Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutro klamie czy aparat

lustro klamie czy aparat? tez tak macie

Polecane posty

Gość lutro klamie czy aparat

czasami patrze sie na sibebie w lustrze i ,wiem z,e to glupio zabrzmim,ale tak sobie mysle,ze jestem w sumie ladna, mam pelne usta i ladne oczy ....a jak robie sobie zdjecia to normlanie prawie ze siebie nie poznaje ,wygladam gorzej i tak jakby ''nie tak jak mysle ze w rzeczywsiotci wygladam'' poza tym pierwsze co sie rzuca w oczy jest moj nieco kartoflany nos ,a usta wygladaja na waskie,oczy nic specjalnego-a czesto ludzie kompleentuja jak mni widza na zywo wlasnie moje oczy i usta........ tez tak macie,ze w lustrze wygladacie o wiele lepij niz na zdjeciach?

Gość lustro klamie czy aparat
no fotogeniczna raczej nie jestem...........na zdjeciach kompletnie sie sobie nie podobam, a zwlaszcza ten moj nos i w ogole moja twarz wyglada na taka pucolowata.......... w lustrze daje sobie 6.5/10 a na zdjeciach daje sobie 4/10 ........

Gość ja też tak mam ale nie to
że na zdjęciach wyglądam inaczej,tylko po prostu głupio wychodzę:a to sie przygarbię,a to zrobię głupia minę...Im bardziej się staram wyjsć dobrze,tym gorzej wychodzę.Dlatego zawsze unikam aparatu.Chyba zacznę wzorem gwiazd spędzam przed lustrem godziny,ucząc sie kiedy dobrze wyglądam :P Paris Hilton tak robiła zanim stała sie sławna.A i Doda chyba też-na każdym zdjeciu dobrze wychodzi,ale zawsze specjalnie pozuje

no lwasnie mi ludzie np.mowia ze mam ladny usmiech ajk sie usmiechne na zdjeciu no to wygladam tak szcezre jak swinia ;-( naprawde brzydko ..... juz sie nie usmiecham na zdjeciach ,ale wkurza mnie aj ktos mi robi zdjecia i mowi ,no ale umsiecjhnij sie ,wtedy tak ladnie wygladasz............wlasnie wczoraj miala pewna okazje i sie usmiechnelam na jednym zdjeciu no i tragedia!!!!! dobrze ze nikt tego zdjecia nie widzial............wiem ze gwaizdy cwicza nop.jak sie usmiechac na zdjeciach tak zeby ladnie wyjsc np. Tyra Banks - ogladalam Americas next top model i np.mowila ze natrualnie jak sie usmeicha to widac jej dziasla i gorna warga tak jakby sie podwija do srodka ,weic jest malo widoczna- co znieskzatlca usmiech i oczywscie nie wyglada sie tak ladnie, i ja wlasnie mam tez ten problem jak sie usmeicham to mi gorna warga podwija i brzydko to wyglada...........

Już był taki temat, wyszło na to, że lustro kłamie, bo widzimy się odwróceni, a w aparacie tak, jak widzą nas inni. Spróbujcie odbić zdjęcie w photoshopie :P

Gość Lalula
mam identycznie!!! kazdy mowi mi ze mam ladny usmiech a na zdjeciach moj usmiech (ten niepozowany) wyglada jak koński :O zeby duze i te widoczne dziasla tragedia :O zauwazyalm ze ladnie wygladam gdy sie usmiechne pozujac i gdy zdjecie jest robione z niezbyt bliskiej odleglosci. wtedy mam usmiech niemal holywoodzki ;) z bliska niestety juz widac ze zeby sa krzywe. nienawidze zdjec portretowych, wole te z daleka gdy widac cala sylwetke.moj chlopak lubi robic zdjecia znienacka, teoretycznie na niepozowanych powinno wygladac sie lepiej a ja zawsze mam zamkniete lub przymkniete oczy, dziwna mine, konski usmiech, dziwacznie stoje i tym podobne.

Gość Lalula
i tez wydaje mi sie ze mam nos jak kartofel a w lustrze choc zaokraglony to zgrabny

Gość A czym wy te zdjecia robicie
Komorka?

Gość A czym wy te zdjecia robicie
Gowniany lens wszystko znieksztalci.

Gość Lalula
lustrzanka ;)

Gość szoppracz
jak przestaniesz myslec o tym, że ktoś ci robi zdjęcie, o od razu zauważysz różnice :)

Ja o tym nie myślę, a i tak zazwyczaj głupio wychodzę :O Dobrze wyglądam jak zrobię odpowiednią minę, ustawię się itp.

