Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pioson666

SKOLIOZA! KTO CIERPI NA TĘ CHOROBĘ ? MOJA HISTORIA DLA SKOLIOTYCZEK!

Polecane posty

Gość pioson666

Chciałabym opowiedzieć o mojej chorobie tym ktozy tez na nia cierpią i niewiedzą co robic! Moja skolioza jest dziedziczna mam ją po ojcu, gdy mialam 6 lat w przedszkoly starsznie sie garbilam i nauczycielka zglosila to mamie, poszlymsy do ortopedy i od tego sie zaczelo. Jako mała dziewczyna zamiast bawic sie z kolezankami jezdzilam na turnusy do sanatorium, rehabilitacka, baseny, masaże itp az w kocu do 14 roku zycia skrzywienie w kształcie litery ,,s,, pogłębiło się do 94 stopni i na dole to 88 stopni, mialam garba, odtajaca lopatke i odstajocy miesien, lekaze mowili ze to paskudny przypadek! Gdy mialam 14 lat przeszlam operacje w Poznaniu na ulicy 28 czerwaca. Skrzywienie bylo okropne naprawde ludzie pytali mnie jak z tym zyje. Po operacji bylo cudownie! garbu prawie woguile nie mialam plecy o 50 stopni prostsze! trpszke zkrzywienia zostale ale wogule go nie widac! po 2 latach przeszlam resekcje zeber by usunac garb! powiem tak jezeli ktos zastanaiwa sie z operacja naprawde nie ma na co czekac, operacja jets po to by pomuc, czyuje sie swietnie wyglodam naprawde super. jestemz chlopakiem 3 lata ktory nawet nie wie ze mam taka chorobe poniewaz wogule jej nie widac, obecnie pracuje jako modelka, pozuje w bikini w bieliznie i nikt nie wie ze mialam garba! plecy mam proste jak deska! usunelam blizne i zapomnialam o tym ze taka powazna chorobe mialam! gdybym nie przeszla opreacji kjezdzilabym na wusku teraz i wyglodlama bym naprawde strasznie!mam w kregoslup wstawiona szyne ale niehcev jej nigdy wyciagac, dziki niej wyglodam naparwde dobrze i vzuje sie cudownie, operacja zmienial moje zycie o 180 stopni!! mojemu lekazowi zawdzieczam naprawde duzo, bylam tak ohydnym przypadnkienm ze opreowalo mnie 9 lekazy i 5 profesorow! w szpitalach razem liczoc wsyztkie pobyty spedzilam z 5 lat ale naprawde w mlodosci cierpialam, nie mialam dziecinstwa a etraz zyje pelnia zycia, mam wpalsaniala prace! zapomnialam o przeszlosci, naprawde jestem zywym dowodem na to ze ciezka praca da sie zdolac cuda!! kazdy kto ma skolioze i zle sie czujez tym naprade niehc nie zwleka z operacja, pobyt w szpitalu wspominam naprade super, naprade lepiej przemeczyc sie miesioc po operacji niz potem cale zycie. wiem jak to jets gdy nie mozna ubrac bluzki obcislej albo odkrtytych plecow, przeszlam to wiem co top znaczy miec garba od skoliozy a teraz? chodze w bikini po plazy i nie ma sladu po skoliozie! WSZYTSKIM ZDESPEROWANYM DZIEWCZYNA RADZE NIE BOJCIE SIE WALCZCIE BO ROZUMIEM WAS I WASZE CIERPIENIE DLACZEGO JA? WIEM JAK TO JEST PATRZAC LATEM NA INNE DZIEWCZYNY Z PIEKNYMI PLECAMI, A TERAZ ZYJE TAK SAMO JAK KAZDY! NIC MNIE NIE BOLI CZUJE SIE CUDOWNIE!! POLECAM OPERACJE I SZPITAL W POZNANIU!! CALUJE KOCHANE DZIEWCZYNY:*

Gość pioson666
Dodam ze moja operacja trwala aż 11 godzin ale efekto po niej to niebo a ziemia! pozdrawiam kochane;*

Gość pioson666
dodam że moja operacja trwala 11 godzin ale naprawde efekto to niebo a ziemia!! pozdrawiam kochane;*