Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiak930917

Tabletki antykoncepcyjne, proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość zosiak930917

Cześć, cześć. :) od dwóch tygodni (nawet troszke ponad) biorę tabletki Yasminelle. Ulotke przeczytałam od deski do deski i jest na niej napisane, ze po pierwszej tabletce, wziętej pierwszego dnia okresu jestem natychmiastowo chroniona. Moje pytanie więc brzmi: czy jestem WYSTARCZAJĄCO chroniona, aby robić to bez antykoncepcji mechanicznej? Zaznaczam, że mój chłopak 'nie kończy we mnie'. To jest moja pierwsza przygoda z tabl. antykoncepcyjnymi, moja pani ginekolog mi tego nie powiedziała, a teraz nie odbiera telefonu i nie mam skąd uzyskać odpowiedzi. Chodzi głownie o to, czy mogę bez obaw i myślenia bezpiecznie się kochać. Dziekuje za szczere odpowiedzi. :)

Nie można zamieścić w ulotce czegoś co jest nieprawdą. Jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki, nie musisz stosować dodatkowej antykoncepcji, chłopak bez problemu moze konczyc w Tobie. Nie ma owulacji = nie ma ciąży. Nie martw się o nic. Prawidlowo stosujac tabletki nie zajdziesz w ciaze.

Gość przecież nie ma metody
dającej 100% pewnosci.. wiec nawet przy prawidlowym stosowaniu tabletek możesz znaleźć sie w tym 1% u których tabletki zawiodly.