Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam kaca i boli mnie łeb.

Czy dentysta to lekarz?

Polecane posty

Gość ttvt
czy lepiej to tylko twoja opinia najcześciej 2-letnia szkoła policealna chyba nie daje takiej wiedzy:)

Gdyb nie mieli wiedzy toby nie jezdzili w pogotowiu . Ten "lekarz" to totalny tuman, ktory nie wpadl na pomysl zeby zmierzyc cisnienie a niby taki ratownik bez studiow wiedzial co ma zrobic. W karetce byl tez jeden lekarz i tez sie dziwil ze ten dentysta nie umie zaragowac w podstawowych przypadkach . Az strach nawet u niego leczyc zęby.

Gość fvb wfgd
kazdy stomatolog podczas studiow mial przedmioty medyczne takie same jak i lekarski przez pierwsze semestry- nawet praktyki w szpitalu odbywaja na roznych oddzialach wiec widocznie trafil ci sie dentysta konowal ale ni egeneralizujmy

Gość Kąpiel w błocie
to zadni lekarze tylko zboki!!!!! Ostatnio bylam u jednego to jedna reka wiercil w zebie a druga polozyl mi na biust i widzialam ze specjalnie to robil na koniec mnie tam pomasowal!!!!! Powinnam zlozyc skarge?

Gość w każdym gabinecie
stom. jest, a przynajmniej powinien byc zestaw przeciwwstrząsowy, bo ludzie czasem nie wiedzą, że są uczuleni na niektóre substancje. Jesli chodzi o ratowników, to ich zadaniem jest udzielenie pierwszej pomocy i dowiezienie pacjenta do szpitala, gdzie jest mu udzielana dalsza pomoc. Do poważniejszych zdarzeń ratownicy sami nie są puszczani, jedzzie z nimi lekarz. Ratownicy jeżdżą głównie do zasłabnieć, pijaków, zatruć pokarmowych itp.

No wlasnie o tym pisalem. Byc moze tylko moja babcia trafila na takiego konowala. To byl gabinet prywatny, ladnie wyposazony a ten dentysta to chyba pomylil zawody. Zeby nie wpasc na to zeby zmierzyc cisnienie? o czms to swidczy. Az strach pomyslec co by bylo jakby ktos dostal wstrzasu. Pewnie bylby bardziej spanikowany niz ten pacjent :) Widac, ze mu bylo glupio jak taki zwykly ratownik medyczny zwrócil mu na to uwage

Gość lekarz-stomatolog
Po ukonczeniu wyższych studiów na Akademii Medycznej na Wydziale Lekarskim i Oddziale Stomatologii-------otrzymuje się Dyplom z tyt.""Lekarz-dentysta"".A po kilkuletniej pracy w zawodzie-po szkoleniach specjalistycznych 1-szego i 2-giego stopnia mozna otrzymać tyt.specjalista z chrurgii szczekowej--specjalista z protetyki stomatologicznej---specjalista stomatologii zachowawczej---specjalista z zakresu ortodoncji. Jak wskazuje nazwa zawodu---""lekarz-dentysta""-jest lekarzem posiada ogólną wiedzę lekarską ze specjalnością stomatologii. Nie ma takiego tyt."Dentysta". ""Technik-dentystyczny""-posiada taki dyplom po ukończeniu Studium Medycznym .Ma uprawnienia do wykonywania prac z zakresu techniki dentystycznej i współpracuje z lekarzem -stom. --o ile zachodzi konieczność wykonania pracy protetycznej. Wydaje mi się--że moje wyjasnienie--"rozwieje"wątpliwości.Pozdrawiam serdecznie wszystkich byłych pacjentów,Moich Absolwentów Studium Med.i wspaniałych Techników -dent.

Gość Marta Chmielnik
Oczywiście, że lekarz. Na stomatologii są również przedmioty z medycyny ogólnej. Inna sprawa, że oczywiście lekarz lekarzowi nierówny, dlatego warto szukać opinii o dobrych specjalistach. Swoją drogą - czy znacie może gabinet https://fachowydentysta.pl/uslugi-endodoncja/ ? Przeprowadziłam się niedawno do Warszawy a czeka mnie leczenie kanałowe :(