Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiśnia111

kiedy do lekarza

Polecane posty

Gość wiśnia111

Witam kobitki, chciałabym się Was zapytać kiedy należy iść do lekarza na potwierdznie ciązy.??Dziś zrobiłam test i pojawiły się dwie kreski. Ne wiem czy nam się cieszyć czy jeszcze za wcześnie na radość.???pozdrawiam

Gość wiśnia111
bardzo proszę o odpowiedz.

Gość ja w 8 tyg idę

Gość jaśmina123
Kiedy chcesz:) Z tym, że "doktory" zazwyczaj proponują do 10 tygodnia ciązy zrobić pierwszą wizytę. Ja jesteś np. w 5 tygodniu to jeszcze poczekaj, bo teraz to tylko będą Ci wróżyć z pochwy, albo nastrasza, że nic nie widać na USG. Ja osobiście radziłabym poczekać do 7-8 tygodnia.

7-8 tydzień widać już bijące serce, czasami w 6 gdybyś poszła teraz, to tylko niepotrzebny stres, bo nawet nie widać pewnie pęcherzyka, o zarodku nie wspominając. Jeśli z jakiś przyczyn musisz iść to idź

Gość gość
A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ?

Gość wiśnia111
Test zrobiłam 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki, czyli według wyliczeń ok 3 tyg. chyba rzeczywiśie za wcześnie. Najchętniej to bym już poszła dzisiaj.

Gość wiśnia111
ostatnią miesiączke miałam 3 lipiec

Gość gość
Więc powinnaś być jakoś w 4 tygodniu ciąży :) Ja byłam u lekarza zaraz po testach więc w 5 tyg i potem w 8 no i teraz idę w 13-14 :)I nie zgadzam się z tym żeby iść tylko żeby zobaczyć jak serduszko już bije Ja się ciesze że poszłam zaraz w 5 tyg iż wykryli mi cystę Teraz oczekuje na decyzję albo operacja albo może się wchłoneła :) Lepiej się pilnować :)

Gość gość
Proponuje iść 5 albo 6 tydzień :)

Gość kiki23000000
wisnia111 a robilas zporannego moczu???? ja ost @ mialam 2 lipca i tez mi sie spóźnia 3 dni..:)

Gość jnjjgfdgjkl
wisnia, tygodnie ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, czyli jesteś na poczatku 5tc. Do gina idz za 2-3 tygodnie.

Gość wiśnia111
Serdecznie dziękuje za opowiedz. Zadzwonię w poniedziałek do lekarza i umówi się za 1,5 tyg. U mnie i tak się trochę czeka na wizytę. A czy robiłaś ponownie test za parę dni???

Gość kiki23000000
pytam bo kupilam juz test ale jednak chyba poczekam do rana ZEBY BYL PEWNIEJSZY

Gość wiśnia111
tak robiłam z porannego moczu, druga kreska wyszła bardzo wyraźna.

Gość kiki23000000
GRATUKUJE!! WIEC JA TEZ POCZEKAM DO RANA :) A JAK SAMOPOCZUCIE? CZUŁAS COS CZY POPROSRTU SIE SPÓXNIAŁ OKRES?

Gość wiśnia111
Brzuch mnie dalej tak pobolewa jak na okres i ok 2 tygoni temu miałam kłucie w jajniku.sama nie wiem czy już moge się cieszyć, bo boje się że zrobie kolejny test i ciązy nie będzie

ja poszłam tydzień po teście ze względu na pracę fizyczną potrzebowałam zaświadczenia, a tam nic nie było widać. Lekarka coś wspomniała o ciąży pozamacicznej- kolejna wizyta po dwóch tygodniach i stres niesamowity przez ten czas. Do tego wcześniejsza ciąża była obumarła, więc nie zgadzam się, że serduszko nie jest ważne- dla lekarzy właśnie widoczne tętno jest dopiero oznaką ciąży i wtedy zakładają zazwyczaj kartę ciąży. Jeśli takie rzeczy Cię nie stresują, idź szybciej. Myślę, że 7tc jest optymalny. A gdyby coś się działo, przyspiesz wizytę i już

Gość kiki23000000
tez tydzien przed terminem @ mialam kłucia jajnika..dokładnie tak mam.teraz.. nie boli jka na @ tylko kłuje.. :) tez wczesniejsza ciąże mialam obumarła.. wiec jesli test jutro mi wykaże ciąże to zapisze sie od razu na wizyte..

Gość gość
To nic nie pozostało jak pogratulować :) Mi już leci 13 tydzień ciąży oby do lutego :)

kiki jeśli jesteś po poronieniu, to inna sprawa. Najczęściej lekarze zalecają progesteron- często profilaktycznie. Ja brałam duże dawki, bo w pierwszej ciąży miałam niski i teraz jestem w 20tc :) daj znać jak test

Gość kiki23000000
robilam dzis test.. negatywny a @ jak nie bylo tak nie ma 4rty dzien.... nie wiem o co chodzi:(

Gość kiki23000000
jestescie dziewczyny ??

Gość kiki23000000
podnosze

ja bylam w 5 tyg ( 3 tyg od zaplodnienia) ciazy, aby potwierdzic czy to ciaza ( z testu na mocz wyszlo i z testu krew) i juz widac bylo pecherzyk, a w 6 tyg ciazy zarodek :)

Gość wiśnia 111
Podnoszę. Kiki i jak tam???mam nadzieję, że zrobiłaś kolejny test i są dwie krechy?Ja do lekarza zapisalam się na 11.08. pozdrawiam

Gość kiki23000000
hej Wisieńka:) do 11 szybko Ci zleci :):) nie zrobilam jeszcze drugiego testu.. zrobie pod koniec tygodnia dopiero żeby znów nie myslec ze "a moze za wczesnie"... ale jak juz pisałam strasznie ze mnie leci jakby jakas woda..tylko ze lepka .. a Ty jak sie czujesz? buziaki

Gość kiki23000000
Hej wszystkim.. robilam dzis test, wyszedł pozytywnie :) lekarza mam we wtorek:D

Gość wisnia111
Kika super wiadomość:)))daj znać jak u lekarza, ja mam w środę ...jak się czujesz??? mnie straszne bolą piersi zrobiły sie ciemniejsze, poz tym brzuch pobolewa i mam ochotę na kwaśne i słone rzeczy. pozdrawiam