Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra 29

Czy w dni płodne zawsze można zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość masakra 29

Gość aldona7897
Statystycznie jest wtedy 80%, wiadomo są ludzie bardzo płodni i tacy, którzy nie mogą mieć dzieci.

Gość masakra 29
ja wiem, że to głupie pytanie:/ tak czy owak, nie jest to pewne na 100%...zatem się tego będę trzymała. Mam dni płodne teraz, bo obserwuję swoje cykle i mniej więcej owulacje mam 11, 13 dc. Trochę zwątpiłam, bo cykle mi się poprzestawiały i ostatni trwał 22 dni i okres 7 dni, a kochałam się 14dc :/ sama już nie wiem...z obserwacji wynika, że mam owulację, jak nic...

Gość głupie strasznie pytanie
Kochałaś sie 14 dc a teraz masz który dzień?

Gość masakra 29
w zasadzie dostałam odpowiedź, czyli...zajście w ciąże jest możliwe, ale nie w 100%. Wczoraj miałam 14dc i wczoraj się kochałam bez zabezpieczenia. Liczę, że znajdę się w grupie, która nie zachodzi w dni płodne:/

Gość provo ...
provokejszon - to ty lepiej nic już nie licz !!! 1 dzień okresu jest 1 dniem nowego cyklu; a ty sobie dodałaś okres do 22 dni i niby cykl ma 29 - masakra jakaś :) do autorki - skoro sie obserwujesz i stwierdzasz że masz teraz owu i sie kochałaś, to wiadomo że możesz zajść ale nie musisz.

Gość masakra 29
Nadzieja matką głupich...ale trzymam się w takim razie tego, że nie trafiłam na te 8h...ciężko jest mi napisać, jak długie mam cykle...raz 22, innym razem 24, 25, raz 29...z obserwacji prowadzonych, na podstawie śluzu, pobolewania brzucha i piersi stwierdzam, kiedy mam owulację...także parę cykli miałam poprzedzonych brązowymi plamieniami, zatem liczyłam od okresu właściwego, kiedy zaczyna się następny cykl...teraz tak nie miałam...leciała ze mnie jasnoczerwona krew przez 7 dni, a przeważnie okres trwał 3,4 dni...nie wiem, czemu się tak poprzestawiało...trza iść do gina i się zapytać...może mam coś z hormonami? bo okresu po 22 dniach jeszcze nie miałam...

Gość trrrraktor
no a jak masz tak nieregularne okresy, to faktycznie można by pojsć do lekarza, bo moze masz jakies hormonalne problemy

Gość masakra 29
masz rację. nie będę się doszukiwała żadnych symptomów, bo nie ma to sensu i niepotrzebnie będę się stresowała. zresztą czas pokaże... sądzę raczej, ze faktycznie mam problemy z hormonami...

Gość Malinowa1234
Witam ;) okres mam zawsze co 28 dni , trwa 7 dni , teraz dostałam okres 1 lutego a 14tego lutego kochałam sie z chłopakiem, i skończył we Mnie . jakie jest prawdopodobieństwo ze jestem w ciązy ?

Gość lula kiki
Ja od czterech lat co miesiac mam dni płodne i w ciażę zajśc nie mogę...Pytanie na poziomie 13-latki...

Gość lula kiki
Jakie jest prawdobodobieństwo... Może zaszłas, moze zajdziesz za 1-2-3-4-5 lat, a moze nigdy nie zajdziesz

Gość bialamasajka
Tylko wtedy można zajść w ciążę, dlatego tak ważna jest obserwacja swoich cykli podczas starań o dziecko. Ja to robię przy pomocy afrodytyty. Nie jest jednak powiedziane, że na 100% w te dni dojdzie do zapłodnienia

Gość dziewczyna z zzzzzzzz
nie zawsze. W zasadzie większe sa szanse na nie zajście niz na zajście.

nie prawda ze w dni plodne jet szansa 80-procentowa. Szansa jest 1 do 4 jak juz

Gość dsarew
Ja spotkałam się z różnymi statystykami od 25% do 60% ( w przypadku ludzi zdrowych ).

