Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Jak tam nauka chemii?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Mam pytanie odno艣nie chemii, a mianowicie wi膮za艅... czy jak jest pojedynczy pierwiastek (np. Cl) to czy zawsze jest to wi膮zanie kowalencyjne? bo nie ma jak obliczy膰 elektroujemno艣ci. I drugie pytanie jak okre艣li膰 stosunek masowy i obj臋to艣ciowy? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W moim przy przypadku to uczenie sie dzie艅 prze膰 nic nie da bo szkole mia艂am 10 lat temu. Wiec wszystko od nowa musz臋 sie uczy膰. Fizyka i chemia mnie przera偶a. Narazie na ta艣mie geografia :) mam zamiar zdawa膰 wszystko w lutym. Zeby podej艣膰 do matury w maju o ile sie uda wszystko zda膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Strasznie du偶o materia艂u jest ze wszystkiego....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No pewnie 偶e du偶o w ko艅cu to liceum :) Jak ja, po 12 letniej przerwie, w wieku 30 lat zda艂em wszystko, w dw贸ch sesjach i otrzyma艂em 艣wiadectwo uko艅czenia szko艂y 艣redniej, to wy m艂odzi 18-20 par臋 lat zdacie na pewno. Tylko trzeba si臋 uczy膰 :) A nie jak tu wchodz臋 i dwa dni przed egzaminami pytacie si臋 z czego si臋 pouczy膰 bo za dwa dni macie egzamin z chemii itp :) Jak mo偶na uczy膰 si臋 ca艂ego materia艂u z danego przedmiotu na dwa dni przed egzaminem i liczy膰 na to 偶e si臋 zda ? :) Wariaty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciekawe czy jest kto艣 komu si臋 uda艂o....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 345645
ja sie nie uczylam nic wczesniej jedynie teraz wlasnie tak co ktores zagadnienie dzien przed ale wychodze z zalozenia ze jak sie nie uda to placzu nie bedzie poprawimy w lutym juz uczac sie ciut wiecej :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Teraz taka sesja aby odstrzellic troch臋 i zapozna膰 si臋 z pytaniami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 egzaminowany
Przed egzaminami wymagana jest samodyscyplina. Nale偶y uczy膰 si臋 systematyczne co najmniej 2 godziny dzienne przez kilka miesi臋cy(w zale偶no艣ci od danej osoby, jej IQ itd.). Ja na przyk艂ad meczu nie ogl膮da艂em, uczy艂em si臋 fizyki(na studia).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przecie偶 ta "nauka" dzie艅 przed nie s艂u偶y temu 偶eby czego艣 si臋 nauczy膰 tylko realnie oceni膰 ile nam zosta艂o informacji ze szko艂y. Z takiego polskiego jak widzia艂em ile materia艂u nawalili to a偶 si臋 przerazi艂em. Wyszed艂em z za艂o偶enia 偶e p贸jd臋 na 偶ywio艂 i dobrze zrobi艂em. Bo 偶ebym mia艂 si臋 uczy膰 z tego wszystkiego to wyszed艂bym na frajera. Generalnie jaka艣 tam 艣ladowa wiedza w艂asna + jakie艣 przeb艂yski z lat szkolnych i pytania dla kretyn贸w czyli oznacz co jest opini膮 a co informacj膮... Tekst 藕r贸d艂owy i pytania do niego. Naprawd臋 spodziewa艂em si臋 nie wiadomo czego, nie wiadomo jakich lektur

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pomo偶e kto艣? :) Mam pytanie odno艣nie chemii, a mianowicie wi膮za艅... czy jak jest pojedynczy pierwiastek (np. Cl) to czy zawsze jest to wi膮zanie kowalencyjne? bo nie ma jak obliczy膰 elektroujemno艣ci. I drugie pytanie jak okre艣li膰 stosunek masowy i obj臋to艣ciowy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi艣 ju偶 nie licz na odpowied藕. Przewa偶nie w dzie艅 przed egzaminem praktycznie ma艂o kto tu wchodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 foxyy
hej hej wiecie moze czy w 2015 wciaz bedzie to wygladc podobnie? bo w koncu nowa podstawa programowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zastanawiam sie czy to w ogole mozlwe zeby ktos kto zalozyl ten temat byl naprawde tak zupelnie niezdolny do samodzilenego myslenia 333 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na maturze bedzie to wygl膮da艂o troch臋 inaczej ale egzaminy nie powinny sie r贸偶nic. ca艂a noc 艣ni艂a mi sie geografia o masakra :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cl jest dwuatomowy czyli Cl2 a wi臋c jest jak obliczy膰 elektroujemno艣膰 Cl - Cl = 0 dwuatomowe pierwiastki to H, N, Cl, O, F, I, Br

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
egzaminowy trudna ta fizyka na studiach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mi cala noc snil sie wos hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli komus zabrak艂o czasu na nauk臋 to polecam nauczy膰 si臋 dobrze np. Polowy wymaga艅, zazwyczaj s膮 tak skonstruowane testy ze jest wszystkiego po trochu. Dla zdajacych wos -mapa wojew贸dztw i miasta wojew贸dzkie jest zawsze lub prawie - sasiedzi polski to tez jest zawsze lub prawie Dla zdajacych geografie -wszelkie obliczeniowe jak czas s艂oneczny, skala map itp to jest zawsze, zawsze s膮 jakie艣 zadania na obliczenia Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xjess
i jak wra偶enia po chemii? :) my艣la艂am, 偶e b臋dzie dramatycznie, a tu na spokojnie 2 a mo偶e i 3 b臋dzie :D dzi臋ki za info o geografii i wosie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 egzaminowany
Jest trudniejsza ni偶 na egzaminach, my mamy fizyk臋 na dla informatyk贸w czyli ok. 50 - 60 zada艅 na semestr i z tego egzamin. Ale na innych kierunkach maj膮 jeszcze gorzej. Maj膮 wszystkie dzia艂y z fizyki i du偶o wi臋cej zada艅 do zrobienia. Oczywi艣cie wszystko da si臋 nauczy膰 i zda膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciekkawa jestem czy da si臋 np geografie zaliczy膰 wogole bez nauki, byli tacy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zale偶y ile wiedzy zosta艂o CI ze szko艂y. geografia to obszerny materia艂. Wystarczy ze zrobisz przyk艂adowy arkusz maturalny z tego przedmiotu i sama zobaczysz czy dasz rad臋 zda膰 bez uczenia sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zamierzacie zda膰 matur臋 po tych egzaminach i gdzie艣 na studia i艣膰? Jesli tak to jakie kierunki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na policealn膮. Podejrzewam 偶e na studia si臋 nie dostan臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla mnie chemia by艂a trudna... niestety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chemia by艂a trudna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla mnie te偶 chemia by艂a trudna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jutro historia... z czego si臋 przygotowa膰? Czego mo偶na si臋 spodziewa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chyba powt贸rzy膰 a nie przygotowa膰... Przygotowuje to si臋 min p贸艂 roku przed egzaminem, dzisiaj to co najwy偶ej mo偶esz sobie powt贸rzy膰 co艣 na szybko :)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