dziecko. Będziesz je miała na głowie do przysłowiowej "usranej...". Głupio zrobiłaś. Było usunąć dziecko a chłopaka oskarżyć i by siedział w pierdlu. Dziwne, że rodzina pozwoliła na to, że masz dziś 8 letnie dziecko z gwałtu. :o Nie warto mieć dzieci z nieudacznikami życiowymi, bo to katorga na przyszłość. Jak będziesz staruszką, takie dziecko niczego ci nie zapewni, ani utrzymania, ani godziwych warunków mieszkaniowych, ani co gorsza świętego spokoju. Osiwiejesz przez nie i wydrze ci ostatni wdowi grosz. Takie dzieci to poracha.

Gość ale malpaaaa
to ku... wa to widac

Gość dziecko niewinne, ale bedzie
winne jak wkroczy w doroslosc. bedzie kolcem w dupie spoleczenstwa. lepiej zeby takich nie bylo. dosadna szczerosc, ale przynajmniej prawdziwa. jak ci sie wydaje, ze bedzie to aniol, to zyjesz w jakiejsc kosmicznej uludzie. jesli to ty jestes matka, to radze ci przy miekkim sercu zahartowac i twarda dupe, bo takie dziecko nie raz ci jeszcze da w kosc. wspomnisz moje slowa. teraz jest male i jeszcze nie kombinuje, ale predko zacznie, nie boj sie. :o

Gość ja też jestem z gwałtu kretynk
o! i jakoś nic złego nie robie!!! a dla mnie ty jesteś godnym pogardy śmieciem.

Gość dziecko niewinne, ale bedzie
ja ja jaaa..... mow tak dalej. napewno ktos to kupi. nie wierze i basta.

Gość do wszystkich zwolenników
aborcji: życze wam jak najgorzej:)

Gość Tak. Racja. Najlepiej narodzić
watahę nieudaczników życiowych i kryminalistów. To jest to! Państwo tylko na tym skorzysta!