Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkaniec zamieszkały

wymajem mieszkania - ogrzewanie

Polecane posty

witam mimo iz mamy lato wlascicielka od ktorej wynajmujemy mieszkanie poinformowala mnie ze w sezonie grzewczym bedziemy musieli dopłacać jej do czynszu 100zł w ramach ogrzewanie .Mieszkanie które wynajmujemy to kawalerka 40m i zastanawiam się czy nie jest to aby a duża kwota. Możecie mi napisać ile y płacicie za ogrzewanie bo kurcze już sama nie wiem czy ona jest taka chytra na pieniądze czy faktycznie tyle to wyjdzie.

wydaje mi się, że w czynszu już opłacasz zaliczkę na ogrzewanie. nie wiem jak to jest z wynajmowanym mieszkaniem, ale w moim własnościowym dostaję rozpiskę czynszu - ile z tego idzie na wodę, wywóz śmieci i właśnie zaliczkę na c.o. jeżeli więc pokrywasz cały czynsz to babeczka nie ma prawa domagać się od Ciebie dodatkowych opłat. ew. jeśli przyjdzie rozliczenie za c.o. i będzie niedopłata to powinnaś to uregulować. ale jest szansa, że nie wygrzejesz całości zaliczki...

Gość dokladnie zaliczka na c.o.
jest normalnie wliczona w comiesięczny czynsz i płaci się ją cały rok, i w grzewczym i nie w grzewczym, a raz w roku jest rozliczenie. Poproś tę panią o rozpiskę czynszu wydaną przez administrację, a więc oficjalną i ni edaj się zbyć kartką zapisaną długopisem, na której pani sobie może napisać co chce. Może ona się boi, że będziesz grzała jak nieprzytomna i chce się zabezpieczyć, że jak przyjdzie dopłata, a ty się wyniesiesz to nie zostanie z niczym. W każdym razie poproś o rozpiskę czynszu z adm.

Fakt, że ogrzewanie jest w czynszu, ale.... Jak ja wynajmowałam mieszkanie, to miałam w umowie napisane, że płacę osobno za ogrzewanie, więc jak przyszło rozliczenie musiałam zapłacić za całą zimę... Więc najlepiej zobacz co masz w umowie.

Fakt, że ogrzewanie jest w czynszu, ale.... Jak ja wynajmowałam mieszkanie, to miałam w umowie napisane, że płacę osobno za ogrzewanie, więc jak przyszło rozliczenie musiałam zapłacić za całą zimę... Więc najlepiej zobacz co masz w umowie.

Gość ruanda
wszystko zależy od tego jak macie spisaną umowę, najczęściej stosuje się 2 warianty: - kwota czynszu dla właściciela + wszystkie rachunki - kwota czynszu dla właściciela + liczniki W drugim przypadku nie bierze się pod uwagę czynszu do ADM, bo najemcy nie interesuje czy i w jakiej wysokości płaci go właściciel. Za media licznikowe rozlicza się wg stanu, nie odejmując żadnych zaliczek, które ewentualnie są w czynszu. A co do kosztów - za mieszkanie 60 m wychodzi mi około 150 zł

Gość zamieszkała wynajmująca
dziekuje za odpowiedzi, tylko ze wlasnie chodzi o to ze ta kawalerka nie znajduje sie w bloku ale w domku jednorodzinnym tylko mamy osobne wejscie no ale piec jest jeden i to oni sie zajmuja grzaniem ( wejscie do piwnicy jest u nich)

ta wypowiedź powyżej to moja tylko nick mi się pomylił

Gość pot
wstaw se koze[taki piec] i bedziesz mieć w dupe ciepło

Gość klakierzyca...
Myślę, że 100 zł za ogrzewanie mieszkania 40 m to nie dużo. Ja mam mieszkanie 30 m i płacę miesicznie za ogrzewanie prawie 90 zł/m-c.

Gość ta co czasem cos wie
Moja córka wynajmuje duży pokój (ok. 24 m kw.0 w domku jednorodzinnym i w sezonie grzewczym płaci właścicielom 50 zł dodatkowo. Problem w tym, że oni oszczędnie ogrzewają dom, więc zimą mimo tej dopłaty w pokoju było zimno. Dopiero po interwencji temperatura osiągnęła ok. 20 stopni C.

Gość mieszkaniec wynajmujący
dzięki za odpowiedź

Gość dooo pot
w d... sobie wstaw i rady i tę kozę. Wywaliłabym na zbitą mordę jakby mi ktoś na własną rękę koze wsadził do chałupy. :P