Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotr002

Jeżeli garnitur bez kamizelki to co do niego?

Polecane posty

Gość Piotr002

Chciałem zapytać jak powinienem skompletować ubiór. Nie mam ochoty zakładać kamizelki ponieważ po prostu nie podobają mi się one. I moje pierwsze pytanie czy kamizelka jest potrzebna do ślubu? Prawie wszyscy mi mówią że powinna być. A jeżeli już będę się upierał że jej nie chce to jak reszta dodatków? Garnitur mam czarny matowy taliowany, suknia mojej narzeczonej jest w jasnym ecru więc i w takim kolorze miał bym koszulę i może z troszkę ciemniejszego ecru krawat. A może można założyć krawat kaskadowy do koszuli bez kamizelki? Chociaż dla mnie te krawaty kaskadowe jakoś kiepsko sie kojarzą takie przypinane na wstążeczce gotowe węzły krawatowe. Wolał bym w tym dniu być dyskretnie elegancki a nie wyglądać jak komediant. Co myślicie o takim ubraniu albo co polecacie innego?

Gość mala ona
Ostrzegam Cię że zaraz posypią się głosy krytyki, że bez kamizelki i koszuli ani rusz:) A ja Ci powiem, że trafnie ująłeś wszystko tym "komediantem":))) Mój narzeczony ma taki sam garnitur jak ty, czarny, matowy, taliowany. Do tego koszula ecru, by pasowała do mojej sukenki i fioletowy wąski krawat. Tyle. Moim zdaniem klasa:D POZDRO:D

do garnituru koszula z długim rękawem na spinki i krawat jedwabny. te kaskadowe jak słusznie zauważyłeś nie są ładne. kamizelki, muszniki i inne badziewia - won :P

Gość poszukująca@
mój narzeczony ma ciemny garnitur taliowany, koszulę ecru i złotawy krawat tłoczony, bardzo ładny. bez kamizelki i kaskady. wygląda bardzo elegancko i nikt nam nie mówił że musi być kamizelka, więc odpuść ją sobie.

a mój miał kremowy garnitur, koszulę z krótkim rękawem i jedwabny krawat :) dodam, że ślub był na koniec czerwca i było gorąco :)

Gość ewewe
Mężczyźni noszą kamizelki bo mają klasę moje drogie :P A nie jak wasi ukochani, którzy wyglądają jakmenele spod monopolowego :o

moj tez mial kamizelke ale po pierwszym tancu zdjał bo goraco mu bylo i bylo git...TAK WIEC MOJ DROGI PRZEMECZ SIE CHOC DO PIERWSZEGO TANCA ...POZDRAWIAM:)

Gość madialenaa85
Moim zdaniem kamizelki są straszne ,,,Dużo bardziej elegancko wygląda facet w taliowanym garniturze , dobrej koszuli i krawacie

Gość nie jestem stylistką
Kamizelkowym obciachom poliestrowym i fastrygowanym paskudztwom podszyjnym mówimy nie!!!!!! Koszula 100% bawełny na spinki (najlepiej adamaszkowa lub z tzw. bawełny egipskiej) dopasowana do odcienia sukni Panny Młodej, jednwabny krawat, przypinki W KLAPIE, LUB poszetka W KIESZONCE (nigdy obie ozdóbki jednoczesnie!!!), własnoręcznie zawiązany jedwabny krawat - i Pan Młody będzie czarował klasyczną, niewymuszoną i ponadczasową elegancją. Należy jedynie zwrócić uwagę na fason kołnierzyka koszuli - szeroko rozchylone, "włoskie", pasują mężczyznom szczupłym, o smukłej szyi, zakłada się do nich szerszy krawat związany na szeroki węzeł (np. Windsor). Do koszuli z kołnierzykiem klasycznym (jego rożki tworzą kąt prosty) pasuje węższy krawat związany w węzeł klasyczny (tzw. "prosty", ewentualnie półwindsor) - i taka opcja pasuje równiez nieco okrąglejszym panom.

Gość Brzostek
Właśnie mam ten sam problem... wydaje mi się, że do tych nowych garniturów (taliowanych i z połyskiem) kamizelki jest od czapy... Ale byłem w minioną sobotę na ślubie i weselu kolegi, mimo tego, że miał garnitur bardziej współczesny, to miał kamizelkę. Wydaje mi się, że dziwnie będzie się wyglądać w samej koszuli i krawacie kaskadowym bez kamizelki, gdy zdejmie się marynarkę podczas wesela. Nie będę dokupował kamizelki, bo szkoda kasy i szczerze to podnieśliście mnie na duchu:) DZIĘKUJĘ!