Gość gość
My z mężem staraliśmy sie tylko i wyłącznie w dni plodne i 2 dzieci jest. Co to za bzdury że nie ma 100% szansy na zajście. Oczywiście że jest!!

Gość gość
My codziennie i ciąży nie ma

Gość gość
Może któreś jest bezpłodne.Ile to trwa.Czy wczesniej była antykoncepcja hormonalna

Co za durne pytanie. Gdyby mozna bylo to nie byloby na tym forum tylu kobiet starajacych sie latami o ciaze.

Gość gość
jak sie kochałam wczoraj w dzień płodny to czy mogłam zajsc w ciaże

Gość Refleksja146
Ja również mam nadzieje, ze w takie dni niekoniecznie zachodzi się w ciąże, mam podobny problem :/

bo to jest tak. duzo zalezy od dlugosci fazy lutealnej, od pecherzykow jakie pekaja.. Np sa takie anomalie, i wiele kobiet cierpi na takie cos, ze np przy cyklu powiedzmy 26 dniowym owulacje przechodza dopiero w 16-17 dniu cyklu, ich faza lutealna wynosi zaledwie 8-10 dni - wtedy nawet w super plodny dzien, nawet przy zaplodnieniu zarodek ma nikle szanse by sie zagniezdzic, kazdy wie, albo powinien wiedziec ze proces zagniezdzania sie zarodka to okres 7( choc rzadko) - 12 dni od owulacji, tak wiec to 8-10 dni fazy lutealnej to zdecydowanie za malo, zarodek jest automatycznie wydalany wraz z okresem - takie anomalie leczy sie poprzez dobrane leki przez ginekologa, np luteine o o duzo rowniez zalezy od samego sluzu, od plemnikow, temperatury ciala, sposobu zywienia i innycho o Zdrowa para ma 30% szans na zajscie w ciagu 3 pierwszych cykli, jakies 60kilka % w ciagu pol roku, i ponad 80% w ciagu roku, dlatego tez pary po roku staran powinny sie zglosic do specjalisty i sie przebadac

Gość gość
Czesc! Ostatnio mialam z chlopakiem chwile slabosci i uprawialismy sexs przez doslownie trzy minutki o ile mozna to tak nazwac sexsem przez taki czas ale nie bylo wytrysku ani nic,mialam w tym samym czasie dni plodne. Boje sie,ze moge byc w ciazy,nie jest to dla mnie jak na razie dobry czas na wychowywanie dziecka ale sie strasznie boje bo mam objawy np. Bialy plyn z pochwy, piersi mi urosly i zrobily sie takie zylaste oraz sutki mi pociemnialy,czuje sie tez inaczej nie chce sobie nic wmaiwac ale brzuch mi urosl. Mam nadzieje ze to objawy okresu bo mam za cztery dni,a raczej powinnam miec. Blagam o odpowiedz,bo strasznie sie stresuje.

Gość gość
Idź po test i będziesz wiedzieć. Najlepiej z moczu porannego.

Gość lensettrocha1987cvjxf
masz rację. nie będę się doszukiwała żadnych symptomów, bo nie ma to sensu i niepotrzebnie będę się stresowała. zresztą czas pokaże... sądzę raczej, ze faktycznie mam problemy z hormonami... Jasne http://jasonchua.me/k

Gość pymarbamul1974zuwtc
provokejszon - to ty lepiej nic już nie licz !!! 1 dzień okresu jest 1 dniem nowego cyklu; a ty sobie dodałaś okres do 22 dni i niby cykl ma 29 - masakra jakaś do autorki - skoro sie obserwujesz i stwierdzasz że masz teraz owu i sie kochałaś, to wiadomo że możesz zajść ale nie musisz. Jasne http://p2p.gs/epMA