Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutka18

prostownica za granicą

Polecane posty

Gość jutka18

jadę do londynu i chcę wziąć prostownicę, ale z powodu różnicy napięć czy natężeń - nie znam się ;d podobno po powrocie może nie działać a jest nowa i była droga, więc absolutnie nie mogę tym ryzykować, lepiej ją zostawić? zaznaczam, nie mam żadnych gniazdek , kontaktów, nic, więc zdaję się na angielski prąd!

Gość ja w podrecznym mialam
musisz kupic w Angli przekladke na angielskie gniazdka i bedzie smigac. W pound shop za funcika dostaniesz

Gość ja w podrecznym mialam
ale czy bedzie dzialac potem w PL to nie wiem bo nie sprawdzalam, ale powinna

Gość jutka18
a no właśnie, z tym jest wiekszy problem bo jade na dwa tygodnie tylko więc nie oplaca mi sie jej zepsuc tam ;d a ta przekladka jest tak urzadzona ze dziala na polskie agd?

Gość fekjrekfg
hmm wiesz co nigdy sie nad tym nie zastanawialam,ale teraz dajesz mi duzo do myslenia...mialam w anglii polska prostownice, na pocztaku nia prostowalam |(nie prostuje wlosow codziennie) ale kiedys pewngo razu spalila przejsciowke, potem druga i trzecia..wiec mieszkajac w anglii nie moglam juz jej uzywac, kupilam sobie pozniej tam nowa i teraz mieszkam w pl i jej uzywam normlanie mi dziala,nie pali przejsciowek :P zaznaczam ,ze nadal nie prostuje wlosow codziennie tylko sporadycznie, wiec mi dziala:)

w UK jest takie samo napiecie, tylko inne wtyczki, kup sobie wtyczke do ktorej podpinasz nasze wtyczki i juz, nic sie na pewno nie stanie

Gość no dokladnie napiecie w UK
jest takie same jak w pl. tylko ksztalt kontaku jest inny wiec musisz sobie kupic taka ''koncoweczke'' do kotnaktu i tyle. jkabys jechala do USA to bylaby inna sytuacja.

Gość No co ty opowiadasz
Myslisz ze taki np Philips robi sprzety inne dla UK a inne dla reszty swiata? to tylko wejscie jest inne :D

Gość jutka18
hahaah no w sumie racja ;d zryła mi banię jakaś fizyka milion lat temu i teraz mam ;d ok, wtyczki podobno posiadam więc jutro prostownica wyląduje w moim bagażu! adios ;d

Gość przejsciowka potrzebna
ale wlasnie nie taka najtansza na ktorej jest napisane shaver only bo pozniej beda sie palily od innych sprzetow

Gość ja tam mam najtansza
i wszystko chodzi i nic sie nie pali

Gość njnu87y7y
Absolutnie nie uzywaj tej prostownicy na angielskim pradzie, no chyba ze chcesz sie z nia szybko pozegnac, prad tu maja dziadowski jak nie wiem.

Gość co ty gadasz
jaki dziadowski, moim znajomym i mi tez wszystko smiga