Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaaajaaa

Kolczyk w języku

Polecane posty

Gość Jaaajaaa

Witam! Mam taki problem, a mianowicie we wtorek byłam w studiu i zrobiłam sobie kolczyk w języku ... Niestety po przybyciu do domu zauważyłam, że ten kolczyk jest masakrycznie krzywo ... Od góry ta kuleczka jest jakiś centymetr od środka języka. Co mam robić? Iść do kolesia i poprosić o zwrot kasy czy poprosić żeby przebił jeszcze raz? A jak znowu coś będzie nie tak :(

Gość szalonakrowka
dopiero co przebilas, wiec n razie lepiej nie narazac jezyk. poczekaj az dziurka sie zagoi a puki co ubiegaj sie o zwrot pieniedzy

kolczyk nie moze byc na srodku bo by naruszyl nerwy.. a pozatym uszkodzilby Ci kubki smakowe bo tak przechodza rowniez zyly.. ;) wiec nie przejmuj sie, ja mam tak samo.

NIE DA SIĘ USZKODZIĆ NERWÓW I KUBKÓW SMAKOWYCH! Dowodem na to choćby jest jaszczurczy język. (rozcięty przez środek na dwie części) Po pierwsze kolczyk może być krzywo bo język jest opuchnięty, dwa sztanga zakładana tymczasowo zazwyczaj ma 22 mm więc zwyczajnie może zostawać luzu i kolczyk się przekrzywia. Po 3 tygodniach, miesiącu powinno się wymienić kolczyk na krótszy ok 10 mm. Wtedy zobaczysz czy wszystko jest ok.