Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eve17

Paznokcie zelowe KROK PO KROKU

Polecane posty

Gość eve17

1. Odsowamy skorki po czym mozemy je wyciac jesli sa zbyt duze. 2. Pilujemy plytke paznokcia pilnikiem o grawitacji 90 nastepnie matowimy i oczyszczamy odtluszczaczem. 3. Dopasujemy tipsa do naturalnej plytki paznokcia, najlepiej zeby byl mniejszy jesli bedziemy miec problem z dopassowaniem. 5. Przyklejamy tipsa powoli do naturalnej plytki uwazajac na powstanie pecherzykow powietrza. 6. Nastepnie skarcamy do zadanej dlugosci za po moca gilotyny. 7. Pierw opracowujemy boczki zeby nie wygladaly jak lopaty, zaokroaglamy delikatnie progi tipsa zeby za bardzo nie drapaly! :) Potem pilnikiem zrownujemy roznice miedzy tipsem a naturalna plytka paznokcia. Uwazamy zeby go nie przepilowac bo wtedy tips odpadnie. 8. Nakladamy primer tyloko na naturalna plytke paznokcia na minute. (oczywisie sa zele przy ktorych nie musisz uzywac primera lub sa zele razem z bonderem tak jak SunFlower bb) 9.Nastepnie nakladamy pierwsza warstwe zelu podkladu na 2min. (nie przemywamy) 10. Nakladamy juz grubsza warstew zelu budujacego i nakladamy ozdoby takie jak np brokat i do lampy na 2-3min. 11. Nastepnie budujemy paznokcia i tworzymy krzywa C. Najlepiej ustawic kulke zelu na srodku paznokcia od gory zostawiajac minimetr miejsca od skorki, i puscic ja przeciagnac od gory po obydwo boczkach, nalozyc zelu na pedzelek pomizac na ta kulke i rozprowadzic zel z gory na dol. Ja tak robie i jest znakomicie. Do lampy na 3 min, moze piec to nic zlego wyjmij dlon poczekaj i wluz jeszcze raz. 12. Przemywasz paznokcia odtluszcaczem, opilowujesz. Nadajesz zel nablyszczajacy na 2min przemywasz i gotowe! Jesli chodzi o dodanie cyrkon to jak juz odluscisz i opilujesz ostatnia warstwe zmatuj ja i naloz troszke kleju do tipsow na miejsce gdzie ma byc syrkonia naklej poczekaj i zalej nablyszczaczem tylko nie zalewaj zalej cyrkoni bo bedzie wygladac nie ladnie. Poprostu ja robie tak zel jak zel z pedzelka sie ciagnie to ciagne ta line zelu po cyrkoni i nie widac tego a ona sie swietnie 3ma! To tyle. :)

nie rozumiem po co to cos. bardzo chaotycznie opisane...i ta twoja grawitacja..:] primer na minute? jesli bym nie wiedziala jak go uzywac pomyslalabym ze trzeba go pozniej zmyc...nie na minute tylko poczekac az wyschnie. okropne bledy a punkt 11 w ogole nie zrozumiany. jesli chcesz dawac dobre rady to najpierw napisz sobie na "brudno", popraw bledy i jezyk a pozniej je publikuj.

Gość bzdura bzdura bzdura
nie wycinamy skorek!!!!! skorki tylko odsuwamy!!! nie pilujemy płytki!!! plytke tylko lekko matowimy!!! Mniejszy tips hahah..ttaaa..tip nie moze byc ani mniejszy, ani mniejszy, tylko dopasowany idealnie do szerokosci plytki. Dziewucho jak nie masz pojecia, o czyms, to nie pisz, bo kto tak samo "madry" ja TY zrobi sobie krzywde!!!