Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konserwatywny liberał

Liberalizm, kapitalizm, prawica

Polecane posty

Dlaczego ludziom robi się słabo gdy słyszą te słowa. Czy tak bardzo boicie się decydować o sobie pozwalając aby państwo decydowało za was we wszystkim. Osobiście brzydzą mnie socjalistyczne poglądy, bo trzeba być idiotą, złodziejem albo nierobem aby wierzyć w ten ustrój. Nawet se ludzie nie zdajecie sprawy jak jesteśmy upodleni i w jakim ucisku żyjemy we własnym kraju. A wszystko za sprawą mediów, które wciskają wam takie kity że myślicie że tak ma być. Jak ktoś mi powie że w Polsce żyje się źle a głosuje na bande czworga PO-PIS-PSL_SLD to zaśmieje mu się w twarz. Ja nie będę wam mówił na jaką partie macie głosować aby było dobrze, ale powiem wam jedno, chcecie wysokich podatków, drożyzny, bezrobocia, korupcji, biurokracji, bałaganu, upodlenia to głosujcie na tych socjalistów którzy wam dają, ale że wam dali muszą wam najpierw dwa razy tyle zabrać. Dziękuje

Gość śmieszą mnie koliberki
Nie ma nic śmieszniejszego niż 15-letni konserwatysta :) A w takim wieku jest większość UPRowczyków. Z czasem przechodzą im takie poglądy, utrzymują się one wśród 2% dorosłych. Ot taki folklor.

Po pierwsze nie mam 15 lat nie jestem UPRowcem tylko WiPowcem i po drugie podaj mi trzy konkretne powody dla których miałbym zmienić poglądy. Mam swoje ambicje, ideały i za to będe walczyl i umierał a ty jak chcesz żryć to żryj.

Gość prawica becikowe
pis to żadna prawica :classic_cool: to normalna postkomuna prawica jest liberalna i kapitalistyczna

Gość Robotnik majowy
W Polsce są tylko dwie partie prawicowe z krwii i kości to jest UPR i WiP. Reszta to socjaliści. PO tylko mówi że jest liberalna ale stosuje lewackie metody. PIS to populiści.

Gość śmieszą mnie koliberki
Haha, teraz jesteś WiPowcem :) Ale jeszcze do października 2009 byłeś UPRowcem. Jak każdy wyznawca guru JKM. Założę się, że gdyby Wielce Czcigodny Pan Janusz Korwin Mikke zaproponował podatek VAT w wysokości 60% oraz zasiłek dla bezrobotnych w wysokości 2 000 zł odpowiednio to argumentując, poparłbyś jego pomysły bez mrugnięcia okiem.

jesteś głupcem

zgadzam się z autorem. tylko umysłowo ograniczone jednostki wierzące w możliwosć równości wszystkich wobec wszystkiego są w stanie łykać te wszystkie ściemy :)

Gość Robotnik majowy
świat nie jest idealny, a socjaliści którzy chcą zrobić świat idealnym robią więzienie. Wiecie że dzisiejszy Polak różni się tylko o 10% od niewolnika rzymskiego bo niewolnik musiał oddać 90% swoich dochodów a Polak oddaje 70%-80%. Ludzie jesteście oszukiwani na każdym kroku. Policzcie sobie ile zabiera wam państwo. 18% dochodowy + 22% vat, ZUS, akcyza, nfz i inne ukryte podatki. Z czego z zarobionych 100zł zostaje wam 30zł.

Gość wcale nie jest nam słabo
grubo ponad połowa wyborców opowiedziała się ostatnio za prawicą - Polacy kochają prawicę.

Gość magic_queen
tak, za prawicą każdy się opowiada, ale jak przyjdzie do głosowania to ludzie są wtedy zahipnotyzowani tymi ciepłymi spotami z tv jak oni nam zrobią dobrze. A tak najnormalnie ludzie się poprostu boją. Bo nie mają jaj, myślą że jak państwo im nie powie gdzie mają się ubezpieczyć, czy którego lekarza, nauczyciela wybrać to sobie nie poradzą.

Gość Wsxxx
Oświeć nas zatem na kogoż to mamy głosować aby zlikwidować jak napisałeś bałagan,korupcję,bezrobocie,drożyznę,etc. Poczytamy-rozważymy.