Kupiliśmy garnitur w pierre cardin i tam pan powiedział, ze oni to już tych kamizelek w ogóle nie sprowadzają teraz, bo do taliowanego garnituru nie pasują, poza tym już nie modne itd itd. Od poczatku nie chcieliśmy kamizelki, więc tylko utwierdziło nas to w przekonaniu. Mam białą sukienkę, więc jest czarny garnitur, biała koszula i biały krawat. Moim zdaniem gustownie i z klasą.

Gość Abrakadabra1
Mam pytanie odnośnie koszuli, mój narzeczony ma garnitur koloru szarego. Moja sukienka jest w kolorze ecru, więc jaki dobrać kolor koszuli? Biały czy ecru? I jaki kolor poszetki?

Gość nie jestem stylistką
Brzostek - Szczerze?? z ręką na sercu??? Garnitur z połyskiem proszę oddać znajomemu - najlepiej takiemu, którego się niezbyt lubi :-p Pan Młody w połyskliwym garniturze to dramat, zwłaszcza w kościele (elektryczne światło) i na zdjęciach (lampa błyskowa!) - bo wówczas taki garniturek świeci jak latarka... Paskudny, kiczowaty, "plastikowy" efekt. Elegancki garnitur zawsze jest matowy. Moniczka - biały krawat zleje się optycznie z koszula i finalnie nada twarzy Pana Młodego mdławy, "wymoczkowaty" wygląd :( warto pomyśleć o choćby ciut skontrastowanym, dopasowanym odcieniem albo do tzw. koloru przewodniego (kwiatów & wstążki w bukiecie, kryształków w biżu etc.). Może tez być krawat w kolorze metalu obrączek - czyli stalowosrebrzystawy lub matowozłoty. I będzie pięknie :) Abrakadabbra - mam nadzieję, że to ciemnoszary odcień garnituru ;) Bo jasny garnitur na ślub to jak szpilki do kufajki ;) Koszula powinna być w odcieniu sukni czyli ecru, poszetka powinnna być ciut ciemniejsza lub nieco jaśniejsz - NIGDY identyczna. Aha - odpadają "gotowce", czyli wciskane w sklepach rożeki z połyskującego poliestru doszytego do papierka ;) Poszetka to po prostu chusteczka z cieniutkiego, matowego batystu (100% bawełna) - własnoręcznie kunsztownie poskąłdana i wsunięta do kieszonki. Wklejam dla inspiracji piękną męską "aranżację ślubną" z jabłkowa zielenią w roli głównej, no i przypinką zamiast poszetki ;) http://www.we-dwoje.pl/p/a/38/6/6/230/c4/c4_wszystko_o_krawacie.jpg

Gość tandemm
Jeśli masz masę pytań i wątpliwości, to jesteś w tej samej sytuacji w jakiej byłem ja, gdy szukałem odpowiedniego garnituru dla siebie. Akurat przyjaciel polecił mi Vizarro. Sklep, gdzie kupiłem garnitur ślubny. Dobrze leży, fajnie się prezentuję, jakość odpowiednia, więc pewnie będzie mi służył przez lata.

Gość Dzesminka
Z tego co zauważyłam rzadko dzisiaj faceci zakładają garnitury z kamizelką nawet jako Pan Młody, szczególnie w te upalne miesiące, więc myślę, że elegancka koszula i krawat wystarczą. A jak szukasz dobrego garnituru ślubnego to polecam zajrzeć do https://modini.pl/54-garnitury-slubne :)

Gość maddzia20
Coraz mniej osób w dzisiejszych czasach ma możliwość założenia kamizelki lub po prostu nie chce tego robić. Kamizelka wyszła z mody, chodź niektórzy Panowie nie mogę się do dzisiaj z nią rozstać. Polecam poczytać 10 x URL https://mmsuits.pl/garnitury-na-miare/z-kamizelka i zobaczyć najnowsze modne garnitury z kamizelką, jest to całkiem ciekawe rozwiązanie. Mi przypadło mega do gustu :)