Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwne pytanie

Pęknięta prezerwatywa

Polecane posty

Gość Dziwne pytanie

Moje pytanie w tym temacie będzie dość dziwne, ale może ktoś wie :). Czy jeśli podczas stosunku pęknie prezerwatywa lub w jakiś sposób się uszkodzi, to czy będzie to widoczne w jakiś sposób? Nasienie będzie wyciekać albo coś takiego?

Gość Dziwne pytanie
No, ale jeśli się ją uszkodzi mechanicznie-nie wiem? Paznokciami? Nie miałam takiego przypadku, ale pisze o niej producent gumek i tak się zastanawiam czy się to zauważy.

Gość Dziwne pytanie
różoowa :) Lecą oczka? :D

Gość WujekDobraRada
Ty się lepiej o pękniętego jeża martw.

Gość Nie potrafię zrozumieć
Wujek :D Nie sypiam z jeżem ;P. Sprecyzuj :). różoowa Nie napisałam, że Tobie lecą :P.

Gość przecież będzie dziura
pewnie na samej górze :O🖐️ i to duża

Gość iuiiuiuiui
tak będzie widać i nic ci z twojego planu tajnego zapłodnienia samej siebie nie wyjdzie to znaczy tajemnica od razu wyjdzie na jaw

Gość Nie potrafię zrozumieć
przecież będzie dziura No przecież... :D Ale ja o tym nie wiedziałam, dlatego pytam :P. iuiiuiuiui Zwariowałeś/aś? Zresztą zapłodnić samej siebie nie można - nauka podaje, że potrzebna jest kobieta i mężczyzna, no i jajko, plemniki i takie tam :P.

Gość peknieta guma
zapewniam, ze jesli peknie, to nie moze to pozostac niezauwazone. Prezerwatywa jest na tyle rozciagnieta na czlonku, ze jesli peknie, to nie bedzie to mala dziurka, tylko sie po prostu rozerwie na dlizszym odcinku. Mi sie zdarzylo pekniecie gumy i w efekcie pol prezerwatywy zostalo na czlonku a pozostale pol we mnie. Tak to wyglada.

Gość :-0
peknieta guma "Mi sie zdarzylo pekniecie gumy i w efekcie pol prezerwatywy zostalo na czlonku a pozostale pol we mnie". To przepraszam za takie pytanie, ale samo się tutaj nasuwa: jak się pozbyłaś z siebie jej pozostałości? :-(

Gość Dziwne pytanie
robert_maj ale mi się tak nie zdarzyło - tak się tylko zastanawiam, co by było gdyby ;). I bardziej chodzi mi o uszkodzenie mechaniczne :).

Gość Dziwne pytanie
eryteywrt Dziwisz się?:) Nie wyciąg tamponu przez więcej niż kilka godzin i efekt będzie ten sam. Jak by nie było, lateks czy z czego tam wykonuje się prezerwatywy, to ciało obce w pochwie, zachodzą jakieś reakcje i potem takie efekty.

Gość peknieta guma
do :-0 : Jezeli jestes kobieta, to nie powinny ci sie nasuwac tego typu pytania....A jezeli nie jestes, to gwoli wytlumaczenie: tam miedzy nogami, kobiety maja takie dwie dziurki. Jedna nazywa sie odbyt a druga pochwa. I do tej pochwy mozna wlozyc np. palec. A to po to zeby zrobic sobie dobrze, a to zeby sprawdzic czy sznurki od spirali sa na wlasciwym miejscu (wtedy trzeba wsadzic palec do konca pochwy), albo po to zeby wyciagnac z niej cos to tam utkwilo, np tampon lub peknieta prezerwatywe....Jezeli jednak jestes kobieta, to wez lusterko i sama sprawdz, na 99% i ty masz owe dziurki tam...:)

Gość eryteywrt
To nie zawsze takie proste - wyciągnąć pozostałości. Ja nie mogłam. A skoro nie mogłam znaleźć, to uznałam że widocznie gdzieś te kawałeczki spadły, a ja nie zauważyłam. Jakieś było moje zdziwienie gdy po paru dniach poczułam że coś mi się wyślizguje z pochwy - a to te kawałki. Obrzydliwe to było. Całe w gęstym białym śluzie i śmierdzące. :( W każdym razie - dobrze że wypadły. Nie lubię prezerwatyw, nie ufam im. Z reguły nie zawodziły, ale jednak parę razy pękły. A tak na marginesie - ciekawe jest to że większość facetów mówi że nie lubi prezerwatyw, bo mają słabe czucie, namawiają kobietę na seks bez gumy..... a jak guma pęka w trakcie to jakoś nie zauważają by mieli nagle "lepsze czucie" :D

Gość :-0
Do Pęknięta Guma - jestem kobietą, ale jestem dziewicą, nie robię sobie dobrze i nie używam tamponów ani tym bardziej nie mam spirali. A jak wiadomo, lateks jest materiałem, który łatwo się do wszystkiego przykleja i do tego jest cienki, więc nietrudno sobie wyobrazić, że jakiś kawałek utknie w pochwie i nawet wsadzając tam palec możemy go nie wyczuć. A to szybka droga do stanu zapalnego.

Gość ekspert_po_72
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.