Gość nickonicko2010
w obecnej chwili jedyne rozsądne wyjście to głosowanie na PO,nie ma innej alternatywy ... http://tnij.org/ubraniabuty

Gość Wsxxx
Nickonicko-nie chrzań głupot. Ja się autora pytam poważnie. A tobie się na żarty zebrało. Mam głosować na partię,która dziurska w budżecie chce łatać podwyższaniem podatków? Która nie potrafi przyjąć żadnej konsekwentnej długofalowej doktryny makroekonomicznej by pomagać drobnym przedsiębiorcom? Chyba sobie kpisz albo się nie wyspałeś.

Gość głosujcie na SDPL
Demokracja i socjalizm górą! Właśnie to doprowadziło nas do takiego luksusowego życia, jakie macie dzisiaj. Możecie sobie jojczeć, że nie macie pracy po socjologii, ale gdyby nie lewica do dziś zylibyśmy w warunkach, jakie znamy ze szkolnych nowelek Konopnickiej - bida z nędzą, zupa z trawy na przednówku, śmierć z głodu, gruźlica w gnijących ścianach i kopanie torfu po parę groszy za taczkę.

>>rubo ponad połowa wyborców opowiedziała się ostatnio za prawicą A która to ta prawica, bo jakoś mi chyba umknęło? :o

Gość Karminik
Nie ma alternatywy. Można głosowac tylko na PO. Nie ma innej powaznej partii na którą mozna by głosować.

Gość Karminik
Prawica to ta która nie chce zerwania konkordatu i nie chce wycofać krzyzy ze szkół i urzedów.

Gość włodik
Masz racje. Należy brać sprawy w swoje ręce. Ja tak zrobiłem i biorę udział w konkursie www.energa.pl/konkurs gdzie do wygrania jest 3000 zł na wakacyjne szaleństwa w postaci vouchera. Wygrywa 10 osób a wystarczy jedynie odpowiedzieć na dwa pytania.

Gość ohydny kapitalista
Głosujcie na UPR albo WiP a bedzie z dnia na dzień lepiej.

Gość głosujcie na SDPL
Liberalizm prawicy objawia się w tym, że wolno mieć biznes jaki się chce z wieloma "oprócz" - oprócz kliniki aborcyjnej, oprócz cateringu na wesela homoseksualistów, oprócz wykonywania cesarskich cięć na żądanie. Oczywiście nie ma partii, która choćby obiecywałaby czysty kapitalizm i zniesienie podatków - bo każdy wie, że to niemożliwe. Niczyja to wina - albo wracamy do czasów gruźlicy albo płacimy podatki.

głosujcie na SDPL Pozwolisz że twoje wypowiedzi pozostawię bez komentarza, z głupkami nie mam zwyczaju wdawać się w dyskusje. Musisz to jakoś przeżyć, cóż poradzić. Reszta tego co mam do powiedzenia jest w mojej stopce.

Gość ohydny kapitalista
liberalizm prawicowy ale ktoś palnął. Takim ludziom którzy piszą takie głupoty powinno się odbierać prawo głosu. Weźcie ludzie idźcie krowy doić.

18:58 [zgłoś do usunięcia]Karminik Bo liberalizm prawicowy to bzdura. Albo, albo Bo inteligencja lewicowców to bzdura! Albo, albo Rozróżniasz dziecko liberalizm gospodarczy od liberalizmu światopoglądowego? A może twoim zdaniem liberalizm gospodarczy wyklucza się wzajemnie z konserwatyzmem światopoglądowym? Proszę rozwiń swoja myśl, co chciałaś powiedzieć nam ciekawego pisząc swój post? Oświeć nas, proszę!

Gość głosujcie na SDPL
Jakby nie lewica, nie miałbyś tego kompa do wypisywania na kafe i ciekawe czy wogóle umialbyś pisać. Modliłbyś się co niedziela do Pana Bóczka, żeby pan niezbyt mocno cię dzisiaj zbił za to że wylizałeś z głodu garnek po jego psie. No - chyba że znasz z historii inny przykład na działanie czystego kapitalizmu. Może gdzieś to się naprawdę sprawdza? Umieram z ciekawości.

"Jakby nie lewica, nie miałbyś tego kompa do wypisywania na kafe i ciekawe czy wogóle umialbyś pisać." Takie bzdury to sobie między sobą wciskajcie lewaczki onanizując swoje ego.

Gość ohydny kapitalista
a co konkretnie lewica zrobiła w gospodarce oprócz hamowania wzrostu gospodarczego że dzisiaj mogę pisać na komputerze. No odpowiedz mi za jaką sprawą lewicową dzisiaj mamy komputery.

Gość po po wyborach
na drugi dzień wycofało obietnice a Bronek zdejmuje krzyże a będzie wieszał swoje portrety czysta komuna