Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miumu79

Mam 31 lat i... zupełnie nie wiem jak się ubrać!!!

Polecane posty

Gość Miumu79

Pomóżcie! Chcę coś zmienić! Co 31latka powinna mieć w szafie? Jak się ubierać, jak czesać? Do tej pory nosiłam adidasy, dżinsy, glany, sportowe koszulki. Mam brązowe włosy do pasa i jasnobrązowe oczy. Wzrost średni, budowa ciała normalna, nieduży biust... Mój ulubiony kolor to ciemnozielony

Gość nickonicko2010
trzymaj tak jak do tej pory:)nie ma sensu sie postarzać a 31 lat to przecież nie jest podeszły wiek:) ... http://tnij.org/ubraniabuty

Gość Miumu79
Tylko że czasem chciałabym wyglądać bardziej elagncko i zupełnie nie wiem, jak się za to zabrać :( nie mam nawet tuszu do rzęs, lakieru do paznokci ani żadnych kosmetyków poza kremem nivea i pudrem którego uzywam zimą. Nie mam żadnych butów na obcasie... :(

Gość Miumu79
Nie chcę do wizażysty, jestem ciekawa co przeciętna 30latka ma w szafie i jak się ubiera do pracy :)

Gość pożeraczka
a gdzie pracujesz? jaki masz rozmiar, jaką figurę. ile masz wzrostu? ile ważysz? normalna budowa czyli jaka?(dla każdego to co innego)

Gość garsonka-porażka
:o Nie rób z siebie starej baby! Można ubrać się elegancko i bez garsonki :o

Gość stare baby też są potrzebne
:D

ja jestem odrobinke starsza i lubie łączyć style...ponieważ jestem niewysoka i drobna zbyt powazne ubrania do mnie nie pasują, ale lubię załozyć jeansy i marynarkę, na lato lekką sukienkę i sandały na delikatnych koturnach, zwykły sweterek lub golf do eleganckiej ołówkowej spódnicy. Na pewno elegancji dodają marynarki, żakiety, płaszcze...nawet zwykłym jeansom dodają klasy i szyku, i to na pewno warto mieć w szafie. Ja marynarki bardzo lubie, kupuje zarówno eleganckie żakiety jak i sportowe/jeansowe'sztruksowe, które zawsze się sprawdzają...moga byc białe, czarne jak i kolorowe na lato...polecam :)

Gość Miumu79
Właśnie zmieniłam pracę i będę pracować w biurze. Mam 165 cm, talia 60cm, biust 84cm, biodra 86 cm - to cos zmienia? ;)

Gość stylistka :))))
To tak, niestety będziesz musiałą wydać trochę kasy.... Ja radziłabym kupić na początek: 1. czarne spodnie w kancik - tylko jakieś bez przesady eleganckie, są też fajne , takie bardziej na luzie 2. białą bluzkę koszulową - zawsze się przyda ( lub w innym kolorze; skoro na razie nie masz swojego określonego stylu -to jak najprostszą 3. jeśli chodzi o buty- to na początek baleriny, saszki 4. jak koleżanka wyżej radziła- spódnica ołówkowa szara, czarna, teraz biała- do tego top-stonowany +sweterek lub na jesień golfik, albo zwykła bawełniana bluzka 5.super są żakiety - dla ciebie sportowe 6. jeansy- proste, zwykłe + może jakaś tunika 7.płaszczyk klasyczny

Gość mała mi 22
Jesteś młoda i masz cudne wymiary, pewnie wygladasz slicznie, ubieraj sie jak chcesz, poogladaj blogi o modzie, jest tam masa fajnych rzeczy do 40 stki mozesz nosic wszystko, nie postarzac sie, to podstawa, na to przyjdzie czas w dojrzalym wieku

Gość Miumiu79
Dziękuję. A możecie polecić mi jakąś firmę jeśli chodzi o te spodnie? Czy mogą być szare w kancik? Bluzek mam kilka - nie znoszę białego - mam czarną, fioletową i czerwoną, ale to chyba za śmiałe kolory. Są raczej proste. Mam baleriny, brązowe, czarne i czerwone. Jaki top do tej spódnicy ołówkowej? Jak wygląda...żakiet sportowy? Mam marynarkę sztruksową i do tego spodnie i spódniczkę. Mam dwa płaszcze, myślę ze o klasycznym stroju, jeden granatowy a drugi skorzany czarny. A jaka biżuteria?

Gość Miumiu79
Dziękuję :) nie chodzi o postarzanie. Wydaje mi się po prostu, że jestem mało elegancka i że nie umiem się ubrać, tak samo wyglądałam w liceum, na studiach i teraz. W mojej poprzedniej pracy mogłam równie dobrze ubrać się w poplamione dresy, na nogi założyć drewniaki i nie czesać - i tak nikt by nie zauważył i złego słowa nie powiedział. Obecnie będę miała kontakt z ludźmi, a wyglądam jakoś tak mało... wyjsciowo.