Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betiiii

może ktoś był w takiej sytuacji ?

Polecane posty

Gość betiiii

więc mieszkam w domu piętrowym z ogrodem.ja zajmuje parter siostra piętro z rodziną swoją część domu dostałam w spadku po mamie,tata swoją częśc przepisał siostrze.w tym roku siostra wraz z rodziną przeprowadzają sie do domu ktory wybudowali. Ostatnio dowiedziałam się że ma zamiar sprowadzić na swoją część lokatorów mówiąc mi że mi gówno do tego!! tyle że dom ma jedno wejście i liczniki prądu i wody też są jedne . Czy ja naprawde niemam nic do powiedzenia? był ktoś w takiej sytuacji? czy musze w własnym zakresie postarać się o dodatkowe liczniki?

możesz zrobić dodatkowe liczniki, aczkolwiek tak jak ci siostra powiedziała, niestety hoooy ci do tego

Gość kurcze straszycie
mozesz jej zaproponowac ze splacisz jej czesc domu i ty bedziesz wtedy jedynym wlascicielem

Gość betiiii
ale to znaczy że to ja mam się urzerać z obcymi ludzmi a ona tylko kase będzie trzepać!!!!!!!!!!!!!!

Gość betiiii
wątpie że na to pujdzie zresztą wie że niestać mni na taki wydatek.

Gość hjklmnb
idz do radcy prawnego,wszystkiego sie dowiesz-taka porada to koszt 50-150pln.Mozesz tez zapytac na jakims forum prawnym,pelno tego

Gość betiiii
wiem że moja sytuacja jest beznadziejna cóz dzięki!

Gość kurcze straszycie
no to jesli masz mozliwosc zaciagasz kredyt i ja splacasz, a jak nie to nie masz innego wyjscia bo prawda jest ze nic ci do jej czesci domu niestety

Gość kurcze straszycie
mozesz jeszcze zarzadac ze lokatorzy maja byc tymczasowo zameldowani bo jak nie to ja podpierniczysz tam gdzie trzeba

Gość betiiii
a to ma jakieś znaczenie na ile zameldowani mają być?

na pewno się nie wybudowali w jeden dzień. Nie rozmawiałaś z siostrą co planuje zrobić ze swoją połową domu po wyprowadzce kiedy budowali nowy dom????

Gość betiiii
ta ich budowa była okryta tajemnicą ojciec jak się dowiedział to powiedział że jak by wiedział wcześniej to nic by jej nie przepisał a o wynajmowaniu dowiedziałam się przez przypadek bo to akórat teśc siostry sie wygadał że szukają już kokatorów .Poprostu rodzinka materialistów!!!

Gość kurcze straszycie
praswnie musi byc pewnie jak jej zagrozisz to zamelduje ich na 3 miesiace a potem znowu, raczej to nic ci nie da, a twoja siostra moze bardzo chetnie by skorzystala z oferty odkupienia jej czesci?? A twoj tata juz nie zyje??

czy ktoś wie jak wygląda sprawa meldunku nowych lokatorów? Wiem z autopsji że przy meldowaniu w urzędzie muszą być właściciel/ właściciele lokalu i nowi lokatorzy. Jeśli ten dom ma dwóch współwłaścicieli to może wystarczy że nie wyrazisz zgody na zameldowanie nowych ludzi? No chyba że macie rozdzielność? Ale jak rozdzielność skoro jedne liczniki? To na kogo przychodzą rachunki????