Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola98499494444

Mam do Was pytanie, dziewczyny.

Polecane posty

Gość Ola98499494444

Cześć. Mam 17 lat i ok. 171 cm wzrostu. Mam wrażenie, że jestem taka malutka w porównaniu z innymi dziewczynami, także modelkami. Chciałabym się dowiedzieć czy jeszcze urosnę? Okresu dostałam w wieku 14 lat i mierzyłam wówczas ok. 166-167 cm, nie pamiętam dokładnie. Wiele też czytałam o tym, że jak dziewczyna dostaje okres to potem już nie rośnie, a ja jednak urosłam z 5 cm. Więc jak to jest naprawdę? Moje wymiary to 89/63/83 a waga 51 kg. Czy to jest Waszym zdaniem ok czy raczej nie? Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Wymiary masz bardzo ładne :) Ja mam 159, w butach około 170 i czuję się dobrze. Lepiej, żebyś nie rosła, bo jak założysz buty na obcasie, to już masz około 180cm, wg mnie to za dużo jak na kobietę. Wg mnie najlepiej 165cm, 170 to już najwięcej. Jeżeli znasz swoje wymiary, to przy okazji zapytam, nosisz dobry rozmiar stanika?

Gość Ola98499494444
Dziękuję za komplement :* Ja w obcasach nie mogę chodzić, bo mam problemy z nogami. Mam długie i szczupłe nogi, ale niestety już naczynka i żylak do leczenia. Mam umówioną wizytę u lekarza... Sama widzisz, jak to jest... :-( A obcasy mnie męczą, bo zaczynają mi się robić haluksy i noszę obuwie na płaskiej podeszwie i specjalne wkładki do butów, żeby to wyleczyć. A wiesz co Ci powiem? Nie wiem do końca czy mój stanik jest dobry. Mam rozmiar C i przylega mi do klatki piersiowej, więc chyba jest OK?

Miska C przy 83cm w biuście musiałaby być z obwodem 65, zresztą Twoje wymiary też wskazują na ten, albo i jeszcze mniejszy obwód. Jeżeli nosisz 65C, to jest ok. Jeżeli inny, powinnaś go zmienić. Obwód Ci nie podjeżdża do góry? Piersi nie uciekają przy podniesieniu rąk i nie musisz poprawiać stanika z powrotem na dół?

Aha, i sama literka C to nie jest rozmiar :) Rozmiar składa się z cyferki, czyli obwodu pod biustem (zaniżonego, mierzymy się ciasno na wydechu, odejmujemy około 5cm od wyniku i zaokrąglamy w dół do najbliższego obwodu, ale u szczupłych kobiet wystarczy czasem zaniżenie w dół bez żadnego odejmowania). Druga część to literka. Czyli wymiar w biuście (luźno) odjąć obwód pod biustem (już ten zaokrąglony) I miseczka A jest na różnicę 12-13cm B - 14-15 C - 16-17 itd. Zazwyczaj tak to idzie, chociaż czasem są jakieś rozbieżności :)

Gość monikaaaaa1993
Ola98499494444 mam identyczne wymiary jak Ty i tez mam 17 lat.. ale dostałam miesiaczke w wieku 12 lat..

Gość Ola98499494444
Głaszczka, ale ja mam w biuście 89 cm.

A pod biustem ile (mierzysz mocno ściskając miarkę i na wydechu)? Bo jak ok. 74-75 cm to może Ci pasować 70D (70C jest na trochę mniej, ale nie każdy jest tabelkowy więc nie wykluczam), jak mniej to raczej polskie 65F/angielskie 65(30)E by wychodziło. Zakładasz stanik poprawnie (to wcale nie jest takie oczywiste jak się wydaje: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html ) i wiesz na co zwracać uwagę przy ocenie dopasowania? http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html http://www.pinezka.pl/moda-i-uroda/3300-odpowiedni-dac-piersiom-stanik-cz5---malobiusciaste-mity

Ok, odwrotnie spojrzałam :) Ale myślę, że potrzebujesz obwodu 65 albo i mniej. 51kg, wysoka, 63 w talii... Więc myślę, że te C które nosisz nie jest zbyt dobre :)