Gość szoppracz
no nie wiem, mnie zawsze bardziej podobały się zdjęcia spontaniczne, z askoczenia np:) a pozowane to sztuczne są takie

no lwasnie ja wole takie zdjecia z blisk niz z daleka jak widac cala sylwetka bo mam gleboko osadzone oczy ,a wiec z daleka to ich nie widac i w ogole z daleka jestem taka bez wyrazu.......... nie mam niestey zadnych''spontanicznych'' zdjec ,wiec nie wiem na jakich wygladam lepiej......... widze ze ktos napisal ,ze lustrzane odbicie jest nieprawdziwe 😭 no to moze jednak jestem brzydka :( albo [rzynajmniej brzydsza niz mi sie wydaje..... probowalam ''wycwiczyc''usmiech tak zeby ladnie wygladal- wzorowal sie na zdjeciach gwiazd jak to u nich wyglada,w sensie np ,ze nie widac dolnych zebow i ze widac gorn warge ale jakos nie wiem jak oni to robia..........

Gość szoppracz
nie jesteś w moim typie, za chuda pupa:D

Gość ahhh to teraz ja
mam to samo, mam delikatnie krzywą przegrode nosową, ale na zdjęciach to już masakra, i tylko z jednego profilu wyglądam dobrze

Gość no dokladnie napiecie w UK
no tez tak mam,a najbardziej to z uszami ....ja zdjeciach wygladam jakbym miala odstajace i takie jakies myszowate.po porstu musze miec rozpuszczone wlosy na zdjeciach,bo inaczej patrzec sie na siebie nie moge. a tak w lustrze to wygladaja normlanie inigdy mi nikt nie zrwoicl uwagi ze mam np.odstajhace uszy........

Gość taktak!
dokłądnie, mam tak samo! albo nie rozumiem jak z przodu mogę wyglądać całkiem okej, nawet sama sobie się podobam, ale gdy patrzę na swój profil to zupełnie inna osoba. gorzej, że większość osób widzi mnie właśnie z profilu... ;]

Gość aga2010r
czy tak ciezko zajrzec i poszukac w necie??? juz wiele razy pisano i mowiono, ze LUSTRO "KLAMIE". robiono nawet doswiadczenie ludziom pokazywano zdjecia 1. odbicie twarzy w lustrze 2. normalne zdjecie. osoby mialy wskazac zdjecie, na ktorym osoba jest najbardziej do siebie podobna. no i okazywalo sie ze ludzie wybierali to 2. bo "lustrzane odbicie", czyli, jest jak gdyby odwrotne niż w rzeczywistości. "NA zdjęciach mamy nasz obraz z takiej samej strony, jakby ktoś na nas patrzył. Czyli znajomi nasi widzą nas tak, jak wyglądamy na zdjęciach, a my siebie w lustrze widzimy odwrotnie".

Gość veressa
w tym temacie jest jedna ważna uwaga, w lustrze widzimy się w 3D tak jak na codzień nas widzą , a na zdjęciach jesteśmy w 2D. Pozatym wiadomo ze zdjęciami jest tak że wszystko zależy od oświetlenia, padania światła, lampy . czesto na zdjęciach sauważyłam pogłębiają się zmarszczki mimiczne, czy oczodoły. najlepzym stposobem na przekonanie się, czy w lustrze czy na zjęciu wychodzimy bardziej realistycznie jest poproszenie jakiej osoby by staneła przy nas i zobaczyła jak wyglądamy , a potem w tym samym miejscu i pozycji zrobic zdjęcie i niech ona powie czy jest różnica, tak samo można ją poprosić by staneła z nami przed lustrem też mam problem z wychodzeniem na zjęciach, jak byłam mała wychodziłam dobrze, a z wiekiem gorzej. zależeć też to może że cera się świeci itp wiec jak ma sięproblem z wyjściem na zdjęciu to trzeba zrobićsobie makijaż mocniejszy niż zwykle. i zwrócićuwagę by twarz była jednolicie oświetlona znam też takie przypadki gdzie ludzie wychodzą lepiej na zdjęciach niżwygladają w rzeczywistości hehe wiec różnie z tym bywa.

Gość na zdjęciu jesteśmy uchwyceni
w ułamku chwili, każdy ruch mięśnia ma wpływ przeglądając się w lustrze najczęściej mamy uśmiech, prostujemy się, wciągamy brzuch itp, poza tym jesteśmy w ruchu wg mnie kłamie zdjęcie w miarę prawdziwie pokazuje nas film poza tym naukowo udowodniono, że jeśli patrzymy na osoby które lubimy, kochamy - wydają nam się ładniejsze niż obce nie przejmuj się tymi zdjęciami, najwazniejsze żebyś się sobie podobała